Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 12:57

Η "κάρτα υγείας" στο στόχαστρο του Ανδρεάδη

Γράφτηκε από τον
Η "κάρτα υγείας" στο στόχαστρο του Ανδρεάδη

Από 1 μέχρι 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι απολογίες στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για την περιβόητη υπόθεση με την "κάρτα υγείας" που αφορά όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 ως το 2011.


Την πόρτα του γραφείου του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, πέρασαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την περιβόητη υπόθεση με την "κάρτα υγείας" που αφορά όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 ως το 2011 και πήραν προθεσμία να απολογηθούν από την 1η ως τις 15 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για 31 κατηγορούμενους από τους οποίους οι 23 είναι τα μέλη της ΕΠΟ, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ είναι στελέχη των εταιρειών με τις υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις. Ανάμεσα στους 23 είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος ήταν ταμίας εκείνη την περίοδο, καθώς και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι. Επιπροσθέτως, οι επτά είναι νυν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα πιο πολλά μέλη του Δ.Σ. εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο δικηγόρο.
Δεν αποκλείεται να επιβληθούν περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ακριβώς όπως και στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία παραμένει στο κάδρο του ανακριτή και τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν εξελίξεις με το ποιοι τελικά από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Ο Γιώργος Σαρρής θα απολογηθεί στις 2 Οκτωβρίου, ενώ ο Βασίλης Γκαγκάτσης, επί των ημερών του οποίου υπεγράφη η πρώτη σύμβαση, θα απολογηθεί στις 10 Οκτωβρίου. Να ειπωθεί ότι άπαντες κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία 29 εκ. ευρώ για την Ομοσπνδία και 9 εκ. ευρώ για το δημόσιο ύστερα από τους ελέγχους που διενήργησε ο ΣΔΟΕ.
Πηγή: sport24.gr