Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2015 20:36

Μπορούσαν τη νίκη, έμειναν με το βαθμό (1-1) Ηρακλής και Ξάνθη

Γράφτηκε από τον

Το τρίποντο θα μπορούσε να καταλήξει σε αμφότερα τα… στρατόπεδα, αλλά τελικά Ηρακλής και Ξάνθη αρκέστηκαν στο βαθμό, καθώς αναδείχθηκαν το Σάββατο (26/9) ισόπαλοι με 1-1 στο βαρύ, λόγω βροχής, τερέν του Καυτανζογλείου για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Μετά από περίπου εξήντα λεπτά με φτωχό θέαμα και λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, το ματς απέκτησαν άγρια ομορφιά στο τελευταίο μισάωρο με δύο γκολ, σημαντικές ευκαιρίες και μία αποβολή του Σολτάνι, που ωστόσο δεν στοίχισε στην ομάδα του. Ο Αλγερινός ήταν εκτός εαυτού, αντίκρισε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά και ο τιμ μάνατζερ των Ακριτών, Γιώργος Καζναφέρης τον έβγαλε από το χορτάρι με άκομψο τρόπο. Σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια.

 

Με όπλο για ακόμα ένα παιχνίδι την καλή της άμυνα, η ομάδα του Λουτσέσκου έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και προηγήθηκε με τον Λουσέρο στο 64’. Ο Βέλλιος όμως λίγο έλειψε να κάνει μόνος του την ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε στο 71’ και στο 79’ τράνταξε το δοκάρι, λίγα λεπτά μετά από χαμένο τετ α τετ του Ερέα.

 

Έτσι, η Ξάνθη στάθηκε όρθια σε μία ακόμα δύσκολη έδρα, μετά την Τούμπα και συνεχίζει τη θετική της πορεία φτάνοντας τους έξι βαθμούς. Έναν λιγότερο έχει ο Ηρακλής, ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει την απειρία του και έμεινε δίχως νίκη στο «σπίτι» του για τρίτο ματς.

 

 

Σαν να μην έγινε ποτέ ήταν το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Φτωχό θέαμα, μηδέν ευκαιρίες και απλώς μερικές κίτρινες κάρτες από τον Τριτσώνη για κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στο βρεγμένο τερέν. Η έντονη βροχόπτωση που είχε δημιουργήσει έκανε ιδιαίτερα βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έκρυβε πολλές παγίδες και δυσχέραινε το έργο των ποδοσφαιριστών. Στη συνέχεια Ηρακλής και Ξάνθη έδωσαν καλύτερο ρυθμό και έχοντας προσαρμοστεί στα δεδομένα του χορταριού άρχισαν να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, όπως γενικά η εικόνα του αγώνα.

 

Ελλείψει πρωταγωνιστών, θα μπορούσαμε να πούμε πως διακριθέντες ήταν δύο τερματοφύλακες. Στις καλύτερες στιγμές των Ακριτών, ο Περνίς είπε «όχι» σε Ερέα (23’) και Σολτάνι (30’), ενώ ο Τσενάμο σταμάτησε Μακρή (31’) και Τσιλιανίδη (41’). Σε γενικές γραμμές, αμφότερες οι ομάδες ήταν αρκετά συγκεντρωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά προβλημάτισαν στη δημιουργία. Ο Πασάς πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για τους «κυανόλευκους», αλλά ο Λουκίνας, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος βασικός, δεν τροφοδοτήθηκε, με τους Ρομάνο και Τσιλιανίδη να μένουν στα ρηχά. Ανάλογη η κατάσταση για τους Ακρίτες, με τον Καπετάνο να είναι άφαντος και τους Σολτάνι, Λουσέρο μακριά από τον καλό τους εαυτό.

 

Στους ίδιους ακριβώς ρυθμούς κυλούσε το β’ ημίχρονο μέχρι το 60’, αλλά οι κινήσεις στην… σκακιέρα των δύο προπονητών άλλαξαν τις ισορροπίες και έδωσαν μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Την αρχή έκανε ο Λουτσέσκου, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Βασιλικάκη και κάνοντας πιο ευκίνητη την επιθετική λειτουργία της Ξάνθης δικαιώθηκε. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ασίστ του Βασιλακάκη, ο Λουσέρο άνοιξε το σκορ με δυνατό μακρινό συρτό σουτ στο 62’. Η επιλογή του Παπαδόπουλου όμως να ρίξει στη μάχη τον Βέλλιο και να γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2, είχε επίσης θετικά αποτελέσματα για τους γηπεδούχους.

 

Ο Βέλλιος χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να ισοφαρίσει και στο 71’ βρήκε δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ από την επιστροφή του. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε τη διαφορά και παραλίγο να γυρίσει το ματς μόνος του. Στο 79’ όμως σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Περνίς είχε σταματήσει τετ α τετ του Ερέα. Το τελικό αποτέλεσμα τελικά δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, έστω κι αν η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες στο 84’ εξαιτίας της απερισκεψίας του Σολτάνι. Ο Αλγερινός έγινε… ταύρος μετά από μαρκάρισμα του Λαζάρ και στολίζοντας με… γαλλικά αντιπάλους και Τριτσώνη, αντίκρισε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση του Καζναφέρη για να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, με τον τιμ μάνατζερ της Ξάνθης να τον στέλνει… καροτσάκι στον πάγκο.

 

Διαιτητής ήταν ο Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί οι Καρατζίκας (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών) και 4ος ο Θάνος (Γρεβενών)

 

Κίτρινες: 19’ Ρομάνο, 80’ Πασάς, 82’ Λάζαρ - 7’ Φλίσκας, 13’ Ερέα, 83’, 84’ Σολτάνι, 94’ Σολτάνι

 

Κόκκινες: 84’ Σολτάνι

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπουκουβάλας, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μακρής, Λάζαρ, Ρομάνο (66’ Κυριακίδης), Πασάς (89’ Χαντί), Λουκίνας, Τσιλιανίδης (66’ Βέλλιος).

 

ΞΑΝΘΗ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Λουσέρο, Ερέα (86’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (58’ Βασιλακάκης), Ντιμιτρόφ (89’ Λισγάρας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR