Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015 20:36

Ο Σωκράτης Κοψαχείλης μιλά στο "Notosport" για την σχολή τερματοφυλάκων

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή τα μαθήματα της σχολής τερματοφυλάκων για την φετινή αγωνιστική περίοδο.


Η σχολή, λειτούργησε φέτος για δεύτερη σερί σεζόν και τα μαθήματα στη διάρκεια της χρονιάς παρακολούθησαν 20 τερματοφύλακες κάθε ηλικίας. Συγκεκριμένα από τη σχολή πέρασαν οι Δημήτρης Κοντογιώργης, Λυκούργος Εξαρχάκος, Κώστας Κακαλέτρης, Κώστας Σταματίου, Νίκος Ξανθάκης, Στάθης Κατσίρας, Θανάσης Κούρταλης, Παναγιώτης Γιακουμής, Γιάννης Μέντζας, Σωτήρης Καστριτσέας, Γιώργος Οικονομόπουλος, Μάριος Λαλέας, Δημήτρης Αποστολίδης, Παναγιώτης Πάππος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Νίκος Κόκκαλης, Ανδρέας Κολοβούρης, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Στασινόπουλος, Πάρις Καλλιντέρης.
Συναντήσαμε τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Καλαμάτας Σωκράτη Κοψαχείλη λίγο μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και μέσα από μια σύντομη συνέντευξη, που παραχώρησε στο "Notosport", μας μίλησε για τη σχολή, την ανάγκη που υπάρχει στη Μεσσηνία για τη λειτουργία μιας τέτοιας σχολής, αλλά και τη συμμετοχή στη σχολή για την απόκτηση του διπλώματος προπονητή UEFA A advance goolkeeping.

Πως πήγε η 2η χρονιά στην ακαδημία;

«Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο τη φετινή χρονιά με δύο γκρουπ και απογευματινές προπονήσεις από Δευτέρα έως Πέμπτη στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία. Η ανταπόκριση ήταν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητική, αν κρίνουμε από τα δεδομένα της πόλης (είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για το νομό)».

Είσαι ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο και την εξέλιξη των παιδιών;

«Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους. Ομως αυτό που μπορώ να προσθέσω είναι ότι προσπαθήσαμε από κοινού με τα παιδιά να ανέβουμε επίπεδο ιδιαίτερα στο τεχνικό κομμάτι του τερματοφύλακα. Νομίζω ότι είναι κοινή παραδοχή ότι αυτό επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό στα περισσότερα παιδιά».

Πιστεύεις ότι ήταν αναγκαία η λειτουργία μιας σχολής τερματοφυλάκων στο νομό Μεσσηνίας;

«Θεωρώ ότι παγκοσμίως αυτή τη στιγμή ακόμα και η UEFA έχει κατανοήσει την ανάγκη της ύπαρξης εξειδικευμένων ανθρώπων που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τους τερματοφύλακες. Και αυτό αποδεικνύεται με την έναρξη της σχολής στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, UEFA A advance goolkeeping, η οποία γίνεται ταυτόχρονα σε πάνω από 30 χώρες υπό την αιγίδα της UEFA. Τώρα όσον αφορά το νομό μας υπάρχει όρεξη από τα παιδιά για πραγματικά μεγάλη βελτίωση πάνω σε όλους τους τομείς που αφορούν την αγωνιστική και εξωαγωνιστική κατάσταση του τερματοφύλακα».

Τι ακριβώς μαθαίνουν τα παιδιά στη σχολή;

«Η σχολή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο ενός σύγχρονου τερματοφύλακα. Δίνει απαντήσεις στα που, πως, πότε και γιατί πρέπει ένας τερματοφύλακας να επεμβαίνει μέσα στο παιχνίδι. Αυτό φυσικά γίνεται σταδιακά ανεβαίνοντας σκαλί - σκαλί με βάση και τα ατομικά χαρακτηριστικά-προσόντα του κάθε τερματοφύλακα».

Ποια η εικόνα που έβγαλες από τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος στη σχολή;

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι σε αυτή την πόλη είναι ότι οι τερματοφύλακες (το μεγαλύτερο μέρος) έχει τεράστια όρεξη για να μάθει και να βελτιωθεί πραγματικά μέσα από τη σκληρή και επίπονη διαδικασία της ατομικής προπόνησης. Πολλά από αυτά τα παιδιά θεωρώ ότι θα πάνε φέτος σε καλύτερες ομάδες με καλύτερες συνθήκες. Ομως θεωρώ ότι ο αγώνας της βελτίωσης και της εξέλιξης δεν σταματάει ποτέ. Αρα είναι στο χέρι του καθενός να φτάσει εκεί που πραγματικά του αξίζει, μέσα από όλες τις δυσκολίες που έχει αυτή η διαδικασία».

Ο κ. Κοψαχείλης έκλεισε τη συνέντευξη, λέγοντας: «Θέλω να ευχηθώ μια και την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις της σχολής να έχουμε όλοι μας ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και σωματικά και ψυχικά και από καρδιάς να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους γονείς που ήταν αρωγοί στη διάρκεια της χρονιάς στην πραγματικά εποικοδομητική και για εμένα και γι' αυτούς διαδικασία.
Οσον αφορά τη σχολή UEFA A advance goolkeeping στην οποία συμμετέχω, έχουν μείνει ακόμα τρεις φάσεις και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνουν οι τελικές εξετάσεις υπό την αιγίδα της UEFA στις εγκαταστάσεις της εθνικής Ελλάδας στον Αγιο Κοσμά».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ