Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015 08:48

KΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Κυπαρισσία - Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Με οχτώ νοκ - άουτ αναμετρήσεις συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το κύπελλο Μεσσηνίας.

Η "αυλαία" ανοίγει σήμερα με το Μεσσηνιακός - Εθνικός Μελιγαλά και Ανδρούσα - Σπερχογεία και την Κυριακή έχουμε το κυρίως μενού με έξι παιχνίδια. Ξεχωρίζει το Κυπαρισσία - Πάμισος, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ζευγάρι του τελικού.
Ο κυπελλούχος Τσικλητήρας έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στην Αναγέννηση Παραλίας, όπως και η "Μαύρη Θύελλα" που θα υποδεχτεί το Διαβολίτσι. Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας θα παίξει με τον φιλόδοξο Πανθουριακό και το Δώριο με τη Χώρα, ενώ στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον Α.Ο. Φαραί.
Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Οι νικητές θα προκριθούν στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου και πάλι οι αγώνες θα είναι νοκ - άουτ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Στο Δημοτικό Στάδιο η "Μαύρη Θύελλα" θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι και λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Στην β' φάση οι «μελανόλευκοι» είχαν κερδίσει με 3-0 το Ασπρόχωμα εκτός έδρας.
Το Διαβολίτσι πέτυχε μεγάλο διπλό στην β΄ φάση καθώς απέκλεισε τον Απόλλωνα μέσα στην Καλαμάτα, κερδίζοντας τον με 2-0 στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Στο αυριανό ματς το συγκρότημα του Σωτήρη Δημάκη θα παίξει χωρίς άγχος με στόχο το καλύτερο δυνατό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Eντός έδρας θα δώσει και το δεύτερο παιχνίδι του στο θεσμό ο Μεσσηνιακός. Οι "πράσινοι" νίκησαν στην πρεμιέρα με 2-0 τη Μεθώνη και θέλουν να κάνουν το ίδιο σήμερα και με τον δυνατό Εθνικό Μελιγαλά. Να σημειωθεί ότι ο Μεσσηνιακός απέκτησε προχθές τον έμπειρο μεσοαμυντικό Χρήστο Μανιάτη.
Μεταγραφή έκανε και ο Εθνικός, αφού στην ομάδα του Μελιγαλά επέστρεψε χθες μετά από τρία χρόνια ένα δικό της παιδί, ο μεσοεπιθετικός Νίκος Μακρυνιώτης. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να φύγουν από την Καλαμάτα με το εισιτήριο της πρόκρισης. Για να προκριθούν στους "16" απέκλεισαν με 3-0 την Εράνη.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Τη Σπερχογεία θα υποδεχτεί σήμερα η Ανδρούσα με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.  Η φιλόδοξη ομάδα νίκησε εύκολα στην προηγούμενη φάση με 4-0 τη Θύελλα Χαρακοπιού, αλλά τώρα το έργο της είναι σαφώς πιο δύσκολο, ειδικά αν δεν αγωνιστούν οι Βλαχόπουλος και Κάλλας.
Η Σπερχογεία προέρχεται από τη νίκη με 5-0 επί της "Ακαδημίας Πάμισος", ενώ μεσοβδόμαδα σημείωσε δύο νίκες (5-2 τον Πανιώνιο Μελιγαλόπολης και 3-0 την Ομόνοια) στο τουρνουά "Γ. Λουκαρέας".
Θα αγωνιστεί έτσι με καλή ψυχολογία, πριν από τον… αυριανό γάμο του προέδρου της Δημήτρη Γιακουμή.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Κυπαρισσία και Πάμισος θέλουν φέτος το νταμπλ. Για μία εκ των δύο ομάδων, όμως η πορεία στο θεσμό τερματίζει αυτή την Κυριακή, καθώς θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σ' ένα πρόωρο ντέρμπι που θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Ο ΑΟΚ έχει το αβαντάζ της έδρας, αλλά και ο Πάμισος δείχνει δυνατός. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τραυματίας Ντουγέρογλου, ενώ από τους φιλοξενούμενους προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μπαλαλάς και Τσουλάκος.
Ο νικητής θα προκριθεί στους "8" και εν συνεχεία ο δρόμος μέχρι τον τελικό είναι… ανοιχτός, ενώ παράλληλα όποιος επικρατήσει θα πάρει και μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της Α' τοπικής.
Στην πρεμιέρα τους στο θεσμό, η Κυπαρισσία είχε νικήσει με 6-0 τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και ο Πάμισος με 5-0 το Νέο Αρι.

ΔΩΡΙΟ - ΧΩΡΑ
Μία ακόμα ομάδα Α' τοπικής, θα φιλοξενήσει την Κυριακή το Δώριο. Ο λόγος για τον Παπαφλέσσα Χώρας που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα πέναλτι τον Τέλλο Αγρα. Από την άλλη πλευρά,  το Δώριο λύγισε με σκορ 2-0 την αντίσταση του Κεραυνού, αλλά ενδέχεται να αγωνιστεί με απουσίες, αφού οι Μωράκης, Γεωργακόπουλος είναι τραυματίες και ο Γκρίτζαλης ίσως απέχει για προσωπικούς λόγους. Εκτός είναι σίγουρα ο τιμωρημένος από πέρυσι Παπαδόγιαννης.

ΑΡΦΑΡΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Χωρίς τον τιμωρημένο Καρύδη, αλλά με πίστη για τη νίκη θα υποδεχτεί ο Αστέρας Αρφαρών τον Πανθουριακό. Οι γηπεδούχοι νίκησαν στη β' φάση με 3-0 τον Ακρίτα Κορώνης και θέλουν να εκμεταλλευτούν ξανά την έδρα τους. Η ομάδα της Θουρίας βέβαια μπορεί να είναι νεοφώτιστη στην Α' τοπική, αλλά ενισχύθηκε αισθητά και θέλει να διακριθεί και στο κύπελλο. Προέρχεται από τη νίκη με 4-0 επί του Ολυμπιακού Ανάληψης.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Τον τίτλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει ο Τσικλητήρας κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας. Η ομάδα της Πύλου στοχεύει και φέτος στην κατάκτηση του τροπαίου και αντιμετωπίζει και πάλι ομάδα από την Α1 (στην προηγούμενη φάση απέκλεισε με 2-0 την Α.Ε. Αβίας). Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί εκ νέου στη Μεθώνη, λόγω εργασιών στο γήπεδο της Πύλου.
Για την Αναγέννηση είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς. Το περασμένο Σάββατο είχε νικήσει στην εκπνοή με 1-0 το Μιλτιάδη και θα αγωνιστεί με σύμμαχο την έλλειψη άγχους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Ολυμπιακός και Α.Ο. Φαραί θα αναμετρηθούν στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν χωρίς τους Γιάνναρη,  Κούτρη και Καρλαύτη. Στην προηγούμενη φάση ο Ολυμπιακός νίκησε στο γήπεδό του με 2-0 τον Χανδριναϊκό, ενώ ο Α.Ο. Φαραί επίσης στην έδρα του με 2-1 την Ομόνοια,

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων έχουν ως εξής:

Σάββατο
Μεσσηνιακός - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεσσηνιακού 5 μ.μ.
Νίκας, Σερεμέτης, Τσοπανάκης
Ανδρούσα - Σπερχογεία
Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.
Καρβούνης, Τσαούση, Βρυώνης

Κυριακή
Κυπαρισσία - Πάμισος
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.
Αλεξέας, Γεωργαντάς, Τσουλάκος
Δώριο - Χώρα
Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Αντωνόπουλος, Τσουκάλη
Αρφαρά - Πανθουριακός
Γήπεδο Αρφαρών, 5 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Γιαννέτσος
Πύλος - Αναγέννηση
Γήπεδο Μεθώνης, 5 μ.μ.
Τουρλομούσης, Κουτσαναστάσης, Καυκάς
Καλαμάτα - Διαβολίτσι
Δημοτικό Στάδιο, 5 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Μανιατέας
Ολυμπιακός Καλ. - Φαραί
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 5 μ.μ.
Λάμιας, Ταβουλαρέας, Τσαούση.