Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2015 09:30

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τι ενδέχεται να αλλάξει σε πρωταθλήματα και κύπελλο - την επόμενη εβδομάδα οι προκηρύξεις

Γράφτηκε από τον

Ο Ιούνιος βαδίζει προς το τέλος του και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας σκέφτονται ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα οι εξελίξεις όσον αφορά τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου θα είχαν αρχίσει ήδη να τρέχουν αν δεν υπήρχε η αυριανή γενική συνέλευση της ΕΠΟ.


Εκεί αναμένονται, μεταξύ άλλων και αποφάσεις που αφορούν τις διοργανώσεις των Ενώσεων για αυτό και στην ΕΠΣΜ περιμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί αύριο.

Τα δελτία των παικτών

Κάτι που συζητείται και ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει αύριο είναι το θέμα των δελτίων των παικτών. Υπάρχει η σκέψη να είναι όλα τα δελτία ορισμένης διάρκειας, κάτι που ασφαλώς αφορά τις ομάδες και τους παίκτες.
Επίσης ενδέχεται ο παίκτης που αποχωρεί μετά από μια διετία από μια ομάδα να μην μένει ελεύθερος, αλλά η ομάδα του να δικαιούται αποζημίωση για να τον παραχωρήσει. Γενικά το καθεστώς που θα ισχύσει με τα δελτία αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο, όπως και διάφορα άλλα θέματα που θα αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών πρωταθλημάτων.

Συνάντηση ΕΠΣΜ και σωματείων

Αφού πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ και ξεκαθαρίσει από εκεί το τοπίο, η ΕΠΣ Μεσσηνίας θα προγραμματίσει άμεσα συνάντηση με τους παράγοντες των ομάδων. Η συνάντηση πιθανότατα θα γίνει την προσεχή Δευτέρα. Εκεί ο πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης και τα μέλη της ΕΠΣΜ θα συζητήσουν με τους παράγοντες με κύριο σκοπό να ακούσουν τις δικές τους προτάσεις.
Όπως μας είπε ο κ. Οικονομίδης, πριν προχωρήσει στην σύνταξη των προκηρύξεων, θέλει να ακούσει τι θέλουν οι ομάδες. Αρχικά για τις ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, αφού πέρυσι υπήρχαν αρκετές φωνές που έλεγαν ότι τα πρωταθλήματα τελείωσαν πολύ νωρίς. Έτσι ίσως να είναι διαφορετικά τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα βέβαια και με το τι θα ακουστεί από τους παράγοντες των ομάδων.
Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα προς συζήτηση όπως για παράδειγμα την διεξαγωγή αγώνων Δευτέρα ή Τετάρτη, ενώ ο κ, Οικονομίδης θα ενημερώσει αναλυτικά τους Μεσσηνίους παράγοντες για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Μονά ματς στο κύπελλο;

Η συζήτηση θα αφορά και το κύπελλο Μεσσηνίας, το οποίο και φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα από τα πρωταθλήματα. Πιθανώς να έχουμε και εδώ αλλαγή καθώς υπάρχει η σκέψη να αποφευχθούν φέτος τα διπλά ματς στις πρώτες φάσεις και να πάμε σε νοκ άουτ αγώνες. Ο λόγος είναι να μειωθούν οι αγώνες του κυπέλλου το φθινόπωρο, καθώς αυτό είναι κάτι για το οποίο είχαν παραπονεθεί πέρυσι κάποιες ομάδες. Ο κ. Οικονομίδης θα ζητήσει την άποψη των παραγόντων και σε αυτό το θέμα. Μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων, θα ακολουθήσει η σύνταξη των προκηρύξεων οι οποίες θα είναι έτοιμες σε λίγες μόλις μέρες, δηλαδή πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι άδειες των γηπέδων

Το θέμα με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων απασχολεί την ΕΠΣΜ που έχει στείλει από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά έγγραφα στα σωματεία και τους δήμους, ζητώντας να φροντίσουν έγκαιρα για τις άδειες των γηπέδων. Η φημολογία για παράταση της προθεσμίας για τις άδειες μέχρι το τέλος του 2015 δεν έχει επισημοποιηθεί, οπότε στην ΕΠΣΜ περιμένουν ότι τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν τις άδειες με την έναρξη των πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς.
Στην Μεσσηνία το πρόβλημα με τις άδεις έχει να κάνει κυρίως με γήπεδα σe γήπεδο του Δήμου Πύλου Νέστορος και της Καλαμάτας, ενώ στους υπόλοιπους δήμος δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.