Κυριακή, 09 Αύγουστος 2015 23:11

O Ολυμπιακός 2-1 τη Μπεσίκτας

Γράφτηκε από τον


Με γκολ του Άλφρεντ Φινμπόγκασον και του Νταβίντ Φουστέρ με πέναλτι ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-1 της Μπεσίκτας, στο πρώτο τεστ των Πειραιωτών μπροστά στο κοινό τους. Οι «ερυθρόλευκοι», που σε καμία περίπτωση δεν έχουν φτάσει ακόμη στο βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο προπονητής τους ήταν αρκετά κινητικοί στα πρώτα 60 λεπτά, αλλά σιγά-σιγά έπεσε ο ρυθμός τους κυρίως λόγω της κούρασης.


Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τη Μπεσίκτας να δείχνει πιο έτοιμη καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν σε ρυθμούς... Super League σε δύο εβδομάδες από σήμερα.
Ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Τσόρι Ντομίνγκες στην ενδεκάδα, είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς στο 16΄ με το σουτ του Χάρα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Τόλγκα. Εννέα λεπτά μετά η Μπεσίκτας «άγγιξε» το γκολ με την ωραία προσπάθεια του Γκόμεζ, ωστόσο, ο Ρομπέρτο διαφύλαξε ανέπαφη την εστία του. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Πειραιώτες να χάνουν κλασική ευκαιρία με τον Χάρα την κεφαλιά του οποίου έδιωξε στη γραμμή παίκτης της Μπεσίκτας.
Στο ίδιο μοτίβο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, που δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο σε μία από αυτές να πετύχει το γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ. Σκόρερ ο Φινμπόγκασον στο 59΄, που με πλασέ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Πάρντο από δεξιά. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Ουϊσάλ με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1), ωστόσο, με το πέναλτι του Φουστέρ στο 90΄ (το κέρδισε ο Ντοσεβί από τον Σαχάν) οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη (2-1).
Η είδηση στον αγώνα ήταν η επιστροφή-ρεκόρ του Γιάννη Μανιάτη στην ενεργό δράση, μετά το σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστών) στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπήκε στο ματς στα πέντε τελευταία λεπτά και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας του.
Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες: Σαχάν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο (68΄ Καπίνο), Ελαμπντελαουί (90΄ Σάλιακας), Βούρος (69΄ Μποτία), Σιόβας (46΄ Αυλωνίτης), Σαλίνο (46΄ Μαζουακού), Μιλιβόγεβιτς (85΄ Μανιάτης), Μπουχαλάκης (76΄ Κασάμι), Φορτούνης (55΄ Φουστέρ), Πάρντο (76΄ Πουλίδο), Ντουρμάζ (69΄ Ντοσεβί), Χάρα (46΄ Φινμπόγκασον).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές): Ζενγκίν, Μπεκ, Χάτσινσον (85΄ Πεκτεμέκ), Ερσάν, Τόσιτς (46΄ Μότα), Γκουλούμ (85΄ Μιλόσεβιτς), Κουαρέσμα (64΄ Σαχάν), Ογκιουζχάν, Γκοκχάν, Γκόμεζ (64΄ Τοσούν), Ουϊσάλ
Πηγή: ΑΠΕ