Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2015 10:53

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Η έδρα «φρούριο» της Κυπαρισσίας - πέτυχε 20 νίκες σε ισάριθμους αγώνες

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Η έδρα «φρούριο» της Κυπαρισσίας - πέτυχε 20 νίκες σε ισάριθμους αγώνες

Μπορεί η Κυπαρισσία να μην κατάφερε τον μεγάλο της στόχο που ήταν η άνοδος στη Γ’ εθνική κατηγορία, όμως τα όσα πέτυχε τη σεζόν 2014-2015 θα μείνουν στην ιστορία…

  Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έσπασε κάθε ρεκόρ σε ομαδικό κυρίως, αλλά και σε ατομικό επίπεδο, κάτι που δύσκολα θα καταφέρει άλλη Μεσσηνιακή ομάδα τα προσεχή χρόνια. Πρώτο και καλύτερο ότι κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα Μεσσηνίας, έχοντας απολογισμό 27 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες, ενώ φοβερό ήταν και το μηδέν στην εστία που κράτησε για 20 συνεχόμενους αγώνες ο τερματοφύλακας Θοδωρής Ντουγέρογλου. Ένα άλλο μοναδικό ρεκόρ στο οποίο θα αναφερθούμε σήμερα είναι η έδρα του ΑΟΚ που φέτος ήταν κυριολεκτικά «κάστρο». Συγκεκριμένα σε σύνολο 20 αγώνων οι «κυανόλευκοι» είχαν το απόλυτο νικών, δηλαδή δεν παραχώρησαν ούτε μία ισοπαλία! Και αναφερόμαστε τόσο στους αγώνες πρωταθλήματος, όπου το ρεκόρ ήταν 15 στα 15, όσο και στα μπαράζ που ακολούθησαν με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά και στα δύο ματς που έδωσε για το κύπελλο Μεσσηνίας. Σε αυτούς τους 20 αγώνες οι πρωταθλητές Μεσσηνίας πέτυχαν 54 γκολ και στον αντίποδα δέχθηκαν μόνο 3! Δηλαδή ο ΑΟΚ σκόραρε κατά μέσο όρο στην έδρα του 2,7 γκολ ανά αγώνα, επίδοση μοναδική!

«15 στα 15» στο πρωτάθλημα

Πάμε να δούμε τις νίκες που είχε στο πρωτάθλημα, όπου ξεκίνησε με μία δύσκολη επικράτηση 2-1 επί του Εθνικού Μελιγαλά τη 2η αγωνιστική με τον Φ. Παναγόπουλο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 91’. Ακολούθησαν οι εύκολες νίκες επί της Ανδρούσας, του Διαβολιτσίου και του Ασπροχώματος, για να φτάσουμε στα αγχωτικά τρίποντα επί Σπερχογείας και Μεσσηνιακού με σκορ 1-0.  Με τους «Ταύρους» σκόραρε νωρίς ο Παπαγεωργίου, ενώ με τον ΜΓΣ η… λύτρωση ήρθε στο 91’ με τον Μιτρόφ. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με μία εύκολη επικράτησε 3-0 επί του Δωρίου. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με μία δύσκολη νίκη 1-0 στο ντέρμπι με την Εράνη, χάρις σε ένα γκολ του Γαργαρώνη στο 87’. Υστερα υπήρξε καταιγισμός από γκολ στο ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας τον οποίο συνέτριψε με 6-0. Εν συνεχεία πήρε ένα ακόμη Τριφυλιακό ντέρμπι με 1-0 επί του Τέλλου Αγρα, χάρις σε ένα γκολ του Φ. Παναγόπουλου στο πρώτο 15λεπτο. Μετά ήταν η σειρά του Απόλλωνα Καλαμάτας να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι και μάλιστα με βαρύ σκορ. Εμπόδιο δεν αποτέλεσε ούτε ο Αστέρα Αρφαρών τον οποίο φιλοδώρησαν οι «κυανόλευκοι» με πέντε γκολ. Επόμενο «θύμα» του ΑΟΚ ήταν ο κυπελλούχος Τσικλητήρας Πύλου, του οποίου έκαμψε την αντίσταση με 2-0, με σκόρερ τους Μιτρόφ και Φ. Παναγόπουλο. Ακολούθησε η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη επί της ουραγού Κορώνης με 7-0. Και η σεζόν έκλεισε με τη νίκη με σκορ 3-2 επί του ανταγωνιστή Παμίσου, σε ένα ματς όπου η Κυπαρισσία βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Όμως με δύο γκολ του Παπαγεωργίου και ένα του Φ. Παναγόπουλου έφτασε στο τρίποντο.


Δεν έφαγε γκολ σε μπαράζ και κύπελλο

Η έδρα «φρούριο» της Κυπαρισσίας «μίλησε» και στα μπαράζ των πρωταθλητών που ακολούθησαν. Η Σπάρτη λύγισε με 1-0 χάρις σε ένα πανέμορφο τέρμα του Φώτη Παναγόπουλου, με τον Ντουγέρογλου να πραγματοποιεί εκπληκτικό παιχνίδι και να κρατά το μηδέν στην άμυνα με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Δεύτερος αντίπαλος στα μπαράζ ήταν ο Πανθυρεατικός τον οποίο ο ΑΟΚ συνέτριψε με 4-0, χάρις σε γκολ των Κόλλια (2), Παπαγεωργίου και Φ. Παναγόπουλου. Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε από την Τριφυλιακή πόλη και ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, με τους «κυανόλευκους» να κερδίζουν 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Παπαγεωργίου στα μέσα του β’ ημιχρόνου. Στο κύπελλο μπορεί η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη να μην έφτασε ούτε καν στα ημιτελικά, αφού αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, όμως είχε δύο νίκες στην έδρα της. Αρχικά νίκησε με 3-0 την Σπερχογεία και ύστερα με 1-0 τον Ολυμπιακό.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά 2-1

Κυπαρισσία – Ανδρούσα 2-0

Κυπαρισσία – Διαβολίτσι 3-0

Κυπαρισσία – Ασπρόχωμα 3-0

Κυπαρισσία – Σπερχογεία 1-0

Κυπαρισσία – Μεσσηνιακός 1-0

Κυπαρισσία – Δώριο 3-0

Κυπαρισσία – Εράνη 1-0

Κυπαρισσία – Ολυμπιακός Καλαμάτας 6-0

Κυπαρισσία – Τέλλος Αγρας 1-0

Κυπαρισσία – Απόλλωνας Καλαμάτας 4-0

Κυπαρισσία – Αστέρας Αρφαρών 5-0

Κυπαρισσία – Τσικλητήρας Πύλου 2-0

Κυπαρισσία – Ακρίτας Κορώνης 7-0

Κυπαρισσία – Πάμισος 3-2

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ

Κυπαρισσία – Σπάρτη 1-0

Κυπαρισσία – Πανθυρεατικός 4-0

Κυπαρισσία – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 1-0

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Κυπαρισσία – Σπερχογεία 3-0

Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-0