Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 20:17

Καθάρισε σε 20' ο Παναθηναϊκός, 3-0 το Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον

Με τον πλέον πειστικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός μετά το στραπάτσο της Νέας Σμύρνης κερδίζοντας το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) με 3-0 τον Λεβαδειακό.

 

 

Το «τριφύλλι» έκανε το καλύτερό του 20λεπτο στη φετινή σεζόν και τα πάντα κρίθηκαν εκεί, αφού δεν υπήρχε περίπτωση οι Βοιωτοί να επιστρέψουν έχοντας δεχτεί τρία γκολ.

 

Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Νάνο. Ο Ισπανός δημιούργησε πολλά προβλήματα και με τον Καρέλη να είναι επίσης ορεξάτος, εξέθεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

 

Η νίκη αυτή αναμφίβολα είναι μία σημαντική ανάσα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον τελευταίο καιρό πέρασε πολλά προβλήματα με το κλίμα να είναι κακό και την πίεση πολύ μεγάλη κυρίως για τον Γιάννη Αναστασίου.

 

Όσον αφορά τον Λεβαδειακό, γνώρισε την τρίτη του ήττα σε τέσσερα ματς. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και πραγματοποίησε το χειρότερό του φετινό παιχνίδι βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο πολλές αδυναμίες.

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο λεπτό πολύ δυναμικά και μετέτρεψε γρήγορα το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

 

Τα πάντα έγιναν εύκολα λόγω του γκολ που ήρθε νωρίς και απάλλαξε τους «πράσινους» από το άγχος. Μόλις στο 5' ο Νάνο με απευθείας φάουλ νίκησε τον Τσιντώντα κι έκανε το 1-0.

 

Στο 14' ο Ισπανός γύρισε προς τον Καρέλη κι εκείνος εκτέλεσε τον Τσιντώντα με υποδειγματικό σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καρέλη να βγάλει την ασίστ και του Ατζαγκούν από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Παναθηναϊκός υπερείχε σε όλους τους τομείς απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε χαμένη. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεχόταν τη μία κάθετη μετά την άλλη με πολύ μεγάλη ευκολία.

 

 

Κανένα ενδιαφέρον δεν είχε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε χωρίς καμία διάθεση να επιτεθεί. Έτσι στη μεγαλύτερη διάρκειά του οι παίκτες του απλώς κυκλοφορούσαν την μπάλα.

 

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε σχηματισμό και το γύρισε σε τριάδα στην άμυνα. Αυτό έδωσε μεγαλύτερη ισορροπία στους Βοιωτούς που σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης των παικτών του Παναθηναϊκού, δεν δέχτηκαν φάσεις.

 

Το πρόβλημα για εκείνους, όμως, ήταν ότι δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί. Ο Μάντζιος ήταν καλά μπλοκαρισμένος, ο Φαβάλι προσπάθησε, αλλά συμπαραστάτες δεν υπήρχαν.

 

Στα τελευταία λεπτά εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Μάρκοβιτς, ο οποίος πήρε πάνω του δύο προσπάθειες. Για τους γηπεδούχους ο Μπεργκ ήταν ο μόνος που έψαχνε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 3-0.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί οι Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Μαγιάννης (Άρτας), ενώ τέταρτος ο Κιοτζένης (Ξάνθης).

 

Κίτρινες: 37' Θελάντερ - 4' Ουόν, 47' Γιάχιτς

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Θελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (71' Λαγός), Ζέκα, Πράνιτς (64' Αμπέντ), Ατζαγκούν (58' Νίνης), Καρέλης, Μπεργκ.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώντας, Μουλόπουλος (74' Μίνγκας), Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μιλιάζες, Στάθης, Γιάχιτς, Ρομέου (60' Ναβάρο) (46' Φαβάλι), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR