Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015 17:11

Σεμινάριο προετοιμασίας για διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές έγινε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σεμινάριο προετοιμασίας για διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές έγινε στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία, το σεμινάριο προετοιμασίας των τοπικών διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 , που διοργάνωσε η Επιτροπή Διαιτησίας σε συνεργασία με την ΕΠΣΜ.


Την έναρξη του σεμιναρίου κήρυξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, το Σάββατο μετά από σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η διεξαγωγή των εξετάσεων σηματοδοτεί την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Σύντομα θα λειτουργήσει και νέα σχολή διαιτησίας για να αυξήσουμε τον αριθμό των διαιτητών. Εύχομαι καλή χρονιά και καλές διαιτησίες».
Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές ο κ. Οικονομίδης απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, ανέφερε: «Θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων, κυρίως στις κατηγορίες Α' και Α1, όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών».
Σε ό,τι αφορά το σεμινάριο, όλοι οι διαιτητές μέλη του τοπικού συνδέσμου, αλλά και οι παρατηρητές συμμετείχαν στις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς εξετάσεις. Μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνουν και τα αγωνιστικά τεστ για τους διαιτητές που αγωνίζονται μόνο στις τοπικές διοργανώσεις της ΕΠΣΜ.
Εξεταστές καθηγητές στο σεμινάριο ήταν τα μέλη της Ε.Δ. Χρήστος Κότσαρης και Παναγιώτης Μανωλόπουλος. Το σεμινάριο περιελάμβανε γραπτές εξετάσεις και βίντεο τεστ σε θέματα κανονισμών διαιτησίας.