Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015 09:08

Νέα δεδομένα στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον
Νέα δεδομένα στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο

Ειδήσεις έβγαλε η προχθεσινή ενημερωτική συνάντηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με τους παράγοντες των σωματείων σε αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου στον Κορδία.


Ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Λεωνίδας Οικονομίδης ανακοίνωσε τα δεδομένα που θα ισχύσουν για την προσεχή περίοδο, ενώ παράλληλα άκουσε και τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο.
Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τη μεταγραφική περίοδο, η οποία μεγαλώνει για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Διότι πλέον το το θερινό παζάρι θα τελειώνει στις 27 Οκτωβρίου, ενώ το χειμώνα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 26 Φεβρουαρίου. 
Από σήμερα λοιπόν ξεκινά και επίσημα το πάρε - δώσε, το οποίο για τις διεθνείς μεταγραφές εκπνέει στις 31 Αυγούστου και στη χειμερινή περίοδο στις 31 Γενάρη. 
Για να μπορούν βέβαια οι ομάδες να προχωρήσουν σε κινήσεις, θα πρέπει όσοι χρωστάνε, να εξοφλήσουν τα πρόστιμα που υπάρχουν.
Αναλυτικά οι χρονικές περίοδοι των εγγραφών – μετεγγραφών διαμορφώνονται  για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο  2015-2016, ως ακολούθως:
Πρώτες εγγραφές: 1/10 - 30/11 και 1/3 - 31/3.
Δανεισμός (Υποσχετική): 01/7 - 31/8 και 1/1 -31/1.
Αποδέσμευση (ομαδική): 01/7 - 31/7, 1/9 - 30/9 και 1/1 - 30/1
Αποδέσμευση (ατομική): 1/7 - 31/7
Μεταγραφές Εσωτερικές: 1/7 - 27/10 και 1/1- 26/2.
Μεταγραφές Διεθνείς: 1/7 - 31/8 και 1/1 – 31/1
Επανεγγραφές: 1/9 – 27/10 και 1/2 - 30/3

Μόνο διπλωματούχοι προπονητές

Στη προχθεσινή συνάντηση έγινε ακόμα ξεκάθαρο ότι οι ομάδες της Α' και Α1 τοπικά θα πρέπει να έχουν διπλωματούχους προπονητές, βάση του κανονισμού της ΕΠΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν στα πρωταθλήματα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με δεδομένο ότι είναι διπλάσιος από τα σωματεία  ο αριθμός των διπλωματούχων προπονητών στη Μεσσηνία.

Καταργούνται οι περιφερειακές ομάδες

Αλλαγές θα έχουμε και στο πρωτάθλημα των ενώσεων, όπου θα επανέλθει το παλιό σύστημα. Μέχρι τώρα οι μικτές ομάδες των νομών έπαιζαν μεταξύ τους στην πρώτη φάση και στη συνέχεια οι καλύτεροι παίκτες συγκροτούσαν τις περιφερειακές ομάδες. Αυτές θα καταργηθούν και για παράδειγμα αν η μικτή Μεσσηνίας βγει πρώτη στον όμιλό της, θα παίζει στη συνέχεια νοκ - άουτ παιχνίδια με τους άλλους πρωταθλητές, μέχρι να αναδειχθεί ο καλύτερος ποδοσφαιρικά νομός.
Και μιας και αναφερθήκαμε στις μικρές ηλικίες, ορισμένες παράγοντες ζήτησαν  από την ΕΠΣΜ να μην είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδα της Α' τοπικής και Α1 σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομής. Δύσκολα όμως να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ανεβαίνουν δύο  στα μπαράζ

Η Κυπαρισσία έφθασε φέτος μια ανάσα από την άνοδο στη Γ' εθνική, αλλά η Σπάρτη ήταν αυτή που πανηγύρισε. Τη νέα σεζόν όμως όποια ομάδα πάρει τον τίτλο στη Μεσσηνία, θα έχει περισσότερες πιθανότητες στα μπαράζ. Και αυτό γιατί αποφασίστηκε να προβιβάζονται 28 σωματεία από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ.
Πρακτικά δηλαδή θα ανεβαίνουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο στα μπαράζ ανόδου, αντί για μία που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι απαντήσεις του Οικονομίδη

Ο Πανιώνιος και ο Ικαρος με επιστολή τους τις προηγούμενες μέρες είχαν ζητήσει απαντήσεις σε ορισμένα θέματα από την ΕΠΣΜ, όπως  πόσα χρόνια έχει παραχωρηθεί ο χώρος του αθλητικού κέντρου και αν η σύμβαση παραχώρησης έχει γίνει σε όνομα Φυσικού Προσώπου  ή σε Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου.
Ο κ. Οικονομίδης σε επικοινωνία που είχαμε χθες μαζί του, δήλωσε ότι η παραχώρηση του γηπέδου είναι επ' αόριστον και έχει παραχωρηθεί από τη κτηματική υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να λειτουργήσει Αθλητικό Κέντρο.
Ακόμα στο ερώτημα για το φαρμακευτικό υλικό που έχει στείλει η ΕΠΟ, σημείωσε ότι δεν αποτελεί πάγιο περιουσιακό στοιχείο της Ενωσης γιατί δεν έχει παραληφθεί. Οταν έφθασε στα γραφεία της ΕΠΣΜ, είχε υλικό που έληγε και αποφασίστηκε να επιστραφεί.
Τα ιατρικά μηχανήματα, είπε  ότι φυλάσσονται σε αποθηκευτικό χώρο.
Σχετικά με το παραστατικό παροχής υπηρεσιών της εταιρείας ιδιωτικής αστυνομίας στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΜ, ο κ. Οικονομίδης απάντησε ότι: ""Δεν υπήρχε στον οικονομικό απολογισμό γιατί απλά δεν είχε πληρωθεί, όταν έγινε η συνέλευση. Ηταν απλήρωτη δαπάνη. Πλέον υπάρχει παραστατικό στοιχείο.