Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 08:50

Η εικόνα στους πάγκους των ομάδων της Α' τοπικής Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Η εικόνα στους πάγκους των ομάδων της Α' τοπικής Μεσσηνίας

Η καρέκλα του προπονητή χαρακτηρίζεται  "ηλεκτρική" λόγω της συχνότητας με την οποία οι παράγοντες αλλάζουν τους ανθρώπους που κάθονται στην άκρη του πάγκου .

Εκ των πραγμάτων άλλωστε  πιο εύκολα αλλάζεις προπονητή από ότι παίκτες, όταν μια ομάδα έχει καθοδική πορεία. Στην εποχή της κρίσης βέβαια, ο χρόνος εμπιστοσύνης έχει αυξηθεί. Κάτι που ισχύει και στο τοπικό επίπεδο όπου είναι διαφορετικές οι σχέσεις διοίκησης - προπονητών και απουσιάζει ο επαγγελματικός χαρακτήρας.
Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα υπάρχει και το συναίσθημα, η αν θέλετε η  φιλία που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν χωρίζουν οι δρόμοι, διαταράσσονται οι σχέσεις των ανθρώπων.Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων άλλωστε τα διαζύγια είναι κοινή συναινέσει.  Στο σημείο αυτό  έχει ενδιαφέρον να δούμε την εικόνα στους πάγκους των ομάδων της Α' τοπικής Μεσσηνίας, 2,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και εν αναμονής της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ο Αλέξης Μαντζούνης οδήγησε τον ΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα χωρίς ήττα, ενώ έφθασε μια ανάσα από την άνοδο στη Γ' εθνική. Παρ' όλα αυτά η διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία τους και αναζητά εδώ και μέρες τον αντικαταστάτη του.

ΠΑΜΙΣΟΣ
Με νέο τεχνικό θα πορευτεί ο Πάμισος στο επόμενο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, αφού ο Νίκος Γεωργακλής έχει αποχωρήσει και θα κοουτσάρει τον Α.Ο. Φαραί, με τον οποίο συνεργαζόταν παράλληλα από πέρυσι. Στη Μεσσήνη προέχει βέβαια να βγει διοίκηση για να επιλέξει και τον εκλεκτό του πάγκου.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Οι διοικητικές εξελίξεις καθυστερούν στον Τέλλο Αγρα και κατ' επέκταση έχει πάει πίσω και το θέμα του προπονητή, με τις πιθανότητες για την παραμονή του Αντώνη Μαυρέα να είναι μοιρασμένες. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Απόλλωνας έκανε φέτος πολύ καλή πορεία στην Α' τοπική και παράλληλα συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ετσι η διοίκηση ανανέωσε για τρίτη σεζόν τη συνεργασία της με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Τα ίδια ισχύουν και τον Τσικλητήρα που κατέκτησε μάλιστα το κύπελλο και εντυπωσίασε και στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας με αποτέλεσμα να συνεχίζει στον πάγκο ο Νίκος Κακαλέτρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Ο Μεσσηνιακός έδωσε τα ηνία στον Τάσο Χατζηαγγελή που μετά από τέσσερα χρόνια αποχώρησε από τη Σπερχογεία. Μαζί του θα είναι ο γυμναστής Γιώργος Κατσούλης, που βρίσκεται χρόνια στο τεχνικό τιμ του Μ.Γ.Σ. και ήταν πρώτος προπονητής στις τελευταίες αγωνιστικές.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Νέος προπονητής στην Ανδρούσα, αφού ο Κώστας Καλογερόπουλος αποφάσισε να αποχωρήσει και η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με το Μιχάλη Φασουλή, που μέχρι πρότινος ήταν στο Ασπρόχωμα.

ΔΩΡΙΟ
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος θα συνεχίσει για μία ακόμα σεζόν στη θέση του προπονητή του Δωρίου με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα σε μια αξιόλογη πορεία και παράλληλα να αναδείξει τα ταλέντα.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Διαβολίτσι και Σωτήρης Δημάκης είναι συνυφασμένες έννοιες, μιας και ο δεύτερος είναι μια δεκαετία στον ΑΟΔ και θα έχε και του χρόνου την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πολλές ομάδες της κατηγορίας που συνεχίζουν με την ίδια συνταγή στον πάγκο και συγκεκριμένα με το νεαρό τεχνικό Γιώργο Πολυμενέα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ο Ηλίας Μαστορέας θα οδηγήσει τη Σπερχογεία τη νέα σεζόν, μιας και αποχώρησε ο Τάσος Χατζηαγγελής που ήταν προπονητής των "ταύρων" για τέσσερα χρόνια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ο Εθνικός άλλαξε διοίκηση, όχι όμως και προπονητή. Ο  Γιώργος Καλόμαλος θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά σε αυτή τη θέση με σκοπό μια καλύτερη πορεία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Ο Αστέρας διέψευσε όλα τα προγνωστικά και έμεινε πέρυσι στην Α' τοπική, έστω και σε αγώνα μπαράζ, με την Εράνη. Γι' αυτό και η νέα διοίκηση αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Στάθη Βανικιώτη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Η ομάδα της Θουρίας πήρε το πρωτάθλημα στη νέα Α1 κατηγορία και επιστρέφει στην Α' τοπική, έχοντας στον πάγκο το Γιώργο Αργυρόπουλο, ο οποίος και την οδήγησε στην άνοδο.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Στη μεγάλη κατηγορία επιστρέφει και ο Μιλτιάδης, καθώς κατέλαβε τη 2η προνομιούχο θέση στην Α1 και θα πορευτεί ξανά με τον Κώστα Στυλιανόπουλο.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Ο Α.Ο. Φαραί είχε τεχνικό δίδυμο από ένα σημείο και μετά στην Α1, αλλά τη νέα σεζόν θα συνεχίσει μόνο ο Νίκος Γεωργακλής, μιας και τελείωσε η συνεργασία με το Βαγγέλη Σκουρλέτη.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  Ψάχνει νέο προπονητή
ΠΑΜΙΣΟΣ Ψάχνει νέο προπονητή
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Ανοιχτό το θέμα της παραμονής του Αντώνη Μαυρέα
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ανανέωσε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ Ανανέωσε ο Νίκος Κακαλέτρης
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Νέος τεχνικός ο Τάσος Χατζηαγγελής
ΑΝΔΡΟΥΣΑ Νέος τεχνικός ο Μιχάλης Φασουλής
ΔΩΡΙΟ Ανανέωσε ο Γιάννης Αντωνόπουλος
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ Ανανέωσε ο Σωτήρης Δημάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ανανέωσε ο Γιώργος Πολυμενέας
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ Νέος τεχνικός ο Ηλίας Μαστορέας
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ Ανανέωσε ο Γιώργος Καλόμαλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Ανανέωσε ο Στάθης Βανικιώτης
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ Ανανέωσε ο Γιώργος Αργυρόπουλος
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Ανανέωσε ο Κώστας Στυλιανόπουλος
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ Ανανέωσε ο Νίκος Γεωργακλής (λύθηκε η συνεργασία με το συνεργάτη του Βαγγέλη Σκουρλέτη).