Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015 11:23

Με Φινλανδία σήμερα η Εθνική Ελλάδος

Γράφτηκε από τον

Τελευταίες «στροφές» πριν τα τελικά, καθώς τέσσερις αγωνιστικές απομένουν στους 9 προκριματικούς ομίλους του EURO 2016.

Στους αγώνες αυτούς θα γίνουν γνωστές οι 19 ομάδες (οι πρώτες δύο κάθε ομίλου και η καλύτερη τρίτη) που μαζί με τη διοργανώτρια Γαλλία θα λάβουν μέρος στους τελικούς.
Η εθνική ομάδα θέλει ν' αφήσει πίσω της τα κάκιστα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών και να κάνει μια νέα αρχή, με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο της, στο σημερινό παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Φινλανδία (21:45), ενώ ακολουθεί η «μάχη» της Τρίτης στο Βουκουρέστι κόντρα στην πρωτοπόρο Ρουμανία. Η τελική τριάδα έχει «κλειδώσει» με Ρουμανία (14β.), Βόρεια Ιρλανδία (13β.) και Ουγγαρία (11β.).
«Πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Να φτιάξουμε αυτά που έχουμε χάσει ένα χρόνο τώρα», ήταν το μήνυμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» και στη συνέχεια τόνισε πως η ομάδα «τον τελευταίο χρόνο είχε μία μεγάλη κάμψη και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να τη φέρουμε και πάλι ψηλά». Αναλυτικά ο Μεσσήνιος, εκ των αρχηγών πλέον της εθνικής, τόνισε:
Για την κατάσταση στα αποδυτήρια της εθνικής για το «από εδώ και πέρα...»
«Ξεκινάμε από την αρχή ουσιαστικά. Πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Να φτιάξουμε αυτά που έχουμε χάσει ένα χρόνο τώρα. Πιστεύω ότι κάθε αρχή θέλει μικρά πράγματα, ουσιαστικά να τα κάνεις πάρα πολύ σωστά. Φταίξαμε πάρα πολύ όλοι και οι παίκτες. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό. Δεν γίνεται συνέχεια να κερδίζεις. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».
Για το αν υπάρχει αποφασιστικότητα:
«Υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα να αλλάξει η κατάσταση. Όμως δεν είναι εύκολο, όταν για έναν χρόνο προκύπτουν τόσα στραβά, είναι πολύ δύσκολο να γυρίζει μία τέτοια κατάσταση. Έχει περάσει μεγάλο διάστημα. Είναι κάτι ασυνήθιστο για αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρο ότι όλα θα πηγαίνουν καλά. Η εθνική ομάδα τα τελευταία 10-12 χρόνια είχε μεγάλες επιτυχίες. Τον τελευταίο χρόνο είχε μία μεγάλη κάμψη και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να τη φέρουμε και πάλι ψηλά».
Για την κατάσταση στην Ντόρτμουντ που έμοιαζε με την εθνική:
«Άλλο η εθνική, άλλο ο σύλλογος. Η εμπειρία είναι παρεμφερής και οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Εκείνο που κάναμε ήταν να πούμε ότι δεν θα κοιτάμε καθόλου τη βαθμολογία, κάτι που πρέπει να κάνουμε και τώρα στην Εθνική και θα πρέπει να παίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε με άγχος και να αμυνόμαστε, βγάζοντας καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας και να φτάνουμε στο τέλος στον στόχο μας».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ