Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 14:48

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 3-2: Με το δεξί οι «ερυθρόλευκοι»

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Αρφαρών χθες το απόγευμα στο "Γ. Λουκαρέας" κάνοντας θετικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.


Οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση κατάφεραν να αξιοποιήσουν τρεις από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του 90λεπτου και έφτασαν στη νίκη. Βέβαια μετά το 3-0 χαλάρωσαν και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα των Αρφαρών να ελπίζει ότι θα καταφέρει να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Ο Αστέρας, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο, με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι, που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δεν το αξιοποίησε ο Ηλ. Καπόγλης. Στην επανάληψη ανέβασε απόδοση και κατόρθωσε παρότι ήταν πίσω στο σκορ με 3-0 να διεκδικήσει το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς μέσα σε διάστημα τριών λεπτών μείωσε σε 3-2.
Η φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ένταση και νεύρα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο διαιτητής Τουρλομούσης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Π. Καπόγλη στον Θεοδωρόπουλο. Το ίδιο συνέβη σχεδόν μετά από 10 λεπτά όταν δόθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και αυτή τη φορά οι διαμαρτυρίες ήρθαν από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Από εκεί και μετά σε κάθε σφύριγμα υπήρχαν αντιδράσεις και από τις δύο ομάδες, ενώ σε μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή ζητούσαν πέναλτι όπως συνέβη στο 45' σε μαρκάρισμα του Καστριτσέα στο Β. Τσιλίκο, στο 55' σε διεκδίκηση της μπάλας από Αργάνη και Γιαννακόπουλο (φωνές για πέναλτι από Αστέρα), όπου ο παίκτης του Ολυμπιακού έσκισε το φρύδι του. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν και για το πέναλτι που δόθηκε στο 75' (έγινε το 3-2), όταν ο Αργάνης απέσπασε την μπάλα από τον Ψωμάρα, όμως ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.
  
Πέναλτι - γκολ - δοκάρι

Στο 21' ο Θεοδωρόπουλος βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από επαφή με τον Π. Καπόγλη και ο διαιτητής Τουρλομούσης σφύριξε πέναλτι. Ο Τζίφας με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ.
Στο 32' ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Β. Τσιλίκου από τον Αργάνη. Ο Ηλ. Καπόγλης που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα προς το κέντρο της εστίας και ο Καστριτσέας κατάφερε με τα γόνατα να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση. Στο 63' ο Τσαναλίας έκανε τη σέντρα στο α' δοκάρι και ο Θεοδωρόπουλος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Στο 67' και πάλι ο Θεοδωρόπουλος με πλασέ σχεδόν από το ίδιο σημείο "έγραψε" το 3-0. Στο 72' ο Β. Τσιλίκος με "ψαλιδάκι" τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο στην απέναντι πλευρά και αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-1. Στο 75' ο Αργάνης παίρνει καθαρά την μπάλα από τον Ψωμάρα, που έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Τουρλομούσης με κάποια δευτερόλεπτα καθυστέρηση σφύριξε πέναλτι. Ο Ηλ. Καπόγλης αυτή τη φορά ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 3-2. Στο επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρόπουλος με μακρινό φάουλ, αλλά και τη βοήθεια του αέρα προσπάθησε να νικήσει τον Νιάρχο, όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. 
Παράπονα έχουν οι δύο ομάδες από τον διαιτητή Τουρλομούση. Βοηθοί του ήταν οι Βρυώνης και Μανιατέας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καστριτσέας, Σ. Μπάλλας, Τσαναλίας, Πολυμενέας (46' λ.τρ. Κούτρης), Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Π. Παπαδέας (80' Λιανός), Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (78' Μπάχα), Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Σ. Φέστας, Παν. Ν. Χαραλαμπόπουλος, Η. Καπόγλης, Ζέππος, Π. Καπόγλης (62' Μπούρας), Καρύδης, Β. Τσίλικος, Γιαννακούτζος (46' Γιαννακόπουλος), Ψωμάρας.