Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013 00:30

Φέτος δεν μας βγήκε τίποτα, λέει ο Γιάννης Τσόπελας που τονίζει πως θέλει να μείνει στην Μαύρη Θύελλα

Γράφτηκε από τον

Ο Γιάννης Τσόπελας ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της Καλαμάτας φέτος, ωστόσο όταν μια ομάδα παίρνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του ούτε να νιώθει ευχαριστημένος από την προσωπική του παρουσία.


Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στο «Νοtosport» και εξέφρασε αυτή του την πίκρα για την φετινή πορεία της "Μαύρης Θύελλας", η οποία έχασε μια ιστορική ευκαιρία να ανέβει στην Β' εθνική, μιας και έπαιρναν το εισιτήριο οι 6 από τις 12 ομάδες! Τονίζει πως θέλει να μείνει στην ομάδα, εκτιμά ότι η συνύπαρξη με τον Μεσσηνιακό θα είναι "ευεργετική" για αυτή και καλεί τον κόσμο να συνεχίζει να την στηρίζει.

- Φαντάζομαι ότι δεν περίμενες αυτή την πορεία πέρυσι το καλοκαίρι...

«Δεν μας πήγε καλά τίποτα φέτος. Είχαμε δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, ειδικά στο Καρπενήσι όπου έγινε η προετοιμασία. Περιμέναμε πολύ καλύτερα πράγματα, δώσαμε μόνοι μας στον εαυτό μας τον τίτλο του φαβορί και αυτό δεν βγήκε σε καλό. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει κατηγορία η Καλαμάτα, η οποία δυστυχώς χάθηκε».

- Τελικά τι έφταιξε φέτος;

" Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που πήγαν έτσι τα πράγματα. Οργανωτικά, σίγουρα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτερα, όμως από την άλλη πλευρά το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλό. Καμιά φορά όμως δεν βγαίνουν τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις. Και φέτος δεν βγήκε ο σχεδιασμός της ομάδας. Επιπλέον, τα Χριστούγεννα δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις για να διορθωθούν τα πράγματα. Η ευθύνη ανήκει σε όλους, διοίκηση, παίκτες και όλους τους προπονητές που πέρασαν».

Η διαιτησία και το οικονομικό πόσο επηρέασαν;

"Η διαιτησία ήταν πολύ κόντρα στην ομάδα μας, ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα όπως η Καλαμάτα όμως δεν πρέπει να στέκεται εκεί, αλλά να προσπαθεί να πετύχει το στόχο της ακόμη και με κόντρα διαιτησία. Όσον αφορά το οικονομικό, η διοίκηση χρωστά κάποια χρήματα, όμως μας έχουν εξηγήσει με ωραίο τρόπο την κατάσταση και οι παίκτες καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Οχι, το οικονομικό δεν μας επηρέασε καθόλου".

- Οι πολλές αλλαγές προπονητών επηρέασαν;

"Ασφαλώς και επηρέασαν αρνητικά, όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες που κάνουν πολλές αλλαγές στη μέση της σεζόν. Παρόλα αυτά μόλις ήρθε ο Γέφτοβιτς είχαμε το χρόνο να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, αλλά ούτε εκεί μας βγήκαν οι κινήσεις που έγιναν".

- Θα μείνεις στην ομάδα και την νέα χρονιά;

"Θα μιλήσω με τον πρόεδρο να μου πει πως θα είναι η κατάσταση και ποιοι οι στόχοι της ομάδας. Θέλω να μείνω πάντως στην ομάδα".

- Πως βλέπεις την Καλαμάτα τη νέα χρονιά;

"Σίγουρα οικονομικά τα πράγματα θα είναι πιο καλά αφού θα είναι πιο λίγα τα έξοδα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το πρωτάθλημα όμως, αφού θα κερδίσει την άνοδο μόνο η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο. Αυτό που πρέπει να κάνει η Καλαμάτα είναι να οργανωθεί καλύτερα. Και πρώτα από όλα να κοιτάξει το θέμα με το προπονητικό κέντρο. Αυτό είναι κάτι που πράγματι μας επηρέασε φέτος, καθώς τρέχαμε από εδώ και από εκεί για προπόνηση. Η Καλαμάτα πρέπει να έχει το δικό της βοηθητικό μέσα στην πόλη για να γίνονται οι προπονήσεις".

- Την συνύπαρξη με τον Μεσσηνιακό στην Γ' εθνική πως την βλέπεις;

"Δεν υπάρχει καμιά αντιπαλότητα με τον Μεσσηνιακό. Μάλιστα πιστεύω πως το γεγονός αυτό θα είναι ευεργετικό για την Καλαμάτα, γιατί οι άνθρωποι της θα αναγκαστούν να οργανωθούν καλύτερα και να προσπαθήσουν περισσότερο. Η Καλαμάτα πρέπει να κοιτάζει πάντως τι θα κάνει η ίδια και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Ο Μεσσηνιακός είναι μια ομάδα του ίδιου νομού που θα παίξει στην ίδια κατηγορία και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα".

- Στον κόσμο της ομάδας τι έχεις να πεις;

"Ο κόσμος ήταν πάντα κόντα μας, ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήταν συγκλονιστικός. Έχει δίκιο που φωνάζει γιατί δεν ανταποδώσαμε την στήριξη του. Όμως πρέπει να ξέρουν ότι προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες".

Νίκος Τσουμπράκος

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ