Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015 14:06

Παναγιάλειος... ώρα μηδέν!

Γράφτηκε από τον
Παναγιάλειος... ώρα μηδέν!

Ο διχασμός, το οικονομικό αδιέξοδο, η... καταλυτική 26η Ιουνίου και η υπογράφη σε μια... μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου!



Όταν ξεκινούσε η χρονιά, η διοίκηση του Παναιγιαλείου έκανε όνειρα και... δηλώσεις πλέι οφ.

"Ευελπιστούμε φέτος, να πάρουμε αυτό που χάσαμε πέρσι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ", δήλωνε ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Ρέλλας.

Η ομάδα στελεχώθηκε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μαζί με όσους έμειναν από το περσινό ρόστερ, συνέθεταν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που ήταν το μεγάλο φαβορί για να στελεχώσει την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα στα πλέι οφ, από νότο μεριά.

Η χρονιά, όμως, δεν κύλησε όπως την είχαν προγραμματίσει οι ιθύνοντες και ο Αιγιώτικος σύλλογος, μετείχε τελικά στα πλέι άουτ και σώθηκε τελευταία αγωνιστική με το διπλο στα Ψαχνά (ήθελε έναν βαθμό).

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσων, η "μελανόλευκη" διοίκηση κοινοποίησε την ειλημμένη -όπως ειπώθηκε- απόφαση της να παραιτηθεί, βάζοντας "πωλητήριο" στην ομάδα.

Απόφαση που δια στόμματος προέδρου, είχε παρθεί από τον Ιανουάριο, ωστόσο η ποδοσφαιρική "πιάτσα" δεν έμαθε ποτέ ότι υπήρχε τέτοια πρόθεση, ενώ παράλληλα μέχρι και σήμερα ουδείς έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να διοικήσει την ομάδα, αποτρέποντας την πορεία της ομάδας προς τη Γ΄Εθνική ή ακόμα και στο τοπικό!

Η "μαύρη θύελλα" επέστρεψε στη Β΄Εθνική μετά από πολύχρονη απουσία, γεγονός που πιστώνεται στη διοίκηση, ωστόσο οι ίδιοι άνθρωποι προφανώς κουρασμένοι, οικονομικά "ματωμένοι", αλλά και απογοητευμένοι από τις αντιδράσεις του κόσμου, είναι έτοιμοι να βάλουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε μια από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ιστορίας του Παναιγιαλείου.

Κοντά στην ομάδα, "απέναντι" στη διοίκηση!

Ο Παναιγιάλειος είναι από τις ομάδες που δεν παίζουν ποτέ μόνες τους. Οι Αιγιώτες αποτελούν τον 12ο παίκτη του συλλόγου, δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα, που σχολιάστηκε από όλους όσους επισκέφθηκαν το Αίγιο.

Η στάση των οργανωμένων οπαδών, κυρίως, δεν ήταν η ίδια και προς το πρόσωπο της διοίκησης. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη μερίδα ήταν "απέναντι" και σε αυτό συντέλεσαν πολλά, μεταξύ αυτών και όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ στο Αίγιο, όταν παραμονές της αναμέτρησης κάποιοι μπήκαν στα αποδυτήρια, "ζωγραφίζοντας" τους τοίχους με συνθήματα κατά της διοίκησης.

Η διαταραγμένη σχέση διοίκησης-οπαδών δεν... έστρωσε ποτέ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αδιάλλακτη στάση της διοίκησης που δεν μπήκε σε διαδικασία να καθίσει στο τραπέζι με τον κόσμο της ομάδας και να βάλει ένα τέλος στον... βήχα, πριν εξελιχθεί σε... πνευμονία!

Το "πωλητήριο" θέλει και... αγγελία!

Ο πρόεδρος Ρέλλας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση έχει παρθεί από τον Ιανουάριο. Το γεγονός ότι το κοινοποίησε μέσα Ιουνίου δείχνει μεγάλη καθυστέρηση. Και δεν αναφερόμαστε όσον αφορά τα ΜΜΕ.

Οταν πουλάς, βάζεις αγγελία! Αυτός είναι ο... μπούσουλας της αγοράς. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής, εκτός εάν το "πωλητήριο" έχει γίνει γνωστό σε στενό κύκλο και μόνο εντός Αιγιου!

Η... καταλυτική 26η Ιουνίου!

Ο "ισχυρός" άνδρας του Παναιγιαλείου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι μόνες οφειλές είναι αυτές προς το ΙΚΑ, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί και φτάνουν τις 250 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αιγιώτες με τη νέα νομοθετική ρύθμιση των 100 δόσεων, πληρώνουν ένα ποσό κοντά στις 2.500 χιλιάδες το μήνα. Στις 26 Ιουνίου, εάν δεν πληρωθεί η δόση, η ρύθμιση χάνεται και οι 100 δόσεις γίνονται... 12, κάτι που σημαίνει ότι η μηνιαία καταβολή στο ΙΚΑ εκτοξεύεται στις 25 (!) χιλιάδες ευρώ. Ποσό το οποίο δεν αποκλείεται να αποτρέψει έναν ενδιαφερόμενο να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Όπως και να' χει, ο Παναιγιάλειος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του και η επόμενη μέρα βρίσκει τον σύλλογο να... ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί!

Πηγή: mikriliga.gr