Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 09:25

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 1-0: O Κλάδης πήρε τη… δόξα, ο Γκόφας πιάνει δουλειά...

Γράφτηκε από τον

Στην πιο… περίεργη πρεμιέρα της ιστορίας της η "Μαύρη Θύελλα" κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Δόξα Νέας Μανωλάδας και να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, μπαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.


Δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα να ξεκινά μια ομάδα το πρωτάθλημα γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος που θα είναι στον πάγκο της την επόμενη μέρα δεν θα είναι εκεί, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα!
Και όμως η μεσσηνιακή ομάδα έβγαλε πάθος και ψυχή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και με την βοήθεια της -πάντα απαραίτητης στη μπάλα- τύχης κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Ηλείας.
Χρυσός σκόρερ ο Τορεζάνι που χθες άφησε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα φέτος.
Από σήμερα λοιπόν ο Κλάδης αποχαιρετά την Καλαμάτα και αφήνει την θέση του στον Μίλτο Γκόφα ο οποίος μάλιστα ήταν χθες στην εξέδρα των επισήμων και παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Ακη Δάλλα. Στην εξέδρα ήταν και ο νέος τεχνικός διευθυντής Κώστας Ντάβαρης.
Η αλλαγή προπονητή ήταν γνωστή εδώ και λίγες μέρες και συγκεκριμένα άρχισε να διαγράφεται μετά την βαριά ήττα στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας με τον Παναρκαδικό (ήττα 4-0).
Τα δύο νέα εξωδιοικητικά πρόσωπα της "Μαύρης Θύελλας", οι Θανάσης Παπαγεωργίου και Κώστας Ντάβαρης ζήτησαν από τον Ράλλη να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και κατέληξαν όλοι μαζί στον κοινό τους γνωστό Μίλτο Γκόφα.
Ωστόσο όλα αυτά δεν επηρέασαν την ομάδα. Κλάδης και παίκτες έδειξαν επαγγελματισμό με την χθεσινή τους εικόνα και αξίζουν τα μπράβο για την παρουσία τους στο γήπεδο.
Οσον αφορά την διοίκηση, ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα Κλάδη προκάλεσε διάφορα σχόλια. Ο Καλαματιανός τεχνικός δήλωσε παρών στα δύσκολα το καλοκαίρι, έχτισε την ομάδα μαζί με τον Ράλλη και το να υποχρεωθεί να παίξει στην πρεμιέρα γνωρίζοντας πως ο ίδιος έχει ήδη… τελειώσει από την ομάδα, σίγουρα του αφήνει μεγάλη πίκρα….

Δοκάρια η Δόξα,
γκολ ο Τορεζάνι!

Οσον αφορά το χθεσινό ματς αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς οι θεατές ήταν λιγότεροι από 1.000. Ωστόσο η εξέδρα είχε παλμό και πάθος και φάνηκε από το πρώτο ματς ότι το γήπεδο του Μεσσηνιακού μπορεί να αποτελέσει την καυτή έδρα που έψαχνε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.
Αγωνιστικά, η Καλαμάτα μπήκε στο γήπεδο με πολλή διάθεση και πάθος να πάρει το ματς. Ωστόσο η Δόξα ήταν ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος με παίκτες έμπειρους και ικανούς να κάνουν τη ζημιά.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν η Καλαμάτα είχε μεν μια φλύαρη υπεροχή όμως η Δόξα ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ.
Αρχικά στο 7' με το παραλίγο αυτογκόλ του Λίπι (το πρώτο δοκάρι) και στην συνέχεια στο 34' όταν ο Θωμάς σταμάτησε τον Μελετίδη.
Τα ίδια και στο ξεκίνημα της επανάληψης με την Δόξα να έχει το δεύτερο της δοκάρι στο ματς με τον Βατσή στο 49'!
Στο 53' όμως ο Τορεζάνι ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το 1-0.
Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, αποδιοργάνωσε λίγο τους φιλοξενούμενους και η Καλαμάτα κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη ενώ με λίγη προσοχή στην τελική πάσα θα μπορούσε να σφραγίσει το ματς νωρίτερα με ένα δεύτερο γκολ.
Ο Τορεζάνι ανέβηκε πολύ μετά το γκολ που πέτυχε, κέρδισε το περισσότερο χειροκρότημα των φιλάθλων και δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου χθες.
Καλή η διαιτησία του Γρίμμας και των βοηθών του Πασπάτη, Ταμαλής, όλοι από την Αθήνα.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Αθανασόπουλος, Χαλκιαδάκης, Παπαδόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Νινιός, Χαλκιαδάκης (67' λ.τ. Καραλής), Ιλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι (75' Κουντάνης), Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης (88' Αγγελόπουλος).
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Καλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυριαζόπουλος, Βραχνής, Νικολακόπουλος (46' Αδαμόπουλος), Μπαρμπαρούσης (46' Γούρμος), Βατσής, Μελετίδης, Αργυρόπουλος, Σωτηρόπουλος (84 Καλογερόπουλος).

Το φιλμ του αγώνα

7' Δοκάρι η Δόξα, κόρνερ του Αργυρόπουλου, ο Λίπι με κεφαλιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε εκ νέου κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
34' Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα και μεγάλη απόκρουση ο Θωμάς. Ο Νιφορόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μελετίδης έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Θωμάς απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
37' Βαθιά μπαλιά του Σωτηρόπουλου, ο Βατσής έπιασε την κεφαλιά προ του εξερχόμενου Θωμά αλλά η μπάλα πέρασε 2 μέτρα άουτ.
49' Δεύτερο δοκάρι στο ματς η Δόξα. Ο Γούρμος με κάθετη βρήκε τον Βατσή που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
53' Τορεζάνι 1-0 η Καλαμάτα! Βγήκε από αριστερά ο Κερμενίδης έκανε το γύρισμα, τη βρήκε λίγο ο Αθανασόπουλος και έφτασε στον Τορεζάνι που από κοντά πέτυχε το 1-0.
56' Σουτ του Τορεζάνι έξω από την περιοχή, λίγο άουτ.
90' Μακρινό σουτ του Νιφορόπουλου, σε κόρνερ ο Θωμάς.
91' Ωραία προσπάθεια και σουτ του Τορεζάνι δύσκολα ο Καλιακμάνης σε κόρνερ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΑΔΗΣ
"Αν πω ότι δεν πονάει,
θα είμαι ψεύτης…"

"Αν πω ότι δεν πονάει, θα είμαι ψεύτης. Θεωρώ όμως ότι θα ήταν ύπουλο από την πλευρά μου να έφευγα την Πέμπτη. Η μοίρα του προπονητή είναι αυτή και ως Καλαματιανός θέλω να πάει καλά η ομάδα. Δεν μπορούσα να φανώ εμπόδιο στα θέλω στης διοίκησης. Το μέλλον θα κρίνει τις αποφάσεις". Αυτά δήλωσε ο Κλάδης -φανερά στενοχωρημένος- όσον αφορά την αποχώρησή του από την ομάδα ενώ για το ματς σημείωσε: "Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα με ένα πολύ καλό προπονητή. Θέλαμε πολύ το ματς και τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Ηταν επιλογή μου να δώσω χώρο στη Δόξα που διαθέτει πολύ επικίνδυνη ομάδα".

ΑΡΙΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν επηρεάστηκε
το αγωνιστικό τμήμα"

Ο έμπειρος μέσος της Καλαμάτας Αρις Γαλανόπουλος τόνισε πως το σημαντικότερο όλων ήταν ότι τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες μέρες δεν επηρέασαν τους παίκτες.
"Υπήρχε μεγάλη πίεση και κλίμα αβεβαιότητας, όμως κρατήσαμε όλα αυτά έξω από τα αποδυτήρια και είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Το φιλικό στην Τρίπολη ίσως τραυμάτισε τον εγωισμό μας αλλά ίσως μας έκανε και καλό".

ΜΙΚΙ ΤΣΙΡΚΟΒΙΤΣ
«Φταίω εγώ
για την ήττα»

Ο προπονητής της Δόξας Μίκι Τσίρκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και εξήγησε πως αυτό οφείλεται στην επιλογή του να χτυπήσει τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να χαθεί και η ισοπαλία. Σημείωσε ακόμη: "Συγχαρητήρια στην Καλαμάτα για την καθαρή νίκη. Οι πανηγυρισμοί στο τέλος έδειξαν ότι η Δόξα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων».