Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2015 13:57

Νίκες για Χιλή και Μπαρτσελόνα

Γράφτηκε από τον

Η αυλαία των προημιτελικών του φετινού Κόπα Αμέρικα ανοίγει με τη συνάντηση της οικοδέσποινας Χιλής με την Ουρουγουάη, η οποία και θα μας απασχολήσει από το κουπόνι ΟΠΑΠ πάμε στοίχημα. Όσον αφορά το μπάσκετ, ο τρίτος τελικός στο ισπανικό πρωτάθλημα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα προσφέρει ευκαιρία για ένα ενδιαφέρον στοίχημα.

 

Κυρίαρχη η οικοδέσποινα

Ξεκινάμε με Κόπα Αμέρικα, όπου προτείνουμε τον «Άσσο» της Χιλής επί της Ουρουγουάης σε απόδοση 1.82. Οι Χιλιανοί απέδειξαν στη φάση των ομίλων ότι είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για να διεκδικήσουν το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας τους, έχοντας φυσικά και το ατού της φοβερής στήριξης του κοινού τους. Η παρέα του Αλέξις Σάντσες και του Αρτούρο Βιδάλ επικράτησε με 2-0 του Ισημερινού και με 5-0 της Βολιβίας, ενώ έμεινε στο ισόπαλο 3-3 απέναντι στο Μεξικό.

Αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της στη φάση των ομίλων, η Ουρουγουάη κατάφερε τελικά να πετύχει το στόχο της και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ως 3η του 2ου ομίλου. Στην πρεμιέρα πέτυχε την «πύρρειο» νίκη επί της Τζαμάικας (1-0), για να ακολουθήσουν η ήττα από την Αργεντινή (1-0) και η ισοπαλία απέναντι στην Παραγουάη (1-1). Η «σελέστε» έρχεται στο σημερινό ματς με μία εκπληκτική παράδοση: πρώτον δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ματς προημιτελικών σε Κόπα Αμέρικα και δεύτερο έχει αποκλείσει στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του θεσμού την εκάστοτε οικοδέσποινα στα προημιτελικά: το 2007 τη Βενεζουέλα και το 2011 την Αργεντινή. Εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται απευθείας στο αρχικό σχήμα ο αρχηγός Ντιέγο Γοδίν, ενώ ο Φουτσίλε θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Άλβαρο Περέιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Κερδίζουν οι «μπλαουγκράνα»

Από το μπασκετικό κουπόνι, επιλέγουμε τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης σε απόδοση 1.80. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών ήταν ένας περίπατος για τη Ρεάλ η οποία επικράτησε με 100-80 και προηγείται πια 2-0, βρισκόμενη μία νίκη μακριά από τον τίτλο της Ισπανίας. Όλη η ιστορία γράφτηκε στην πρώτη περίοδο όπου η Ρεάλ έκανε ένα τρομερό ξέσπασμα μετά το 4’ και μετέτρεψε το 8-5 σε 31-10 επομένως αυτό το -21 της Μπαρτσελόνα ήταν αδύνατο να ανατραπεί μέσα στη Μαδρίτη. Απόψε η σειρά μεταφέρεται στην Βαρκελώνη όπου η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί τη Ρεάλ ώστε να μειώσει σε 2-1 και να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Από την πλευρά της η Ρεάλ με νίκη κατακτά το πρωτάθλημα ξανά μετά το 2013 και θα έχει επιτύχει έναν τρομερό θρίαμβο αν καταφέρει να κάνει το «sweep» δηλαδή το 3-0. Στην Ισπανία «sweep» έχει να συμβεί από το 2011 που το είχε επιτύχει η Μπαρτσελόνα επί της Μπιλμπάο. Όμως δύο φορές πριν το 2011 το είχε υποστεί η Μπαρτσελόνα από τη Λαμποράλ Κούτσα, τότε Ταού.

Οι στοιχηματικές εταιρείες λοιπόν θαμπώθηκαν από τη συντριβή της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο αγώνα και έδωσαν μεγάλη απόδοση στη νίκη της απόψε, στο 1.80, ξεχνώντας βασικά όμως ότι ο πρώτος τελικός παίχτηκε στα «ίσια». Στους δύο αγώνες που έγιναν φέτος στην Βαρκελώνη, για ACB και Euroleague, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 76-68 και 85-80. Μπορεί να το κάνει και σήμερα και να παρατείνει τους τελικούς. Επιλογή η νίκη της Μπαρτσελόνα λοιπόν.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.