Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2015 01:03

Λύγισε άδικα στο φινάλε ο Ατρόμητος (0-1) με κόντρα διαιτησία

Γράφτηκε από τον
Λύγισε άδικα στο φινάλε ο Ατρόμητος (0-1) με κόντρα διαιτησία

Μια βραδιά που θα μπορούσε να είναι ιστορική για τον Ατρόμητο, αφήνει τον Μιχάλη Γρηγορίου και τους παίκτες του με την πικρία μιας άδικης, όπως εξελίχθηκε το ματς, ήττας. Οι Περιστεριώτες κοίταξαν στα μάτια τη Φενερμπαχτσέ εντός έδρας το βράδυ της Πέμπτης (20/8) στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τελικά έχασαν με 1-0, γνωρίζοντας ότι το έργο τους θα είναι δύσκολο στη ρεβάνς της Τουρκίας.

 

 

Και μπορεί η ομάδα του Βίτορ Περέιρα, που είχε αφήσει τη θέση του στον πάγκο στον Φελίπε Αλμέιδα λόγω τιμωρίας, να ήταν το φαβορί, αλλά χρειάστηκε και τη βοήθεια του διαιτητή Ντανιέλε Ορσάτο για να φτάσει στη νίκη.

 

Ο Ιταλός διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε κράτημα του Μαρσελίνιο στο 39ο λεπτό από τον Ερκίν που θα έπαιρνε και τον δρόμο για τα αποδυτήρια έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, ενώ θα μπορούσε να έχει δείξει την άσπρη βούλα και στην επανάληψη σε σπρώξιμο του Μπα, αν και χλιαρό, στον Ναπολεόνι.

 

Και το… αποκορύφωμα ήρθε στο γκολ του Φαν Πέρσι στο 90’ που χρειάστηκε να… σπρώξει τον Μπιτόλο για να πετύχει το τέρμα της νίκης, με τους Τούρκους να έχουν, βέβαια, ευκαιρίες και δοκάρι.

 

Παρ’ όλα αυτά, με τον Γκορμπούνοφ σε… επιφυλακή, ο Ατρόμητος στάθηκε παλικάρι και θα μπορούσε σίγουρα να έχει πάρει κάτι καλύτερο το οποίο ελπίζει να… φυλάει για την Τουρκία.

 

Δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Φενερμπαχτσέ, κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, τα οποία, όμως δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Ο Ατρόμητος έδινε χώρο στους Τούρκους, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, με τον Μαρσελίνιο να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του.

 

Στον αντίποδα, Νάνι, Σο και Φερναντάο έκαναν τον Γκορμπούνοφ να… καρδιοχτυπήσει, με την κεφαλιά του τελευταίου, μάλιστα, να σταματά και στο δοκάρι, έπειτα από την απόκρουση του γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου.

 

Η κατοχή ανήκε στη Φενερμπαχτσέ (58% έναντι 42% στο ημίχρονο), αλλά ο Γκρομπούνοφ, με τη βοήθεια και του Λαζαρίδη που τον… σιγοντάριζε όταν δεν μπορούσε να είναι παρών, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να κρατά με νύχια και με δόντια το μηδέν.

 

Οι ευκαιρίες, πάντως, δεν έλειπαν και για τον Ατρόμητο που «πλήρωσε» σε περιπτώσεις τις βιαστικές επιλογές των παικτών του που επιχειρούσαν βιαστικά σουτ που θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάληξη αν έβλεπαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους, ενώ δίκαια φωνάζει για πέναλτι που δεν του καταλογίστηκε στο 39ο σε βάρος του Μαρσελίνιο και το οποίο θα επέφερε και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ερκίν.

 

 

Έπειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στην επανάληψη. Η «Φενέρ» έφτανε στα καρέ του Γκορμπούνοφ και πίεζε για το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου στεκόταν εντυπωσιακά στο… ύψος του. Ο Σο συνέχισε να απειλεί, αλλά τη ζημιά την έκανε περισσότερο ο Ορσάτο, παρά οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ!

 

Ο Ιταλός διαιτητής θα μπορούσε ίσως να έχει δώσει πέναλτι στο σπρώξιμο του Μπα στον Ναπολεόνι, αλλά το μεγαλύτερο… κακό έγινε λίγο πριν το φινάλε.

 

Ο Φαν Πέρσι πέρασε τελικά στο ματς στο 80’ και δέκα λεπτά αργότερα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας, όμως, σπρώξει τον Μπιτόλο. Το επιθετικό φάουλ δεν καταλογίστηκε ποτέ, ο Γρηγορίου… εκνεύρισε με τις δίκαιες διαμαρτυρίες του τους διαιτητές που τον απέβαλαν και ο Ατρόμητος έμεινε με την πικρία της ήττας έπειτα από άλλη μία πολύ καλή του εμφάνιση στην Ευρώπη.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ντανιέλε Ορσάτο από την Ιταλία με… πληθώρα λαθών, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Λορέντσο Μανγκανέλι και Αντρέα Παντοβάν , ενώ τέταρτος ήταν ο επίσης Ιταλός Αντρέα Τζερβασόνι.

 

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Γοδόι, Ουσέρο (90’+2 Εμπό), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (85’ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο (76’ Μπρίτο), Ναπολεόνι.

 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Βολκάν, Οζμπαϊρακλί, Μπρούνο Άλβες, Μπα, Ερκίν, Σόουζα, Μεϊρέλες (71’ Μεχμέτ Τοπάλ), Ντιέγκο, Νάνι (88’ Τσεν), Φερναντάο, Σο (80’ Φαν Πέρσι).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR