Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 16:53

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Στο 11ο γκρουπ των ομίλων του Europa League, μαζί με τη γερμανική Σάλκε, το ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, αλλά και την Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία έπεσε ο Αστέρας Τρίπολης.


Σίγουρα πρόκειται για ομάδες που κάθε άλλο παρά αμελητέες ποσότητες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ωστόσο δεν παύει η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης.

Η ΣΑΛΚΕ

Το φαβορί του ομίλου, είναι αναμφίβολα η Σάλκε, που εδώ και αρκετά χρόνια, συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του γερμανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με αξιόλογες παρουσίες σε Champions και Europa League.
Προπονητής της είναι ο Αντρέ Μπρέιτενραϊτερ, που ανέλαβε τους «βασιλικούς μπλε» το φετινό καλοκαίρι προερχόμενος από την Πάντερμπορν. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1904 και αγωνίζεται στην Βέλτινς Αρένα, χωρητικότητας 62,271 θεατών.
Το υλικό που διαθέτει η γερμανικό είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, καθώς μεταξύ άλλων, συναντάμε παίκτες όπως οι Ντράξλερ, Χούντελαρ, Ντι Σάντο (αποκτήθηκε φέτος), Νοϊστέντερ, Μάτιπ, Τσούπο – Μότινγκ και όχι μόνο.
Μετά από δύο αγωνιστικές στην Bundesliga, η Σάλκε βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 4 βαθμούς.


Η Σπάρτα Πράγας

Εξάλλου, οι Αρκάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν και την Σπάρτα Πράγας, που θεωρείται η πιο αναγνωρίσιμη ομάδα της Τσεχίας και όχι άδικα. Προπονητής της είναι ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού Ζντένεκ Σκάζνι
Μετά από πέντε αγωνιστικές αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Τσεχίας, παραμένει αήττητη (4-1-0) στην κορυφή της βαθμολογίας.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο γνώριμός μας από την θητεία του στην Ξάνθη, Νταβίντ Λάφατα αποτελεί το βασικό «πυροβόλο» της ομάδας, ενώ ακόμη ξεχωρίζουν και οι Μπόρεκ Ντότσκαλ, Πετρ Γίρατσεκ.
Η Σπάρτα αγωνίζεται στην Τζενεράλι Αρένα της Πράγας, χωρητικότητας 19,416 θεατών.

Ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί τον πιο ικανό εκπρόσωπο του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα της Λευκωσίας, είχε στόχο μάλιστα την είσοδο στους ομίλους του Champions League, όμως δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Αστάνα από το Καζαστάν και έτσι... περιορίστηκε στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Πλέον ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται υπό της οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια, που αντικατέστησε μόλις πριν από λίγες ώρες τον Ντομίνγκο Πασιένσια που ήρθε αυτό το καλοκαίρι, αλλά απολύθηκε λόγω της αποτυχίας στα πλέι οφ του Champions League.
Mεγάλο απόκτημα του συλλόγου είναι ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, Επίσης, στο ρόστερ υπάρχουν οι Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Πάρντο, και Αλωνεύτης και Τόμας Ντε Βινσέντι που έχουν περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται στο ΓΣΠΑ Λευκωσίας, χωρητικότητας 22.859 θεατών.
Πηγή: sentragoal.gr