Κυριακή, 14 Ιούνιος 2015 21:52

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Όλα ρευστά για την επόμενη μέρα μετά την γενική συνέλευση - τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα

Γράφτηκε από τον

Το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Μαύρη Θύελλα δεν απαντήθηκε ξεκάθαρα ούτε στην σημερινή γενική συνέλευση της ομάδας που έγινε στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» παρουσία σχεδόν 100 φίλων της ομάδας.


Και αυτό διότι δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα όσο αφορά το ενδεχόμενο εμπλοκής νέου επενδυτή στην ομάδα ούτε όμως και σαφής εικόνα των δυνατοτήτων της διοίκησης Ράλλη, σε περίπτωση που τελικά αυτή συνεχίσει στην ομάδα.
Ο πρόεδρος της ομάδας σημείωσε χθες πως έχει μια πρόταση στα χέρια του από μια ομάδα επενδυτών. Τόνισε πως του έχουν μεταφέρει κάποια πράγματα για τους στόχους τους, ωστόσο του ζήτησαν να μην αποκαλύψει τα ονόματα τους, κάτι που τήρησε χθες. Αφησε λοιπόν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει αυτή η επαφή τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί πάντως πως δεν πρόκειται ούτε για τον Δημήτρη Καπουλέα ούτε για τον Χρήστο Βρακά, οι οποίοι όπως είπε δεν τον έχουν πλησιάσει.
Από την άλλη πλευρά ο Ράλλης τόνισε πως θα κάνει προσέγγιση στον Σταύρο Παπαδόπουλο και σε κάποιους άλλους ανθρώπους που θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν συμπαίκτες σε μια διευρυμένη διοίκηση.
Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για την νέα χρονιά ούτε να θέσει στόχους.
Στο ξεκίνημα της συνέλευσης ήταν παρών 28 από τα 47 ταμειακώς εντάξει μέλη (άρα υπήρξε απαρτία) ενώ στην πορεία προσήλθαν κάποιοι ακόμη. Να σημειωθεί πως συνολικά τα μέλη είναι 275.
Μαζί με τον Ράλλη από πλευράς διοίκησης ήταν οι Ακης Δάλλας, Αλκης Καραγιάννης, Χρήστος Λουκάς, ενώ παρών ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης, ο επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο πρώην πρόεδρος Τάκης Ανδριανόπουλος, ο πρώην παράγοντας Γιάννης Χουλιάρας, ο πρώην γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος και εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας.
Το προεδρείο της συνέλευσης αποτέλεσαν οι Σταθόπουλος, Μπαζάνης, Γυφτέας.

Τα έσοδα, τα έξοδα και τα χρέη

Κατά την οικονομικό απολογισμό, ο Ράλλης τόνισε πως τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν 27.107 ευρώ, από τα διαρκείας 22.000 ευρώ, από πωλήσεις (μπουτίκ κτλ.) 737 ευρώ, από χορηγίες (για φανέλα κτλ.) 15.000 ευρώ και από συνδρομές, φίλους και χρήματα των μελών της διοίκησης 144.801 ευρώ. Τόνισε ότι ένα μεγάλο μέρος δηλαδή έβαλε η διοίκηση προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα.
Οσον αφορά τα έξοδα σημείωσε πως ήταν 20.543 ευρώ για διαιτησία, παρατηρητές, γιατρούς κτλ. 162.000 ευρώ για μισθοδοσίες παικτών και προπονητών και 26.641 ευρώ για διάφορα άλλα έξοδα (ξενοδοχεία, μετακινήσεις κτλ.). Σύνολο 209.641, όσα και τα έσοδα.
Για τα χρέη είπε πως είναι ρυθμισμένα, 100 ευρώ δόση στο δημόσιο και 650 ευρώ μηνιαία δόση στο ΙΚΑ. Σημείωσε επίσης πως η ομάδα δεν χρωστά σε παίκτες και δεν έχει σε βάρος της προσφυγές.

Τι είπε ο Ράλλης

"Υπάρχει μια ομάδα που μου έκανε προσέγγιση και είναι πιο κοντά για να πάρει την ομάδα. Μου έχουν μεταφέρει κάποια πράγματα αλλά μου είπαν να μην κάνω ακόμη δημόσια κουβέντα. Θα υπάρχει άμεση ενημέρωση στον κόσμο όταν υπάρχει κάτι προχωρημένο. Αν είναι σοβαρή πρόταση η διοίκηση μας θα φύγει είτε θα βοηθήσει αν είναι μέσα στο πλάνο των νέων επενδυτών. Θα πρέπει φυσικά η πρόταση να θέτει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η Καλαμάτα θα ξεκινήσει με στόχο την παραμονή. Αν προκύψει κάτι θα παρουσιαστεί σε ένα λεπτό. Θα πω ήρθε ο τάδε, έχει αυτά και εμείς φεύγουμε ή συνεχίζουμε μαζί του αν θέλει. Αν δεν υπάρξει τελικά άλλος, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουμε εμείς. Είμαι διατεθειμένος πάντως να συνεχίσω. Ξέρουμε ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μιλάω με πιθανούς συμπαίκτες ενώ θα γίνει προσπάθεια και με τον Σταύρο Παπαδόπουλο».

ΟΙ άλλες τοποθετήσεις και
η… ατάκα "είμαστε φτωχοί"

Από τον κ. Λαγωνικάκο επισημάνθηκε πως η ομάδα θα πρέπει να πάρει προπονητή με τριετές πλάνο και να αξιοποιήσει τους Μεσσήνιους παίκτες.
Ο Ράλλης απάντησε ότι ο Κουρμπανάς ήταν θεωρητικά καλή επιλογή και ότι όλες οι ομάδες του ομίλου άλλαξαν προπονητή, ακόμη και η πρωταθλήτρια.
Ο κ. Πασχάλης Μάντης σημείωσε πως η ομάδα δεν μπορεί να προπονείται σε πλαστικό τάπητα ΄λη την εβδομάδα και την Κυριακή να παίζει σε φυσικό.
Ο Ράλλης απάντησε ότι αποτελεί διακαή πόθο η κατασκευή προπονητηρίου. Σημείωσε πάντως ότι η Καλαμάτα ποτέ, από το 1967 δεν είχε προπονητήριο, ούτε και με ισχυρότερες διοικήσεις. Για το χώρο που έχει πάρει από τον Δήμο στα Παλιάμπελα, τόνισε πως χρειάζεται 100.000 ευρώ για να φτιαχτεί και ότι η διοίκηση δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα. "Είμαστε φτωχοί, μέχρι εκεί φτάνουμε" τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί το προπονητήριο.
Στην συνέλευση σχολιάστηκε επίσης ότι είναι πολύ λίγα τα ταμειακώς εντάξει μέλη και κάποιοι είπαν μάλιστα ότι μόνο αυτοί θα έπρεπε να καταθέτουν απόψεις στην γενική συνέλευση.
Για την έλλειψη γενικού αρχηγού, ο Ράλλης είπε πως ο Κουρμπανάς δεν ήθελε άλλο πρόσωπο πέρα από τους Λουκά, Γυφτέα που ήταν παρόντες τότε, απέφυγε να απαντήσει στο γιατί αποχώρησαν πέρυσι οι Δεδούσης, Παπακωνσταντίνου, για το κέντρο στο Δυρράχι είπε ότι το εγκατέλειψε η προηγούμενη ΠΑΕ γιατί έκρινε ότι ήταν ασύμφορο, ενώ για τους Καλαματιανούς παίκτες επισήμανε πως η Καλαμάτα φέρνει όσους μπορεί (π.χ. Καλαντζή, Ηλιόπουλο)  όμως δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε Μεσσήνιους γιατί θα αδυνατήσει αγωνιστικά με κίνδυνο να πέσει.
Για τον Ζαχαρόπουλο είπε πως ο ίδιος ήθελε να πάει σε ομάδα Β' εθνικής πέρυσι και ότι η Καλαμάτα τον έφερε πίσω μετά το πέρασμα του από την Λαμία.
Παρέμβαση έκανε ο κ. Δεδούσης που τόνισε πως πέρυσι η ομάδα που εκπροσωπούσε ήταν συνεπής σε όσα είχε πει και έβαλε 16.000 ευρώ στην Καλαμάτα. Κάτι που δεν διαψεύστηκε από τον Ράλλη.
Συγχαρητήρια σε διοίκηση και Ράλλη για τις προσπάθειες τους έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Καλαμάτας Σωτήρης Μιχαλόπουλος ενώ ο παλαίμαχος διαιτητής Γιάννης Ρωμανάς ζήτησε από τον Ράλλη να κάνει αυτοκριτική. Του είπε ότι είναι αποτυχημένος ως πρόεδρος της Καλαμάτας και του θύμισε ότι παλαιότερα δεν είχε δεχθεί την πρόταση που του είχε κάνει να βοηθήσει σε διαιτητικά θέματα, με αποτέλεσμα όπως είπε να παίζουν την Καλαμάτα 40-60 μέσα στο Δημοτικό Στάδιο...