Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 18:48

Η Ξαμάξ νίκησε 21-0 σε αγώνα κυπέλλου!

Γράφτηκε από τον
Η Ξαμάξ νίκησε 21-0 σε αγώνα κυπέλλου!

Μάλλον οι διοργανωτές του κυπέλλου Ελβετίας θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Το Σαββατοκύριακο διεξήχθη η φάση των «64» με σκορ που παραπέμπουν σε αγώνες... ράγκμπι αφού η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις επαγγελματικές και τις ερασιτεχνικές ομάδες, είναι κάτι παραπάνω από χαώδης. 

Η Ξαμάξ νίκησε με 21-0 την Μονφοκόν, ομάδα 5ης κατηγορίας! Τι άλλο να έκανε ο προπονητής της γνωστής Νοσατέλ, από το να παρατάξει ομάδα με πιτσιρικάδες; Ακόμα κι έτσι, όμως, το επίπεδο των ερασιτεχνών της Μονφοκόν ήταν πολύ χαμηλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο Λιριντόν Μουλάι που πέτυχε έξι γκολ είναι γεννηθείς το 1999, έναν χρόνο μικρότερος από τον Πέδρο Τεϊξέιρα που σκόραρε τέσσερις φορές. Πέντε γκολ σημείωσε ο... έμπειρος Αστον Κιλέζι, 21 ετών ενώ τα τελευταία 10 γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο διάστημα 64΄-82΄.

Θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό, όμως το σκορ-μαμούθ της Ξαμάξ δεν ήταν το μοναδικό. Σήμερα η Ζυρίχη νίκησε 10-0 την FC Τσίπις, η Γκρασχόπες 10-0 τη Ρομοντουά και η Σιόν 9-1 τη Γκράνιτσεν με 4 γκολ του Ρομπέρτο Ακουαφρέσκα, άλλοτε «παιδιού-θαύμα» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Στον αντίποδα όλων αυτών, η κατά τεκμήριο κορυφαία σύγχρονη ελβετική ομάδα, η Βασιλεία... είδε κι έπαθε να νικήσει 2-0 τη Βέτσβιλ με το δεύτερο γκολ να σημειώνεται στην εκπνο

ΑΠΕ - ΜΠΕ