Κυριακή, 14 Ιούνιος 2015 23:18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ 2-3: Ιστορική αυτοκτονία στο Περιστέρι!

Γράφτηκε από τον

Μια… ανάσα από μια ιστορική άνοδο στη Γ’ εθνική έφτασε η Κυπαρισσία, όμως αυτή που στο τέλος πανηγύρισε ήταν η Σπάρτη που κέρδισε 3-2 στο γήπεδο του Περιστερίου και ανέβηκε κατηγορία. Ο

ΑΟΚ στην κυριολεξία αυτοκτόνησε στο μπαράζ ανόδου, αφού με δύο γρήγορα γκολ από Φ. Παναγόπουλο και Κόλλια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προηγήθηκε 2-0 και όλα έδειχναν πως θα κρατήσει αυτό το σκορ και να πανηγυρίσει την άνοδο.

«Κλειδί» η άμεση μείωση του σκορ στο 58’

Όμως η Σπάρτη αντέδρασε και σημείο «κλειδί» ήταν το γρήγορο γκολ του Αναστασάκου στο 58’ που μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια η ομάδα του Αργύρη Κατσίχτη πήρε τον έλεγχο και με δύο γκολ από τους Γκολέμη και Αναστασάκο στο τελευταίο 15λεπτο γύρισε τούμπα το ματς και πήρε τη «χρυσή» νίκη. Ηταν ένα φοβερό ματς που δεν θα το ξεχάσει κανείς που βρέθηκε χθες στο Περιστέρι. Και τα πέντε γκολ μπήκαν στο  β’ ημίχρονο, με το κοντράστ των συναισθημάτων να είναι έντονο. Τα πανηγύρια στο τέλος από παίκτες, τεχνικό τιμ, διοικούντες και τους 3000 φίλους της Σπάρτης ήταν έξαλλα, όπως μεγάλη ήταν και η απογοήτευση στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο. Όπως και να’ χει στην Κυπαρισσία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια παρότι δεν κατάφερε να ανέβει στη Γ’ εθνική. Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη στάθηκε επάξια απέναντι σε μία ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ και ουσιαστικά της… χάρισε το εισιτήριο της ανόδου. Αν στο 2-0 δεν ενθουσιάζονταν υπέρμετρα και κρατούσαν για 10-15 λεπτά το υπέρ τους σκορ, τότε θα ήταν αυτοί που θα πανηγύριζαν σήμερα. Ηταν η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε όλους τους αγώνες που ο ΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ (και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά) και όμως η αντίπαλη ομάδα έκανε την ανατροπή. Ηταν ίσως… γραφτό να πανηγυρίσει μία Λακωνική ομάδα να ανέβει στην τρίτη κατηγορία μετά από δύο και πλέον δεκαετίες. Πάντως το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των 2000 φίλων του ΑΟΚ στο τέλος της αναμέτρησης προς τους παίκτες τα λέει όλα, μιας και το… ταξίδι των πρωταθλητών Μεσσηνίας τη φετινή σεζόν ήταν μαγικό, όμως δυστυχώς δεν είχε… χάπι εντ.

Καλύτερος στο α’ μέρος ο ΑΟΚ

Ο ΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ήταν η ομάδα με τις περισσότερες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη απειλούσε από τις δύο πτέρυγες, κυρίως όμως από δεξιά με τους ορεξάτους Χ. Παπαγεωργίου και Καμποσιώρη. Ο Πρασσάς, το αριστερό μπακ της Σπάρτης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και φαινόταν πως ήταν η… αχίλλειος πτέρνα της Λακωνικής ομάδας. Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας ήταν αυτοί που απειλούσαν πιο συχνά, αφήνοντας στους Λάκωνες να έχουν μια ανούσια εδαφική υπεροχή.

Τους αιφνιδίασε στο β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Κυπαρισσία μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε τη Σπάρτη πετυχαίνοντας όχι ένα, αλλά δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Αρχικά στο 52’ ο Φ. Παναγόπουλος εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια και σκόραρε πετυχαίνοντας το 31ο φετινό του γκολ. Η… ζαλισμένη Σπάρτη δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 55’ με φοβερό βολέ του Κόλλια από το σημείο του πέναλτι και τότε όλοι νόμισαν πως το ματς τελείωσε. Όμως οι Λάκωνες απάντησαν άμεσα με τον έμπειρο Αναστασάκο και μείωσαν 2-1 στο 58’. Στο 64’ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο τεχνικός του ΑΟΚ Αλέκης Μαντζούνης και αυτό σίγουρα επηρέασε την Μεσσηνιακή ομάδα.

Στο τελευταίο 10λεπτο γύρισε το ματς

Η Σπάρτη πίεσε στη συνέχεια όμως χρειάστηκε μία νέα αμυντική αδράνεια στο 80’ για να κάνει το 2-2 ο Γκολέμης, που αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή». Πλέον η ψυχολογία είχε πάει με το μέρος των Σπαρτιατών και στο 85’ ο Αναστασάκος έγραψε το 2-3 μετά από σέντρα του Σεμερτζίδη. Από εκεί και πέρα δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο και η Κυπαρισσία δεν είχε επιστροφή. Θα μπορούσε πάντως και ενώ το σκορ ήταν 2-1 να είχε πετύχει και ένα τρίτο γκολ, μιας και οι Λάκωνες είχαν ανέβει και άφηναν πολλούς κενούς χώρους. Όμως δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό και ένα καλό τελείωμα για να γίνει το 3-1 και να… τελειώσει το παιχνίδι.

 

Το φιλμ του αγώνα

2΄ Ο Κόλλιας το πρώτο καλό σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

3’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΑΟΚ… Ο Φ. Παναγόπουλος μετά από έξοχη ενέργεια έκοψε στον Λυδιώτη που μόνος του από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.

19’ Ο Γαργαρώνης σε καλή θέση έκανε το σουτ και ο Γαρόζης μπλόκαρε εύκολα.

39’ Ο Κόλλιας με σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ σε μία δύσκολη φάση.

42’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Σπάρτη… Μετά από κόρνερ του Σεμερτζίδη, ο Αναστασάκος πήρε την κεφαλιά με τον Ανδρουτσή να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι, όμως δεν είχαν δίκιο.

45’ Δεύτερη κλασική ευκαιρία της Μεσσηνιακής ομάδας στο α’ ημίχρονο. Ο Κόλλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Παπαγεωργίου στην αντεπίθεση, όμως παρότι ήταν ένας με έναν με τον Πανάκη άργησε και σούταρε λίγο άουτ από διαγώνια θέση.

52΄ 1-0 ο ΑΟΚ με τον Φ. Παναγόπουλο… Ο Λυδιώτης πέρασε έξυπνα μια κάθετη μπαλιά, ο Πανάκης αδράνησε με τον πρώτο σκόρερ του ΑΟΚ να τον προλαβαίνει στο σπρίντ και με έξυπνο πλασέ να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία, μέσα σε πανδαιμόνιο από τους Μεσσήνιους φιλάθλους!

55’ Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Σπάρτης, ο Ντιόπ έκανε το γέμισμα και ο Κόλλιας πετάχτηκε και με φοβερό βολέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Γαρόζη για το 2-0, εν μέσω αποθέωσης από τους «κυανόλευκους» φιλάθλους.

58’ Αμεση απάντηση από την Σπάρτη που μείωσε σε 2-1… Ο Χαλίλι έκανε μία ωραία ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αναστασάκο που σε κενή εστία έκανε με πλασέ το 2-1.

62’ Ο δραστήριος Γκολέμης που είχε μπει αλλαγή έκανε το σουτ με τον Ντουγέρογλου να διώχνει σε κόρνερ.

80’ Σε μια προσπάθεια της Σπάρτης που ξεκίνησε από λάθος διώξιμο του Καρατζούλια, ο Αναστασάκος τροφοδότησε τον Γκολέμη, εκείνος πρόλαβε την έξοδο του Ντουγέρογλου και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-2.

85’ Ο Σεμερτζίδης αναστάτωσε την άμυνα της Κυπαρισσίας από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, με τον Αναστασάκο από την καρδιά της μικρής περιοχής να κάνει αμαρκάριστος με κεφαλιά το 2-3.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γιάχου, ο οποίος πάντως σε κάποιες φάσεις έκανε λαθάκια εις βάρος της Κυπαρισσίας. Την κόκκινη κάρτα δέχθηκε στο 90’ ο Κορώνης που είχε βγει αλλαγή και καθόταν στον πάγκο. Την κίτρινη κάρτα δέχθηκαν  οι Γιαννόπουλος, Ντιόπ, Κορώνης, Κόλλιας, Καμποσιώρης και Αναστασάκος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Nτουγέρογλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καμποσιώρης, Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου (61’ λ. τρ. Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας (71’΄Γεωργιόπουλος).

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Κόπελας, Πρασσάς (60’ Γκολέμης), Πανάκης, Σπηλιωτοπουλος, Χοτζάι, Γεωργακόπουλος (5’ λ. τρ. Κορώνης, 82’ Πολυκρέτης), Τσούκλης, Αναστασακος, Σεμερτζιδης, Χαλίλι.