Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 14:02

Κατέθεσε ο Σάντος για την «εγκληματική οργάνωση»

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε μήνες, η ανακριτική διαδικασία για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο, κάτι που συνέβη με την αποστολή των ένορκων καταθέσεων που απέστειλαν (μέσω της πρεσβείας στην Πορτογαλία πριν από λίγες ημέρες) ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος και ο βοηθός του Ρικάρντο Σάντος για τον αγώνα Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (περίοδος 2014-15).


Πλέον ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, αναμένεται να στείλει μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα τον φάκελο της υπόθεσης, η οποία πλέον περιλαμβάνει 34 κατηγορούμενους, στον εισαγγελέα εφετών. Ο τελευταίος, θα είναι και εκείνος που θα προτείνει το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη στο συμβούλιο Εφετών.
Εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης αναμένεται να απαγγείλει και τις κατηγορίες στους 23 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.
Οι κατηγορούμενοι αποτελούν πρώην και νυν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας το χρονικό διάστημα 2005-2011.
Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Γκιρτίζκης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, και Γιώργος Σαρρής. Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Πηγή: sentragoal.gr