Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015 14:47

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-2: Πρόκριση με ανατροπή και... σούπερ Μερκούρη

Γράφτηκε από τον

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεσσηνιακός επικράτησε το Σάββατο στο "Στ. Παπαδόπουλος" του Εθνικού Μελιγαλά με 3-2 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Εγινε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο α' 45λεπτο 2-1 και τους γηπεδούχους να αντιδρούν στην επανάληψη και να φτάνουν στην επικράτηση με 3-2. Μάλιστα με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, καθώς επίσης και ο Εθνικός θα μπορούσε να είναι ο νικητής.

Τα γκολ

Στο 34’ φάουλ πάσα του Μουρούσια στον Πανταζή αυτός με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σκαλαίου και έκανε έτσι το 0-1. Στο 39’ σέντρα του Μερκούρη ο Σταματελόπουλος με πλασέ στην κίνηση, παρά την πίεση του Θανόπουλου, ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό μετά ο Φωτιάδης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Πανταζή, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Εθνικό, γράφοντας το 1-2. Στο 59’ ο Μερκούρης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του Καλλιντέρη πετυχαίνοντας έτσι το 2-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μπάλα έσκισε τα δίχτυα και βγήκε έξω κάνοντας προς στιγμή τους φιλάθλους της ομάδας να πιστέψουν ότι δεν είχε μπει γκολ. Στο 69’ ο Μερκούρης και πάλι με σουτ μέσα από την περιοχή, αυτή τη φορά, σημείωσε το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.
Οι δύο ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν με τους Ν. Εμμανουήλ (50' μακρινό σουτ, 56' διαγώνιο σουτ), Μανωλόπουλος (51' διαγώνιο σουτ), Μπεγέτης (52' κεφαλιά), Λάγιος (77' πλασέ), Δημόπουλος (84' διαγώνιο σουτ) και Σταματελόπουλος (89' πλασέ).
Δεν έλειψαν τα παράπονα των δύο ομάδων προς τους διαιτητές. Ο Μεσσηνιακός φωνάζει για την τεχνική ποινή που δόθηκε στον Αρβανίτη, από την εκτέλεση του φάουλ προήλθε το 0-1 και γιατί στο 0-2 ο σκόρερ Πανταζής ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε την μπάλα. Επίσης στο 49' σε κράτημα μέσα στην περιοχή του Μανωλόπουλου ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Από την άλλη μεριά ο Εθνικός φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 32' σε ανατροπή του Καρατζούλια από τον Στ. Γάβρα.
Στο 68' ο διαιτητής Δ. Νίκας απομάκρυνε από τον πάγκο του Μεσσηνιακού τον προπονητή Τάσο Χατζηαγγελή γιατί διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του. Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Σερεμέτης, Τσοπανάκης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Πετρόγιαννης (46' Παυλέας), Αρβανίτης, Στ. Γαβράς, Μπεγέτης, Κουλουράς, Μερκούρης, Χρ. Εμμανουήλ (46' Μανωλόπουλος), Ν. Εμμανουήλ, Κουκούτσης (81' Δημόπουλος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καλλιντέρης, Παπαδόπουλος (44' Π. Κανελλόπουλος), Θανόπουλος, Μπαστακός, Μουστάκας, Καραντζούλιας, Φωτιάδης (74' Λάγιος), Γεωργόπουλος, Πανταζής, Καραγιάννης, Μουρούσιας (86' Κ. Κανελλόπουλος).