Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2015 11:34

Ξανά σε διαπραγματεύσεις με Λίγκα ο ΟΠΑΠ υπό όρους

Γράφτηκε από τον

Διατεθειμένος να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Super League, φέρεται να είναι ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να βρεθεί μια λύση αναφορικά με την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος.

 

Η τελευταία πρόταση που είχε κατατεθεί από τον οργανισμό, απορρίφθηκε ως ανεπαρκής από την διοίκηση της Λίγκας και ο οργανισμός απέσυρε το ενδιαφέρον του,  ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ δείχνουν την διάθεση να ξεκινήσουν εκ νέου τις συζητήσεις αρκεί από την απέναντι πλευρά να πληρούνται κάποιοι όροι.

Στον ΟΠΑΠ δεν δέχονται τις προτάσεις της Λίγκας: να μην υπάρχει αποκλειστικότητα στη χορηγία του Οργανισμού, δηλαδή να μπορούν κάποιες ΠΑΕ να έχουν χορηγούς κι άλλες στοιχηματικές εταιρείες και επίσης ο ΟΠΑΠ να μην έχει το δικαίωμα να προβάλει τα προϊόντα του μέσω της χορηγίας, το «Πάμε Στοίχημα» για παράδειγμα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ είχε μοιράσει σε τρείς κλίμακες τα χρήματα που θα κατέβαλε στις ΠΑΕ της Λίγκας για τη διαφήμιση στις φανέλες τους, εφόσον κατέληγαν σε συμφωνία. Στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έδινε 1,8 εκατ. Ευρώ, στον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο, τον Ηρακλή, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα προσέφερε 350.000 ευρώ και στην Βέροια, τον Πανιώνιο, τον Πλατανιά, τον Πανθρακικό, την Κέρκυρα και την Καλλονή από 200.000 ευρώ.

Η σούμα βγάζει το ποσό των 10,5 εκατ. Ευρώ. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και τα 6 εκατ. Ευρώ της χορηγίας του πρωταθλήματος, τότε ο ΟΠΑΠ έδινε συνολικά στις ΠΑΕ 16,5 εκατ. Ευρώ. Επιδίωξη του Γ. Μποροβήλου ήταν να ανεβάσει το συνολικό τίμημα στα 18-19 εκατ. Ευρώ, καθώς οι ΠΑΕ θεώρησαν μη ικανοποιητική την πρόταση του οργανισμού.

πηγη socceplus.gr