Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 08:34

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Οι 6 λόγοι που έφεραν την ήττα στο Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

 

Από τα πανηγύρια και τον ενθουσιασμό μετά το 2-0, στην απογοήτευση και την πίκρα όταν έγινε το 2-3, βρέθηκαν παίκτες, προπονητές, διοικούντες και φίλαθλοι της Κυπαρισσίας. 

 

Ενα ματς που όποιος το έβλεπε δύσκολα θα ποντάριζε έστω και… 1 ευρώ σε νίκη της Σπάρτης, όταν στο 55' ο Κόλλιας έγραψε το 2-0. Ηταν τέτοια η αγωνιστική εικόνα της Κυπαρισσίας που έπρεπε πολλά να γίνουν για να έρθει… τούμπα αυτό το παιχνίδι. Το "Notosport" βρέθηκε στο Περιστέρι και θα προσπαθήσει να εξηγήσει και να αναλύσει τους λόγους που αυτό το 2-0 έγινε 2-3 μέσα σε 35 αγωνιστικά λεπτά.  Οι λόγοι, σύμφωνα με την κρίση μας, είναι έξι και πάμε να τους δούμε έναν προς έναν: 

1. Σε καίριο σημείο το 2-1: Ο πιο σημαντικός λόγος που αυτό το ματς γύρισε ήταν πως η Σπάρτη μείωσε άμεσα σε 2-1. Στο 55' έγινε το 2-0 και στο 58' ο Αναστασάκος μείωσε το σκορ. Ουσιαστικά οι Λάκωνες δεν… πρόλαβαν να απογοητευτούν και να αγχωθούν. Από την άλλη οι παίκτες του ΑΟΚ από… μέσα τους ακόμη πανηγύριζαν και ήταν λογικό με δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά και με τους Μεσσήνιους στην εξέδρα να… πικάρουν τους αντίπαλους.

Είμαι σίγουρος πως αν μετά το 2-0 περνούσαν 6-7 λεπτά, ώστε να "καθάριζε" το μυαλό τους και να έφευγε η ψυχολογική φόρτιση από τους πανηγυρισμούς, τότε το ματς δεν γύριζε με τίποτα. 

2. Αποβολή Μαντζούνη: Η αποβολή του Μαντζούνη στο 64' από τον διαιτητή Γιάχο αποσυντόνισε την ομάδα. Ο ΑΟΚ έμεινε δίχως προπονητή στον πάγκο για μισή ώρα αγώνα και οι παίκτες ήταν λογικό να επηρεαστούν αρνητικά. Αν ο έμπειρος κόουτς συγκρατούσε τα νεύρα του και παρέμενε στη θέση του, τότε δεν νομίζω πως η Σπάρτη θα έβαζε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Αλλωστε κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ στον ΑΟΚ τη φετινή σεζόν και όταν δέχθηκαν γκολ στο Αστρος (1-1) απάντησαν στις καθυστερήσεις.

Επιπλέον αντί ο Μαντζούνης να πάει και να καθίσει πίσω από τον πάγκο στα κάγκελα, ώστε να δίνει οδηγίες και να ακούγεται κάπως, πήγε στη φυσούνα και διά μέσου τηλεφώνου δεν… γινόταν η δουλειά.

3. Ελλειψη εναλλακτικών λύσεων: Το ρόστερ του ΑΟΚ ήταν ούτως η άλλως μικρό και με τις απουσίες των Μιτρόφ και Γ. Παναγόπουλου έγινε ακόμη μικρότερο. Ετσι πέρα από τους Θεοδωρακόπουλο και Γεωργιόπουλο που ορθώς πέρασαν στο ματς, δεν υπήρχε αλλαγή αξιόπιστη αλλαγή με έμπειρο και "έτοιμο" παίκτη.

Αν υπήρχε η δυνατότητα να περάσει αλλαγή ένας μεσοαμυντικός παίκτης (π.χ. Μιτρόφ ή Παναγόπουλος) στο 65' ή το 70' η ομάδα θα λειτουργούσε καλύτερα.

4. Τελείωμα στις αντεπιθέσεις: Από το 58' που έγινε το 2-1 μέχρι το 80' που ισοφάρισε η Σπάρτη, οι "κυανόλευκοι" είχαν αρκετές ευκαιρίες να "τελειώσουν" το ματς με ένα γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Οι Λάκωνες που ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν καλή αμυντική γραμμή, είχαν βγει μαζικά μπροστά μετά το 2-1 και ο ΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τους πολλούς κενούς χώρους. Ελλειψε το καθαρό μυαλό, η σωστή πάσα και ένα καλό τελείωμα για να γίνει το 3-1 και να κριθεί το ματς.

5. Παράγοντας τύχη: Ολη τη χρονιά η τύχη ήταν στο πλευρό της Κυπαρισσίας, άλλωστε λέγεται πως πάει με τους δυνατούς. Στο πιο κρίσιμο ματς όμως της γύρισε την πλάτη, μιας και δέχθηκε όχι ένα αλλά δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το "άστρο" του ΑΟΚ δυστυχώς έσβησε στο τελευταίο και πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

6. Κλάση Αναστασάκου: Σε τέτοια μεγάλα ματς "μιλούν" οι μεγάλοι παίκτες και αυτό έκανε ο Ηλίας Αναστασάκος. Ο 37χρονος φορ πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στο Γκολέμη για το τρίτο, καθαρίζοντας το παιχνίδι. Μέχρι το 58' δεν είχε κάνει κάτι το ιδιαίτερο, όμως εκεί που έπρεπε ήταν "παρών". Αλλωστε το συγκεκριμένο γήπεδο το ήξερε καλό, μιας και με τη φανέλα του Ατρόμητου έχει πετύχει 17 γκολ στη Σούπερ Λίγκα.