Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2013 15:15

Μεγάλη συμμετοχή στους θερινούς αγώνες κολύμβησης και στην ημερίδα ορίων

Γράφτηκε από τονΤα μεγαλύτερα ταλέντα της κολύμβησης στην Πελοπόννησο αλλά και της Αττικής βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Κολυμβητήριο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι θερινοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών (αθλητές 9-12 ετών) της Περιφέρειας Νοτίου Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων καθώς και η Ημερίδα Ορίων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών και Ανδρών – Γυναικών.


Η συμμετοχή των ομίλων και των αθλητών της Πελοποννήσου ήταν εξαιρετικά μεγάλη καθώς συμμετείχαν 216 αθλητές και αθλήτριες στους θερινούς αγώνες και 62 αθλητές και αθλήτριες στην ημερίδα ορίων.
Από πλευράς Μεσσηνίας, συμμετείχαν ο ΝΟΚ Καλαμάτας, ο Αργης Καλαμάτας και ο Ναυτικός Ομιλος Κυπαρισσίας.
Η εξέδρα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου γέμισε από συγγενείς και φίλους των αθλητών και της κολύμβησης οι οποίοι αποζημιώθηκαν με το θέαμα, τον συναγωνισμό και τις επιδόσεις των αθλητών. Στους θερινούς αγώνες συμμετείχαν οι παρακάτω όμιλο (σε παρένθεση ο αριθμός των αθλητών του κάθε σωματείου).
ΝΕ Πατρών (41), Ναυτικός Ομίλος Πατρών (34), Ναυτικός Ομίλος Καλαμάτας (36), Ναυτικός Ομίλος Κορίνθου (21), ΑΝΟ Ζακύνθου (16), ΠΑΕ Αργης Καλαμάτας (10), Ναυτικός Ομίλος Αργοστολίου (12), Αθλητική Ενωση Τρίπολης (11), Ναυταθλητικός Ομίλος Λουτρακίου (15), Κολυμβητικός Ομίλος Αρκαδίας Τρίπολη (11), Ναυτικός Ομιλος Κυπαρισσίας (5), Ναυτικός Ομίλος Ναυπλίου (2), Εύρος Κολυμβητικός Ομίλος Ναυπλίου (1), Ναυτικός Ομιλος (Πύργου).
Ναυτικός Ομίλος Καλαμάτας (14), ΝΕ Πατρών (9), ΠΑΕ Αργης Καλαμάτας (8),
ΑΝΟ Ζακύνθου (10), Κολυμβητικός Ομίλος Αρκαδία Τρίπολη (7), Ναυτικός Ομιλος Αργοστολίου (4), Ναυτικός Ομιλος Κυπαρισσίας (2), Αθλητική Ενωση Τρίπολης (1), Πανελλήνιος (1), Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας (2), Ναυταθλητικός Ομιλος Λουτρακίου (1), Ναυτικός Ομιλος Κορίνθου (1), Κολυμβητικός Ομιλος Ηρακλείου (1), Ναυτικός Ομιλος Πύργου (1).
Οσον αφορά τις επιδόσεις αξίζει να σημειωθεί πως η15χρονη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Βασιλική Μπάκα έκανε 26''48 στα 50 μέτρα ελεύθερο! Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις για φέτος στην κατηγορία αθλητριών 15-16 ετών την οποία αν την έκανε μερικές μέρες νωρίτερα θα έπιανε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί το όριο είναι 26''62 όμως έπρεπε να σημειωθεί μέχρι τις 31 Μαίου. Η Μπάκα το έκανε το Σάββατο δηλαδή, ενώ το Μάιο είχε κάνει 26''88.
Ο Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας θα στείλει μόνο 4 αθλήτριες λόγω οικονομικών δυσκολιών και όχι 8 όπως είχε δικαίωμα. Αν έστελνε 8, τότε θα ήταν μέσα και η Μπάκα, με το 26''88 που είχε κάνει πριν της 31 Μαίου.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ