Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015 08:20

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ακομψο διαζύγιο με Μαντζούνη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ακομψο διαζύγιο με Μαντζούνη

 

Μία μόλις μέρα μετά τη τελευταία προπόνηση της σεζόν, η διοίκηση της Κυπαρισσίας αποφάσισε να απολύσει τον Αλέξη Μαντζούνη.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι δεν τον ενημέρωσε επίσημα και ο πρώην πια τεχνικός του ΑΟΚ έμαθε μέσα από το σάιτ  της "Ελευθερίας" (που πρώτο ανέβασε την είδηση) για την απόφαση των διοικούντων.  Κάτι, τουλάχιστον, άκομψο για έναν άνθρωπο που κατέκτησε φέτος αήττητος τον τίτλο στην Α' τοπική και έφθασε μια ανάσα από την άνοδο στη Γ' εθνική.  Ο Αλ. Ματζούνης με δήλωσή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο  facebook βγάζει πικρία, ενώ αφήνει και αιχμές λέγοντας ότι δεν πούλησε ποτέ την ομάδα, κάτι που θα είχαν κάνει οι 9 στους 10!. Αναλυτικά η δήλωσή του:  "Μόλις ενημερώθηκα από σάιτ και το facebook την απόλυση μου από τον ΑΟΚ!!! Ευχαριστώ τους αγνούς φιλάθλους που μας στηρίξαν όλη τη χρονιά και στην πορεία έγιναν περισσότεροι. 

Οσους ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μου ψυχή τε και σώματι (Σπύρο Λεκάντη, Γιώργο Αλεξόπουλο) και τέλος τα λιοντάρια μου γι' αυτά που με αξίωσαν να ζήσω σε αυτό το υπέροχο ποδοσφαιρικό ταξίδι!  Θα είναι για πάντα στην ψυχή μου. Αν έκανα λάθη, ζητώ συγνώμη, έγιναν από το πάθος μου για το καλό της ομάδας. Αυτοί που είναι κοντά ξέρουν ότι δεν την πούλησα ποτέ! Κάτι που θα είχαν κάνει οι 9 στους 10!  Τέλος, ευχαριστώ το συμβούλιο για την σοφή απόφαση που πήρε… Εύχομαι ο επόμενος προπονητής να την (μεγαλώσει) ακόμη περισσότερο".

Οσον αφορά τη διοίκηση, η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: "Ο ΑΟ Κυπαρισσίας ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας του με τον Αλέξανδρο Μαντζούνη. Η Διοίκηση τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του". 

Μια απόφαση που πάρθηκε έπειτα από ένα άτυπο διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη το βράδυ, χωρίς όμως να ενημερώσουν επίσημα και τον Αλέξη Μαντζούνη. 

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας βρίσκεται έτσι  από χθες σε αναζήτηση προπονητή, ο οποίος θα κληθεί να οδηγήσει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, έχοντας όμως βαρύ φορτίο μετά από όσα κατάφερε φέτος η Κυπαρισσία.

Επιστολή στην πειθαρχική επιτροπή

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Κυπαρισσία έστειλε επιστολή στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και ζητά επιείκεια σχετικά με τα όσα αναφέρει ο ρέφερι Γιάχος στο φύλλο αγώνα του μπαράζ με τη Σπάρτη για τη ρίψη μπουκαλιών και σημειώνει ότι γι' αυτό ευθύνεται ο… Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά και οι άσεμνες χειρονομίες του γκολκίπερ της Σπάρτης Γαρόζης Αναλυτικά το κείμενο: "Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω: Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος τελεί υπό τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα από την αθλητική δικαιοσύνη, στο ημίχρονο της αναμέτρησης , τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και των αποδυτηρίων, προκάλεσε τον εκνευρισμό των φιλάθλων μας, οι οποίοι στα πρώτα 45’ δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα με την άψογη συμπεριφορά τους. 

Το παραπάνω γεγονός όμως, σε συνδυασμό με την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι, το αίσθημα αδικίας για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών του, αλλά και τον προκλητικό ερχομό του τερματοφύλακα της ΑΕ Σπάρτης προς την κερκίδα των φιλάθλων μας με την επίτευξη του 3ου γκολ κάνοντας απρεπείς χειρονομίες, οδήγησε τους φιλάθλους μας στο 89’ της αναμέτρησης, σε πράξεις (ρίψη 5-6 μπουκαλιών), οι οποίες δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία του συλλόγου μας και σε κάθε περίπτωση τις καταδικάζουμε. Οι φίλαθλοί μας, δεν έχουν δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και το απέδειξαν και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε με την ΑΕ Σπάρτης στον όμιλο των μπαράζ, όπου βρίσκονταν φίλοι και των δύο ομάδων στην ίδια κερκίδα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Για το λόγο αυτό ζητάμε την επιείκειά σας".