Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2015 22:52

Αγχωτικό 1-0 του ΠΑΟΚ με την Σπάρτακ Τρνάβα

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Να σημειωθεί ότι ο "Δικέφαλος" τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό!

 

Η απόλυτη ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ ήρθε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα όταν από λάθος και απερισκεψία του Βίτορ ο Πορτογάλος είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα ανατρέποντας τον αντίπαλο του σε προφανή θέση βολής. Στο 7΄ο Νορβηγός ρέφερι αγνοεί καταφανή υπόδειξη πέναλτι όταν η μπάλα αποκρούεται από χέρι αμυντικού της Σπαρτάκ εντός περιοχής ενώ στο 9΄ Λούκας βγαίνει στην αντεπίθεση στην περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα, με τον Ισπανό να μη συνεργάζεται με τον επερχομενο Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων και τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει μία σημαντική ευκαιρία. Σημαντική ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ και στο 20'. Ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και δεξιά, με τον Ρικάρντο Κόστα να παίρνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμενάρ.

Στο τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις. Στο 44' σε αντεπίθεση των Σλοβάκων, ο Βόιτους γύρισε την μπάλα στον ολομόναχο Μίκινιτς, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά πλάσαρεψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λούκας από μακρυνή μπαλιά του Τζαβέλα, με διπλή προσπάθεια απείλησε την εστία του Κάμεναρ που με διπλή παρομοίως επέμβαση διατήρησε την εστία του ανέπαφη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αναπτυχθεί αν και με 10 παίκτες από το ξεκίνημα αλλά στις σημαντικές στιγμές του αγώνα φαίνεται η περιθορισμένη ποιότητα ορισμένων παικτών του. Στο 60' ο Λούκας κλέβει ψηλά την μπάλα, βρίσκει με πάσα τον Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ ωστόσο ο Σλοβάκος του "Δικεφάλου" αργεί και χάνει την ευκαιρία να σουτάρει απέναντι από τον Καμενάρ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κίτσιου βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Σπάρτακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων, πάσαρε παράλληλα στον Κάτσε, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε ολότελα άστοχα ψηλά.

Στο 76΄η σειρά του ΠΑΟΚ να ρισκάρει αλλά ο Ολσεν απομακρύνει σουτ του Σταϊνχούμπελ.

Στο 82' ο Λούκας, που ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του από ωραία μπαλιά του Μυστακίδη βρήκε με σουτ μέσα από την περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και αριστερά νίκησε τον Καμενάρ και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 90+1' όταν ο Κίτσιου από κοντά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κάμεναρ.

Κίτρινες κάρτες: Λούκας, Τζαβέλλας-Τοθ, Μίκινιτς, Bόϊτους, Σάμπο, Κάμεναρ Νίκολιτς, Γιάνετσκα.

Διαιτητής: Σβέιν Έρικ Εντβάρτσεν.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κίτσιου, Τζιόλης (73΄ Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Μακ (78' Μυστακίδης), Λούκας και Κουλούρης (5' Σκόνδρας)

Σπάρτακ Τρνάβα: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (19' Στάϊνχουμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74' Χάρμπα), Μίκινιτς.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 15.000 θεατών κάτω από αποπνικτική ζέστη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ