Σάββατο, 22 Αύγουστος 2015 21:40

Μια... ροπαλιά ήταν αρκετή για τον Ηρακλή στη Μυτιλήνη, 1-0 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνημα με το δεξί για τον Ηρακλή, που μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε δριμύτερος στη Σούπερ Λίγκα και θύμισε σε όλους γιατί αξίζει να βρίσκεται εκεί. Εμφανίστηκε σαν να μην έλειψε μία μέρα και στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας κέρδισε στη Μυτιλήνη με 0-1 την Καλλονή το βράδυ του Σαββάτου (22/8).

 

 

Με γρήγορο τρανζίσιον και εξαιρετικούς τους Τσιλιανίδη και Κυριακίδη, ο «Γηραιός» ήταν ανώτερος στο α’ ημίχρονο και σφράγισε την υπεροχή του με το γκολ του Περόνε στο 7’. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ακόμα ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Ούτε όμως πλήρωσαν την αστοχία τους.

 

Κι αυτό, καθώς στο ντεμπούτο του Θαλή Θεοδωρίδη, οι νησιώτες έδειξαν πως χρειάζονται χρόνο για να δέσουν. Στο β’ ημίχρονο έβγαλαν αντίδραση, αλλά αγχωμένοι και με σπασμωδικές κινήσεις δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Χουάντερσον. Ουσιαστικά η νίκη του Ηρακλή ήρθε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Εξαιρετικό ήταν το α’ ημίχρονο για τον Ηρακλή, προβληματικό για την Καλλονή. Με τον Λάζαρ να είναι η μοναδική αλλαγή συγκριτικά με την περσινή 11άδα, ο Νίκος Παπαδόπουλος παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο, που ήξερε τι ζητούσε στο χορτάρι και πώς να το πάρει. Η τριάδα Ρομάνο, Περόνε, Κυριακίδης, αλλά και ο Τσιλιανίδης, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους γηπεδούχους και ο «Γηραιός» χρειάστηκε μόλις εφτά λεπτά για να σκοράρει. Σκόρερ ήταν ο Περόνε, ο οποίος άνοιξε το σκορ και παράλληλα σημείωσε το πρώτο γκολ της σεζόν, έπειτα από συνεργασία των Τσιλιανίδη, Κυριακίδη. Οι «κυανόλευκοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια να αποκτούσαν μεγαλύτερο προβάδισμα.

 

Ο Χογκ όμως απόκρουσε τετ α τετ του Περόνε στο 12’, ενώ άστοχο ήταν το πλασέ του Κυριακίδη από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στο 29’. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή παρουσίασε πρόβλημα ομοιογένειας, δείχνοντας πως θα χρειαστεί χρόνο έως ότου προσαρμοστούν οι «νέοι». Ουσιαστικά όμως, καμία γραμμή δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Θαλής Θεοδωρίδης, διαπιστώνοντας πολλά αμυντικά κενά, αλλά και η αδυναμία παραγωγής φάσεων. Οι νησιώτες ήταν ακίνδυνοι, οι δραστήριοι Μάρκοβιτς και Κλαντρούμπσκι δεν είχαν βοήθειες και οι Κεϊτά, Καλτσάς πελαγοδρομούσαν στη μεσαία γραμμή. Η μοναδική απειλή για την εστία του Χουάντερσον σημειώθηκε στο 40’ όταν ο Μανούσος σούταρε άουτ από καλή θέση εντός περιοχής.

 

 

Τα ποσοστά κατοχής στο β’ μέρος παρέμειναν τα ίδια, αλλά η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Καλλονή διατήρησε την κατοχή (στο 55%, όπως και στο α’ ημίχρονο), αλλά η διαφορά ήταν πως ο Ηρακλής έχασε τη φρεσκάδα του, αλλά και το γρήγορο τρανζίσιον, που του επέτρεπε να απειλεί συνεχώς στο α’ 45λεπτο. Οι «κυανόλευκοι» όμως φρόντισαν να κλείσουν σωστά όλους τους διαδρόμους και η εστία του Χουάντερσον ήταν καλά οχυρωμένη. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι αλλαγές του Παπαδόπουλου, που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την μεσοαμυντική του γραμμή. Ως αποτέλεσμα, οι αγχωμένοι γηπεδούχοι, έχοντας πολύ αργή ανάπτυξη, δεν πατούσαν περιοχή και δεν δημιουργούσαν. Στο 51’ πάντως, φώναξαν για περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Ιντζόγλου, που θεωρήθηκε από τον Στυλιαρά ως ακούσιο.

 

Δεν είναι τυχαίο πως παρά την εδαφική της υπεροχή, η Καλλονή έκανε την πρώτη της τελική στο 78’, ενώ ο Θεοδωρίδης είχε την ατυχία να μην πάρει κάποια βοήθεια από τις δικές του αλλαγές. Όταν μάλιστα οι παίκτες του άρχισαν να προδίδονται από τις δυνάμεις τους, ο «Γηραίος» βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να «καθαρίσει» τη νίκη. Ο Κυριακίδης στο 72’ αστόχησε από το ύψος του πέναλτι και δεν συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ, ενώ στο 79’ ο Μπαρτολίνι σημάδεψε το δοκάρι μετά από κόρνερ. Οι «κυανόλευκοι» τελικά δεν πλήρωσαν τις χαμένες τους ευκαιρίες, κράτησαν με σχετική άνεση το μηδέν και συνδύασαν την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα με τρίποντο.

 

Διαιτητής ήταν ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας). Βοηθοί οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ 4ος ο Παπαπέτρου (Αθηνών).

 

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς (53’ Ελλακόπουλος), Κειτά, Κρολ, Κλαντρούμπσκι (76’ Μπουρούς), Μανούσος, Γεωργίου (67’ Σάμπα), Μάρκοβιτς.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Λάζαρ (65’ Πουρτουλίδης), Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (59’ Χαντί), Ρομάνο (81’ Ζιαμπάρης), Περόνε.