Κυριακή, 23 Ιούνιος 2013 21:49

Θυμήθηκαν τα παλιά οι Παλαίμαχοι Καλαμάτας και Ικάρου

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά είχαν το Σάββατο στο γήπεδο της Σπερχογείας οι Παλαίμαχοι της Καλαμάτας και της μικτής Ικάρου - Νέας Ιωνίας, καθώς διεξήχθη για μία ακόμα χρονιά το θεσμοθετημένο από το 2002 μεταξύ τους παιχνίδι . Eνα ματς που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν,  όταν την περίοδο 1972-73 οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στην Α' εθνική.
Στο προχθεσινό ραντεβού η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε  με 3-0 χάρη σε γκολ του Μάνου Χουλιάρα στο 7' με μακρινό σουτ, του Γιάννη Αθανασόπουλου στο 55' με σουτ και του Γιώργου Παυλή στο 65' με πλασέ και είχε ευκαιρίες για άλλα γκολ.
Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους παίκτες των δύο ομάδων που συναντώνται δύο φορές κάθε χρόνο. Το χειμώνα στη Νέα Ιωνία και το καλοκαίρι στην Καλαμάτα.
Να σημειωθεί ότι στο σαββατιάτικο φιλικό ήταν παρών και ο  δημοσιογράφος Κώστας Χαλέμος που έχει γράψει το βιβλίο  "Πέταγμα του Ικάρου" όπου αναφέρεται σ' εκείνη την περίοδο. Την αποστολή των φιλοξενούμενων συνόδευσε και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γκότσης.
Στο ημίχρονο μάλιστα έδωσε στον επίτιμο πρόεδρο της Καλαμάτας Λυκούργο Γαϊτανάρο ένα βιβλίο που αναφέρεται στη Μ. Ασία. Επίσης υπάρχει ανταλλαγή δώρων.
Μετά το παιχνίδι ακολούθησε δεξίωση σε ταβέρνα στον Αρι.
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Μανωλόπουλος με βοηθούς την Μπότη και την Παυλοπούλου.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Νικητόπουλος, Κορομηλάς, Καρλαύτης, Μπλέτσας, Σερεμέτης, Ι. Αθανασόπουλος, Χατζηαγγελής, Μπιζίμης, Χουλιάρας, Παυλής Δρούγας. Επαιξαν και οι Θεοδώρου, Μπαρδουνιώτης, Δάλλας, Δέδες, Κόντος, Σκαφιδάς.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΚΑΡΟΥ: Δαμιανός, Μσχάς, Παπαδάκης, Τσολαρίδης, Ανδριτσόπουλος, Χασάπης, Πουλόπουλος, Τσικριτέας, Σταυρόπουλος, Ελένης, Γιακουμής. Επαιξαν και οι Ελευθεριάδης, Χαλέμος, Καρλαυτόπουλος, Ουσταμπασίδης.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ