Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015 08:48

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ξεκαθαρίζει για κλήρωση και πρεμιέρα στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και κατόπιν η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα.


Έτσι σιγά σιγά ξεκαθαρίζει η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και από σήμερα σειρά θα πάρει η Γ' εθνική όπου θα συμμετέχει και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η "Μαύρη Θύελλα".
Θυμίζουμε ότι το τοπίο άργησε να ξεκαθαρίσει λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σε Σούπερ Λίγκα και Β' εθνική αλλά και λόγω της καθυστερημένης απόφασης σχετικά με το αν θα καλυφθούν οι κενές θέσεις της Β' εθνικής από τους περσινούς δευτεραθλητές των 4 ομίλων της Γ' εθνικής.
Από σήμερα λοιπόν αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ” Εθνικής Κατηγορίας που θα αφορούν αρχικά την ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος, του καταρτισμού των τεσσάρων ομίλων και φυσικά της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος.

Σέντρα 27 Σεπτεμβρίου
ή 4 Οκτωβρίου

Η Β' εθνική έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει και η Γ' εθνική. Για την τρίτη κατηγορία υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση μιας εβδομάδας ακόμη και η σέντρα να γίνει στις 4 Οκτωβρίου.

Η σύνθεση του ομίλου

Όσον αφορά τον καταρτισμό των ομίλων και ειδικότερα τον 3ο όμιλο στον οποίο θα συμμετέχει η Καλαμάτα, θα πάρουν θέση τελικά και η Ερμιονίδα και ο Ηρακλής Ψαχνών που κατάφεραν έστω και την τελευταία στιγμή να συγκροτήσουν διοίκηση και να ξεκινήσουν τον καταρτισμό του ρόστερ, που είναι μάλιστα σε εξέλιξη.
Στον όμιλο της Καλαμάτας λοιπόν - λογικά - θα είναι ακόμη οι Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός (Ηλεία), Παναργειακός, Ερμιονίδα (Αργολίδα), Λουτράκι (Κορινθία), Σπάρτη (Λακωνία), Παναρκαδικός (Αρκαδία), ΑΟ Λεβάντε (Ζάκυνθος), Βύζας Μεγάρων (Δυτική Αττική), Χαλκίδα, Ηρακλής Ψαχνών (Εύβοια), Αιολικός (Λέσβος), Κανάρης Χίου (Χίος).
Σύνολο 15 ομάδες αφού η 16η είναι ο Ζακυνθιακός που οριστικά δεν θα συμμετέχει στην Γ' εθνική αφού επέλεξε να αγωνιστεί στην Α' τοπική Ζακύνθου.
Αυτή φαντάζει ως η πιο πιθανή σύνθεση του ομίλου της Καλαμάτας την νέα αγωνιστική περίοδο, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποια διαφοροποίηση.

Με Διαβολίτσι την
Κυριακή για το Κύπελλο

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα συνεχίζει την προετοιμασία της ενώ την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο το Διαβολίτσι, σε νοκ άουτ αγώνα για την Γ' φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί δύο εκτός έδρας φιλικά ματς καθώς το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα θα παίξει με την Κόρινθο και την επόμενη μέρα με τον Ιωνικό.
Μεταγραφικά, η προσθήκη του Ραστόβτσεφ πριν λίγες μέρες εκτιμάται ότι γέμισε με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της επίθεσης και πλέον οι Μεσσήνιοι επιδιώξουν να αποκτήσουν ένα χαφ ακόμη ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις για αυτή την περίοδο.