Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015 08:09

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ: "Υποχρεωμένοι να κερδίζουμε..."

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα της Α’ Τοπικής με την ευρεία νίκη του στη Σπερχογεία (0-7!) και δείχνει ικανός να μπει... σφήνα στη δυάδα (Κυπαρισσία, Πύλος) των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο αρχηγός της ομάδας της Μεσσήνης Γιάννης Μωράκης είναι μακράν ο πιο παλιός στο σύλλογο. Ποδοσφαιριστής που κάνει όλη την αθόρυβη δουλειά στα μετόπισθεν, συχνότερα σαν ανασταλτικός χαφ και ενίοτε κεντρικός αμυντικός, ένας πραγματικός εργάτης μέσα στο γήπεδο που ακόμα πιο σπάνια εμφανίζεται στις κάμερες και στις εφημερίδες.


Παρ’ ότι ξεκίνησε να παίζει μπάλα στις μικρούς του Μεσσηνιακού το 2002 κι από ‘κει στα Πράσινα Πουλιά και στον ΑΟ Φαραί, η καριέρα του έχει ταυτιστεί με τον Πάμισο, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για πρώτη φορά το 2006. «Σίγουρα παίζει ρόλο το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Για μένα θα μπορούσα να πω ότι ήταν θέλημα της μοίρας, καθώς μία χρονιά ενδιάμεσα πήγα να παίξω αλλού και τραυματίστηκα σοβαρά» λέει αστειευόμενος ο Γιάννης Μωράκης που θεωρεί πως δίκαια η Πύλος και η Κυπαρισσία είναι φαβορί για την πρωτιά φέτος: «Θα έχουν τον πρώτο λόγο γιατί κράτησαν τον περσινό κορμό τους και τον ενίσχυσαν. Εμείς είμαστε μία νέα ομάδα που το καλοκαίρι άλλαξε αρκετά και θα χρειαστούμε χρόνο για να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Σίγουρα, όμως, έχουμε δυνατότητες κι αυτό φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική. Αλλωστε ο Πάμισος είναι υποχρεωμένος να κερδίζει κάθε αντίπαλο στο Τοπικό, χωρίς να κοιτάει αν η ομάδα που αντιμετωπίζει είναι πρώτη ή τελευταία».
Οκτώ ολόκληρες σεζόν με την πράσινη φανέλα, ο έμπειρος αμυντικός μέσος έχει βιώσει με την ομάδα της Μεσσήνης ανόδους, μεγάλες επιτυχίες αλλά και απογοητεύσεις. «Η μεγαλύτερη ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν φτάσαμε στα μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική και τη χάσαμε από το Κιβέρι για ένα γκολ. Αν δεν ισοφαριζόμασταν στο τελευταίο λεπτό στο πρώτο ματς στο Αργος ο Πάμισος θα είχε ανέβει στην τρίτη κατηγορία. Ασφαλώς και οι χαρές μένουν πιο έντονες στη μνήμη κι ευτυχώς για μένα και για την ομάδα μου ήταν πολύ περισσότερες» υποστηρίζει ο... κάπτεν του νησιώτικου συλλόγου που θεωρεί πως πέρυσι ο τίτλος χάθηκε εκτός γηπέδου: «Οσοι παρακολουθούν από κοντά το Τοπικό ξέρουν τι συνέβη πέρυσι και πως ο Πάμισος μετά από σούπερ πρώτο γύρο έμεινε τελικά στη δεύτερη θέση. Πολύ απλά η συμμετοχή μας στα μπαράζ δεν χάθηκε μέσα στο γήπεδο»!   
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλαμάτα, ο Γιάννης Μωράκης δεν κρύβει τα οπαδικά του αισθήματα για τη «Μαύρη Θύελλα», την οποία και υποστηρίζει: «Είχα την τύχη να μεγαλώσω με τη σπουδαία ομάδα που έπαιζε στην Α’ και στη Β’ Εθνική. Εκείνη η Καλαμάτα μετέδωσε το ποδόσφαιρο στη δική μου γενιά και πραγματικά είναι κρίμα να αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια τόσο χαμηλά. Δυστυχώς εδώ και μία δεκαετία δεν έχω τη δυνατότητα να την παρακολουθώ συχνά. Μακάρι στο μέλλον να ανέβει ξανά πιο ψηλά γιατί η πραγματική της θέση δεν είναι στη Γ’ Εθνική».
Ταυτόχρονα με την αθλητική του δραστηριότητα ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, συμμετέχοντας μαζί με τον μπασκετμπολίστα Γιώργο Γιαννουκάκη και τον Δημήτρη Μπουφέα στην ιδιοκτησία αλλά και τη διεύθυνση του καφέ «KOPI LUWAK» που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου. «Πρόκειται για ένα αθλητικό στέκι και όχι μόνο, αν και η αλήθεια είναι ότι οι γνωριμίες και οι φιλίες που κάναμε μέσα στα γήπεδα μας έχουν βοηθήσει. Πάντως οι πελάτες μας δεν είναι όλοι τους άνθρωποι του αθλητισμού, έχουμε κόσμο κάθε ηλικίας» καταλήγει ο Γιάννης Μωράκης.