Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2015 08:30

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΟΣ: "Στην Καλαμάτα πέρασα έναν... Γολγοθά"

Γράφτηκε από τον

Ο Παναγιώτης Πάππος ήταν ένας από τους ελάχιστους μη Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές της περσινής «Μαύρης Θύελλας» που έβγαλαν μέχρι τελευταίου σεντ κι ακόμα παραπάνω τα χρήματα που πήραν.


Μπορεί μόλις στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του κάτω από τα δοκάρια να δέχθηκε ένα απίθανο γκολ από τη... σέντρα του γηπέδου (στο νικηφόρο 1-2 επί του Βύζαντα στα Μέγαρα), στην πορεία όμως είχε πολύ θετική παρουσία με αρκετές σπουδαίες αποκρούσεις και στα περισσότερα ματς ήταν από τους διακριθέντες.
Παρά το γεγονός αυτό φέτος θα αγωνίζεται αλλού, αφού όπως υποστηρίζει «η Καλαμάτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ δύσκολη κατάσταση διοικητικά και οικονομικά. Δεν με πλησίασε κανείς για να μου προτείνει να παραμείνω και πήρα την απόφαση να αποχωρήσω».
Πριν από 11 μήνες ο 29χρονος γκολκίπερ ήρθε με μεγάλη χαρά στην Καλαμάτα που αποτελούσε πραγματικό άλμα στην καριέρα του, έχοντας παίξει νωρίτερα σε Αστέρα Ιτέας, Φωκικό, Οδυσσέα Νυδρίου και Κύμη, όμως γρήγορα άρχισε να προβληματίζεται. «Οταν ήρθα σε μία τόσο ιστορική ομάδα με πιστό και φανατικό κόσμο είχα μεγάλο ενθουσιασμό και πραγματικά πίστευα με το υλικό που είχαμε ότι θα κερδίζαμε την άνοδο. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα που δυστυχώς μεγάλωναν όσο η σεζόν εξελισσόταν. Από ένα σημείο και μετά στην ομάδα επικρατούσε ένα χάος! Δεν υπήρχε ούτε φυσικοθεραπευτής, ούτε μασέρ, ούτε καν καλά φουσκωμένες μπάλες για να κάνουμε προπόνηση. Και φυσικά υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, συνήθως μας έδιναν έναντι 200 ευρώ! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον αγώνα στο Άργος όπου κάποιοι φίλαθλοι στο πρώτο ημίχρονο φώναζαν «βάλτε τους ένα γκολ, πεινάνε εκεί στην Καλαμάτα»! Τέτοια ντροπή και θυμό ταυτόχρονα δεν έχω ξανανιώσει» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Πάππος που βρέθηκε μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο όταν τραυματίστηκε, ευτυχώς προς το τέλος της σεζόν: «Επρεπε να κάνω μία μαγνητική για να δούμε πόσο σοβαρά είχα τραυματιστεί αλλά μου είπαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα και αναγκάστηκα να τα βάλω από την τσέπη μου. Αγωνιστικά και ψυχολογικά το χειρότερο χτύπημα για μένα ήταν όταν έμαθα ότι έδιωξαν το γυμναστή τερματοφυλάκων Σωκράτη Κοψαχείλη, που με βοήθησε πάρα πολύ στο πρώτο εξάμηνο. Με λίγα λόγια αυτή τη σεζόν πέρασα έναν πραγματικό γολγοθά».
Σύμφωνα με τον έμπειρο πορτιέρο η περσινή αποτυχία της ασπρόμαυρης ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι είχε να κάνει με την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί την έδρα της: «Ακόμα και η στατιστική δείχνει ότι εντός έδρας είχαμε όντως μεγάλο πρόβλημα. Οι αντίπαλοι έπαιζαν πάρα πολύ κλειστά κι εμείς δυσκολευόμασταν να πετύχουμε γκολ παρά το γεγονός ότι κάναμε πολλές ευκαιρίες».
Αποχαιρετώντας ποδοσφαιρικά τη «Μαύρη Θύελλα» ο Παναγιώτης Πάππος είχε και ένα μήνυμα για το φίλαθλο κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράστασή του στην ομάδα και να τους πω ότι τα τελευταία χρόνια δεν φταίνε ούτε οι παίχτες ούτε οι προπονητές! Αν θέλουν να δουν την Καλαμάτα ξανά στα σαλόνια τα μεγάλα πρέπει να πιέσουν καταστάσεις έτσι ώστε να έρθει κάποιος που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις αυτής της μεγάλης «Μαύρης Θύελλας». Την δύναμη την έχει ο κόσμος. Η φιλοσοφία κάποιων «αυτά έχουμε, αυτά δίνουμε» δείχνει ερασιτεχνική νοοτροπία, κάτι σαφώς ασύμμετρο με την ιστορία αυτής της ομάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σ. Παρ.