Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 17:44

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΔΩΡΙΟ 3-0: Με χατ τρικ του Χρήστου Εμμανουήλ

Γράφτηκε από τον

Με τον Χρήστο Εμμανουήλ να σημειώνει όλα τα γκολ, ο Μεσσηνιακός κέρδισε προχθές στο "Στ. Παπαδόπουλος" το Δώριο με 3-0 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Α' τοπικής.


Οι "πράσινοι" προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους, που δεν θύμισε σε τίποτα, αυτή μια εβδομάδα νωρίτερα, στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Εθνικό Μελιγαλά. Ο μως κατάφεραν να αξιοποιήσουν τρεις από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τόσο το πρώτο γκολ, που πέτυχαν στο 1ό λεπτό των καθυστερήσεων του α' μέρους, αλλά και η αποβολή του Τσαμπούρη στο 68'.
Στα θετικά πέρα από τη νίκη είναι πως και ο Χρήστος Εμμανουήλ, ξεκίνησε δυναμικά, σημειώνοντας και τα τρία γκολ, που θα τον βοηθήσουν και ψυχολογικά, ενόψει της συνέχειας.
Το Δώριο που είχε καλή παρουσία, είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει και να διεκδικήσει τη νίκη, όμως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Σίγουρα το γκολ που δέχτηκαν στην εκπνοή του α' ημιχρόνου έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, όπως φυσικά και το γεγονός ότι από το 68' αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο.

Φάσεις - γκολ

Στο 4' ο Μερκούρης άλλαξε την μπάλα με τον Χρ. Εμμανουήλ και αυτός πάσαρε πλάγια στον Μανωλόπουλο, αυτός μπήκε περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 22' ο Ν. Εμμανουήλ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Δήμα, όταν σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Δωρίου εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και έδιωξε με το ένα χέρι σωτήρια σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά ο Ψωρομύτης τροφοδότησε τον Ι. Γκότση αυτός έκανε τη σέντρα για τον Ξυδιά, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει, δεν κατάφερε να την διώξει ο Αρβανίτης και έφτασε στον Βασιλόπουλο, ο οποίος σούταρε αμέσως, αλλά ο Σκαλαίος που έκανε έξοδο κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια. Στο 27' ο Αθ. Γκότσης έκανε τη σέντρα-γέμισμα στην περιοχή, ο Αρβανίτης δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα που έφτασε στον Ψωρομύτης, ο οποίος μόνος απέναντι στον Σκαλαίο, που έβγαινε για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, πλάσαρε συρτά και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 44' σέντρα του Γεωργακόπουλου στο πίσω δοκάρι, δεν βγήκε κάποιος αμυντικός για να διώξει την μπάλα και αποδέκτης έγινε ο Ξυδιάς, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πλασάρει, καθώς πρόλαβε ο Σκαλαίος που έπεσε στα πόδια του και την μπλόκαρε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουλουράς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή "έστρωσε" την μπάλα στον Χρ. Εμμανουήλ και αυτός με συρτό διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 74' ο Γκιάτα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, όμως ο Σκαλαίος που εκτινάχθηκε στο αριστερό "Γ" της εστίας του και έδιωξε με γροθιές. Στο 77' ο Σταματελόπουλος έφτασε μέχρι την περιοχή και έκανε τη συρτή μπροστινή πάσα για τον Χρ. Εμμανουήλ και αυτός από το σημείο του πέναλτι σχεδόν με πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο 80' μακρινό φάουλ του Μπεγέτη ο Δήμας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε διώχνοντας την μπάλα πλάγια εκεί που ήταν ο Δημόπουλος, ο οποίος τη γύρισε στην μικρή περιοχή και ο Χρ. Εμμανουήλ με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 3-0.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης. Στο 68' αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Τσαμπούρης γιατί απώθησε τον Κουλουρά.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Πετρόγιαννης, Στ. Γαβράς (38' Κουλουράς, 81' Μπιζίμης), Αρβανίτης, Παυλέας, Μανωλόπουλος (79' Δημόπουλος), Μερκούρης, Χρ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Μπεγέτης.
ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Κωτσάκης, Γκιάτα, Αθ. Γκότσης, Τσαμπούρης, Γκρίτζαλης (45' λ.τρ. Γεωργιόπουλος), Ξυδιάς, Ι. Γκότσης, Ψωρομύτης, Βασιλόπουλος (88' Καψιάνης), Γεωργακόπουλος (51' Μεμά).