Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 18:18

UEFA: Οι κληρώσεις για το EURO 2016

Γράφτηκε από τον

Στις 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για τα προκριματικά του EURO 2016 και στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι με τη συμμετοχή των 24 φιναλίστ θα κληρώσει για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ημερομηνίες που εγκρίθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA στην πρόσφατη συνεδρίασή της στην Πράγα.
Οπως είναι γνωστό, οι νικητές των εννέα ομίλων, οι εννέα δεύτερες και η καλύτερη τρίτη θα προκριθούν απευθείας με την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων στις 13 Οκτωβρίου. Οι οκτώ υπόλοιπες τρίτες ομάδες θα διεκδικήσουν τα τέσσερα υπόλοιπα εισιτήρια συμμετοχής στην τελική φάση σε αγώνες μπαράζ. Αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, ανάλογα με τον συντελεστή που έχει η ομοσπονδία τους στην UEFA . Κάθε ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα αντιμετωπίσει μία που θα κληρωθεί από το δεύτερο γκρουπ, σε δύο αγώνες. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν 12/13/14 Νοεμβρίου 2015, ενώ οι ρεβάνς 15/16 και 17 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει στο Παρίσι 12 Δεκεμβρίου 2015.
Ο πρώτος όμιλος θα έχει πέντε ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε περίπτωση που αυτή προκριθεί. Ο 2ος, 3ος και 4ος όμιλος θα έχουν από έξι ομάδες. Η Γαλλία δεν μπαίνει στα σχετικά γκρουπ. Οι ομάδες, μετά την κλήρωση, θα σχηματίσουν έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες και τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες να προχωρούν στη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Η τελική φάση του EURO 2016 θα διεξαχθεί από 10 Ιουνίου εώς 10 Ιουλίου στη Γαλλία.