Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015 08:26

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οι πιθανοί αντίπαλοι και η θολή εικόνα στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα την προετοιμασία της για την νέα χρονιά με ένα ελλιπές και με αρκετές αδυναμίες ρόστερ που σε πρώτη φάση δεν δημιουργεί αισιοδοξία για πολλά πράγματα.


Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φετινή χρονιά κρύβει πολλές παγίδες αφού θα ανέβει κατηγορία μόνο ο πρωταθλητής ενώ θα υποβιβαστούν σχεδόν οι μισές ομάδες (από 6 έως 8 σε σύνολο 16, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός).
Πάντως η εξαιρετικά μέτρια εικόνα που παρουσιάζει μέχρι τώρα η Καλαμάτα δεν είναι… ασυνήθιστη τη δεδομένη στιγμή στην Γ' εθνική. Κάποιες ομάδες μάλιστα είναι σε πολύ χειρότερο στάδιο. Η περίοδος είναι δύσκολη για όλους και το τοπίο παραμένει θολό σε πολλούς συλλόγους...

Τίποτα στην Αργολίδα…

Στην Αργολίδα ο Παναργειακός περιμένει μήπως τελικά και του δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει (ως περσινός δευτεραθλητής) σε αγώνες μπαράζ τον Αύγουστο, για να ανέβει στην Β' εθνική ή ακόμη και να πάρει απευθείας το εισιτήριο ανόδου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο περσινός χρηματοδότης της ομάδας φέρεται διατεθειμένος να σηκώσει και φέτος το βάρος, μόνο αν τελικά η ομάδα παίξει στην Β' εθνική. Αν ο Παναργειακός μείνει στην Γ' εθνική, κανείς δεν ξέρει ακόμη αν και από ποιον θα χρηματοδοτηθεί.
Καμιά εξέλιξη και στην Ερμιονίδα που μετά τον αναπάντεχο υποβιβασμό δεν αποκλείεται να έχει σημαντικές διοικητικές απώλειες. Μιλάμε για την περίπτωση που η εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει κατά της Καλλιθέας (θα εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου) δεν έχει θετικό αποτέλεσμα και η ομάδα πέσει οριστικά στην Γ' εθνική.

Προβλήματα στην Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα έχουν και οι τρεις ομάδες της Ηλείας. Πανηλειακός και Βάρδα δεν έχουν ακόμη διοίκηση και φαντάζει δύσκολο να δούμε κάτι θεαματικό το επόμενο διάστημα. Ο Πανηλειακός - λόγω μεγέθους - λογικά θα βρει λύση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ενώ η Βάρδα έχει κρίσιμη γενική συνέλευση την Κυριακή. Στη Μανωλάδα αρχικά εκφράστηκε το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει καν η ομάδα στο πρωτάθλημα, όμως τελικά τα τελευταία 24ώρα βρέθηκε λύση και η ομάδα θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή, ενώ ξεκίνησε ήδη την στελέχωση του ρόστερ με παίκτες.

Η Σπάρτη και οι υπόλοιποι

Από εκεί και πέρα, η νεοφώτιστη Σπάρτη δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα ακόμη, όμως εκεί η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτελεί εγγύηση. Έστω και αν καθυστερήσουν, οι Λάκωνες θεωρείται βέβαιο ότι μόλις ανάψει το πράσινο φως ο Γιαννακόπουλος (ακόμη και τον Αύγουστο) θα προχωρήσουν σε μαζικές μεταγραφές παικτών με τους οποίους θα μπορούν να θέσουν πρωταγωνιστικό στόχο.
Σε καλύτερη μοίρα από τις περισσότερες ομάδες φαίνεται να βρίσκεται ο Αιολικός που διαθέτει μια οικονομική άνεση, κινείται ήδη στις μεταγραφές και λογικά θα θέσει ψηλά τον πήχη.
Λουτράκι, Παναρκαδικός και Βύζας Μεγάρων λογικά θα είναι μια από τα ίδια, δηλαδή δεν θα χτυπήσουν τίτλο, αλλά θα είναι από τις υπολογίσιμες ομάδες του ομίλου. Το Λουτράκι ξεκίνησε προχθές τις μεταγραφές, ενώ ο Παναρκαδικός θα έχει την… βοήθεια του Αστέρα Τρίπολης που θα του δώσει κάποιους παίκτες.
Ο ΑΟ Λεβάντε δείχνει διάθεση να οργανωθεί έγκαιρα με στόχο την παραμονή ενώ άγνωστο παραμένει αν θα συμμετέχει στην κατηγορία ο Ζακυνθιακός που έχει διοικητικό πρόβλημα.

Τα ενδεχόμενα για τον όμιλο...

Αναφερθήκαμε σε 12 ομάδες που γίνονται 13 μαζί με την "Μαύρη Θύελλα". Υπάρχουν άλλες τρεις θέσεις για να συμπληρωθεί ο όμιλος, τις οποίες δεν ξέρουμε ακόμη ποιες ομάδες θα πάρουν. Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που τελικά δηλώσουν όλοι συμμετοχή μέχρι τις 5 Αυγούστου που ολοκληρώνεται η σχετική προθεσμία. Ενα ενδεχόμενο είναι να προστεθούν στον όμιλο μας η Χαλκίδα με τον Ηρακλή Ψαχνών και ένας εκ των Ιάλυσου Ρόδου ή Κανάρη Χίου. Ίσως και οι δύο τελευταίες ομάδες, αν δεν δηλώσει συμμετοχή ο Ζακυνθιακός.
Η ακριβής σύνθεση του ομίλου θα αργήσει όμως ακόμη να γίνει γνωστή. Ίσως μάλιστα οι όμιλοι να μην έχουν από 16 ομάδες αφού πιθανές αποχωρήσεις ομάδων θα μειώσουν τον αριθμό των 64 που είναι να μοιραστούν στους 4 ομίλους, άρα θα μικρύνουν και οι όμιλοι.
Από τις… σίγουρες ομάδες του ομίλου της Καλαμάτας που είδαμε, καμιά δεν έχει ξεκινήσει προετοιμασία και μόνο η Σπάρτη με τον Αιολικό δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική μοίρα από τις υπόλοιπες. Kλείνοντας να θυμίσουμε πως στις 19 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 6 Σεπτεμβρίου η σέντρα…

Συνεχίζεται
η προετοιμασία

Στο μεταξύ η "Μαύρη Θύελλα" συνεχίζει την προετοιμασία της που ξεκίνησε την Τρίτη. Χθες το πρόγραμμα μάλιστα περιελάμβανε και πρωϊνή και απογευματινή προπόνηση. Ο Κλάδης έχει στην διάθεση του 18-19 παίκτες, μερικοί εκ των οποίων υπό δοκιμή, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παραμονής του Κώστα Ηλιόπουλου. Το ρόστερ που συμμετέχει τώρα στην προετοιμασία είναι αρκετά αδύνατο και εκτιμάται ότι θέλει τουλάχιστον 10 παίκτες ακόμη για να είναι ανταγωνιστικό στην νέα Γ' εθνική, όπου η Καλαμάτα θα ξεκινήσει με χαμηλούς τόνους.