Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 10:14

Πιο πιθανή από ποτέ η ανακαίνηση του Δημοτικού Σταδίου, εναλλακτική έδρα ίσως χρειαστεί η Μαύρη Θύελλα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ανακαίνιση του "γερασμένου" Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, είναι ένα θέμα που έχει γίνει… σίριαλ εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν γίνει βέβαια κάποιες παρεμβάσεις κατά καιρούς, όχι όμως και μια ριζική ανακαίνηση που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα και θα δώσει νέες δυνατότητες.


Αρκετές φορές έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ριζικής ανακαίνισης, ωστόσο η εικόνα του παραμένει η ίδια ενώ το πέρασμα του χρόνου αφήνει όλο και περισσότερο τα σημάδια του στις εγκαταστάσεις του…
Φέτος το καλοκαίρι ωστόσο φαίνεται πως ίσως υπάρχουν ευχάριστες εξελίξεις για το Στάδιο της πόλης. Η ιδέα ανακαίνισης είχε πέσει από τους Δημήτρη Πουλόπουλο και Μπάμπη Βακαλόπουλο στο δήμο, ο οποίος έχει κάνει την σχετική μελέτη και την έχει αποστείλει στην Γ.Γ.Α.
Μια μελέτη που περιλαμβάνει την αύξηση των διαδρομών στον στίβο του Σταδίου από 6 σε 8, την δημιουργία σκέπαστρου στην νότια εξέδρα, την ανακαίνιση των αιθουσών του, νέο χλοοτάπητα αλλά και κάποιες άλλες σημαντικές εργασίες βελτίωσης.
Φαίνεται πως αυτή τη φορά υπάρχει η πρόθεση να γίνει το έργο, τόσο από τον δήμο και την περιφέρεια όσο και από την ΓΓΑ. Η τελευταία ωστόσο έχει επισημάνει κάποια τεχνικά προβλήματα στο φάκελο με την μελέτη που έχει αποστείλει ο δήμος (όπως το αν θα είναι ορατές όλες οι διαδρομές του στίβου από την εξέδρα με το σκέπαστρο). Πρόκειται για προβλήματα όμως που υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν μέσω μικρών αλλαγών στη μελέτη. Ουσιαστικά το θέμα είναι να μην καθυστερήσει τις εξελίξεις η γραφειοκρατία, ώστε να εγκριθεί επιτέλους η ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Στο δήμο Καλαμάτας πάντως υπάρχει η αισιοδοξία ότι εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν ευχάριστα νέα και ότι από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες...
Μένει λοιπόν να δούμε αν όλα αυτά θα μείνουν σε θεωρητικό επίπεδο ή αν πράγματι θα γίνει - έστω και καθυστερημένα -  μια σοβαρή παρέμβαση στο Δημοτικό Στάδιο.

Εναλλακτική έδρα
θα χρειαστεί
η "Μαύρη Θύελλα"

Η διοίκηση της Καλαμάτας πήρε τις προηγούμενες την άδεια χρήσης του Δημοτικού Σταδίου, το οποίο θα είναι η έδρα της ομάδας στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Ωστόσο, σε περίπτωση που έρθουν τα ευχάριστα νέα για την ανακαίνιση του Σταδίου, τότε θα χρειαστεί μια εναλλακτική έδρα για το Φθινόπωρο όταν και θα γίνουν οι εργασίες στο Στάδιο.
Μπορεί να είναι αυτή η έδρα του γήπεδο «Στ, Παπαδόπουλος» όπου θα παίζει και ο Μεσσηνιακός; Μπορεί να είναι το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, το οποίο όμως έχει πλαστικό τάπητα…
Ο χρόνος θα δείξει… Πάντως στην "Μαύρη Θύελλα" πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως ίσως χρειαστεί να αλλάξουν έδρα για κάποιο διάστημα του χρόνου...

Νίκος Τσουμπράκος

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ