Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 13:24

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-0: Ανετη νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον

Συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και τις ωραίες εμφανίσεις των φιλικών και του κυπέλλου έδωσε χθες ο Πανθουριακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, νικώντας με 2-0 τον Τέλλο Αγρα.


Μία απόλυτα δίκαιη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου που ύστερα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έβαλε την μπάλα κάτω και έκλεισε στα καρέ του τον Αγρα.
Και τα δύο γκολ μπήκαν στο β' μέρος μέσα σε επτά λεπτά (61' και 67') με τους Γ. Μουλιάτο και Α. Σεφεράσι.
Εκτός από τα γκολ οι νεοφώτιστοι στην Α' τοπική έχασαν και αρκετές ευκαιρίες και γενικώς έδειξαν πως παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο.
Από την άλλη ο Αγρας τα πήγε καλά στο πρώτο μέρος από αμυντικής πλευράς, όμως στο δεύτερο δέχθηκε μεγάλη πίεση και είχε προβλήματα τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στις πτέρυγες.
Το ανησυχητικό για την ομάδα των Γαργαλιάνων ήταν πως έδειξε πως είναι αδύναμη επιθετικά αφού έκανε μόνο δύο φάσεις σε όλο το ματς, με τη δεύτερη να είναι στο 93'!
Οι δύο παίκτες που πήρε πριν λίγες ημέρες (Ντινιωτάκης και Μερκούρη) έδειξαν καλά στοιχεία και θα βοηθήσουν, όμως γενικότερα η ομάδα χρειάζεται μεγάλη βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι.
Στο πρώτο μέρος έγιναν όλες κι όλες τρεις φάσεις…
Στο 11' σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Γ. Μουλιάτος έπαιξε το 1-2 με τον Χαρμπίλα, με τον πρώτο να σουτάρει ψηλά άουτ.
Η ομάδα του Θανάση Λακριντή απείλησε στο 17' με τον Ντινιωτάκη ύστερα από ωραία ενέργεια να δίνει στον Παγώνη που σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στη συνέχεια η ομάδα της Θουρίας είχε τον εδαφικό έλεγχο, με τον Αγρα όμως να έχει κλείσει καλά τους χώρους.
Στο 41' ο Χαρμπίλας έδωσε στον Ν. Μουλιάτο που κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε από κοντά, όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν.
Στο δεύτερο μέρος πέρασε στο ματς ο Δωδέκατος αντί του Μαραβέλα και ο Πανθουριακός απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο.
Στο 51' ο Ν. Μουλιάτος έδωσε στον Α. Σεφεράσι που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Α. Σεφεράσι τροφοδότησε τον Ν. Μουλιάτο που σούταρε από κοντά, με τον Σταθά να διώχνει σε κόρνερ.
Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 61' με τον Σεφεράσι να βρίσκει με έξοχη μπαλιά τρύπα τον Γ. Μουλιάτο και εκείνος με πλασέ να γράφει το 1-0.
Μετά από έξι λεπτά η ομάδα της Θουρίας πέτυχε και δεύτερο γκολ…
Ο Ν. Μουλιάτος έδωσε κάθετα στον Α. Σεφεράσι που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-0.
Στη φάση αυτή φώναξαν για οφσάιντ οι Γαργαλιανιώτες και ήταν σίγουρα μία οριακή φάση και δύσκολα μπορεί να πάρει κανείς θέση αν δεν ήταν στην ευθεία.
Ο Αγρας παρά το 2-0 δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Πανθουριακού, έχοντας απλά μια εδαφική υπεροχή.
Στο 76' σε αντεπίθεση λίγο έλειψε να γίνει το 3-0, όμως ο Σταθάς απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Γ. Μουλιάτου.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 93' με τον Ντινιωτάκη να κάνει ωραία ενέργεια και σέντρα και τον Κολεζνιτσένκο να πιάνει την κεφαλιά, με τον Κατσαρέα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Οι Α. Σεφεράσι, οι Γιώργος και Νίκος Μουλιάτος και ο Ηλιόπουλος ήταν οι καλύτεροι του Πανθουριακού, ενώ από τον Αγρα ορισμένες καλές ενέργειες είχε ο Ντινιωτάκης.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Τσουλάκου και Τσίρμπα.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κατσαρέας, Μαραβέλας (46' Δωδέκατος), Παντσιώτης, Β. Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας,
Γ. Μουλιάτος, Ηλιόπουλος, Α. Σεφεράσι (78' Παπαδημητρίου),
Ν. Μουλιάτος, Χαρμπίλας.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Σταθάς, Πότσης, Χούτος, Μερκούρη, Γεωργόπουλος (70' Σταματελόπουλος), Ανδρώνης (75' Νικολόπουλος), Φίλαϊ, Παγώνης, Κολεζνιτσένκο, Ντινιωτάκης, Σικαλιάς (70' Μπούρδος).