Τρίτη, 25 Αύγουστος 2015 20:51

Απορρίφθηκε η αγωγή Μαρινάκη κατά Θωμαϊδη

Γράφτηκε από τον
Απορρίφθηκε η αγωγή Μαρινάκη κατά Θωμαϊδη

Δεν έγινε δεκτή η μήνυση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης εις βάρος του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Κυριάκου Θωμαΐδη και του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου.



Η πλευρά Μαρινάκη χρέωνε στους δύο άνδρες την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση και ηθική αυτουργία και αφορούσε την εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» και τα όσα είχε αναφέρει ο Στιβ Κακέτσης.

«Ο εγκαλούμενος Θωμαΐδης σε ουδέν προσβλητικό σχόλιο ή υπαινιγμό προέβη σε βάρος του εγκαλούντος Ευαγγέλου Μαρινάκη κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης εκπομπής “Η ΔΙΚΗ στο ΣΚΑΪ”, ενώ ούτε ο εγκαλών δηλώνει ότι ο εγκαλούμενος Κυριάκος Θωμαΐδης προέβη σε οποιαδήποτε συκοφαντική ή εξυβριστική δήλωση εις βάρος του.

Αντίθετα, ο εγκαλούμενος κατέκρινε στην ως άνω εκπομπή την οποία παρουσίαζε, τον Ευστράτιο Κακέτση αναφέροντας σχετικά με τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβη ο Κακέτσης ότι τούτο είναι πολύ βαρύ και ότι η εκπομπή δεν υιοθετεί τέτοιους χαρακτηρισμούς σε καμία περίπτωση. Τούτο το επανέλαβε δύο φορές στην εκπομπή.

Εξάλλου, επειδή δεν υφίσταται απλή ή άμεση συνέργεια στο πρόσωπο του εγκαλουμένου Κυριάκου Θωμαΐδη, κατά τα ανωτέρα εκτεθέντα δεν υφίσταται ηθική αυτουργία του εγκαλουμένου Ιωάννη Αλαφούζου στην πράξη αυτή. Η υπό κρίση προσφυγή να απορριφθεί κατ' ουσίαν», αναφέρει το Δικαστήριο, και έτσι υπόθεση πέρασε οριστικά στο αρχείο.

Μετά και την απορριπτική απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών η υπόθεση περνά στο αρχείο.
Πηγή: sentragoal.gr