Τρίτη, 18 Αύγουστος 2015 13:32

H Super League συμπλέει με τον Κοντονή

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή είχαν εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, με τον Γιώργο Μποροβήλο να συμφωνεί με το αίτημα του Υφυπουργού για παρουσία τακτικών δικαστών και να ζητάει παράταση δύο εβδομάδων για να λυθούν τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα.


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και εκπροσώπων ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, με θέματα συζήτησης τη διαμάχη με την ΕΠΟ όσον αφορά στην επιλογή τακτικών δικαστών για τα αθλητικά όργανα, καθώς επίσης το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα γήπεδα αλλά και τις κάμερες ασφαλείας.
Για λογαριασμό των ομάδων δήλωσαν "παρών" ο Γιώργος Μποροβήλος με την διπλή του ιδιότητα, αυτή του προέδρου της Super League αλλά και του Αστέρα Τρίπολης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Αυτός που έκανε δηλώσεις μετα τη συνάντηση ήταν ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αποκάλυψε οτι ζήτησε διορία δύο εβδομάδων από τον Υφυπουργό για να ρυθμίσουν όλες οι ομάδες τα όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτήριου και  της παρουσίας καμερών στα γήπεδα, ενώ υπογράμμισε πως η θέση της Super League είναι να εφαρμοστεί ο νόμος στο θέμα των τακτικών δικαστων στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

"Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου αλλά  τα υπόλοιπα γήπεδα είναι εναρμονισμένα με αυτά που απαιτούνται. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό μίας μικρής παράτασης για δύο αγωνιστικές, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας", ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε: "Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί.

Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος".

Αναφορικά με το θέμα τους τακτικών δικαστών όπου υπάρχει διαμάχη μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Super League είπε: "Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές.

Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει".

Αξίζει να σημειωθεί πως Γιάννης Βρέντζος, Γιώργος Σπανός και Δημοκράτης Παπαδόπουλος δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε "να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα ο νόμος".
Πηγή: sport24.gr