Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 19:24

Αυστριακό γήπεδο μετατρέπεται προσωρινά σε δάσος!

Γράφτηκε από τον

Το γήπεδο της αυστριακής ομάδας, Αούστρια Κλάγκενφουρτ, μετατρέπεται σε δάσος για ενάμιση μήνα, καθώς 200 δένδρα θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σε δάσος μετατρέπεται από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου το γήπεδο της Αούστρια Κλάγκενφουρτ. Ναι, καλά διαβάσατε. Συνολικά 200 δένδρα θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο του Wörthersee Stadion, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2007, έχει χωρητικότητα 32000 θεατών και φιλοξένησε μεταξύ άλλων και τρία ματς (Γερμανία - Πολωνία, Κροατία - Γερμανία και Πολωνία - Κροατία) για το Euro 2008 που συνδιοργάνωσε η Αυστρία με την Ελβετία.

Η ιδέα ανήκει στον καλλιτέχνη, Κλάους Λίτμαν, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον πίνακα ζωγραφικής του Μαχ Πάιντνερ και ονόμασε το πρότζεκτ του "For Forest". Τα δένδρα θα έχουν ελάχιστο ύψος δέκα μέτρων θα παραμείνουν στον αγωνιστικό χώρο για ενάμιση μήνα.

Η πρόσβαση στο προσωρινό αυτό δάσος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί για τους κινδύνους που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη. Για το διάστημα αυτό (8/9 - 31/10) η Αούστρια Λουστενάου, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης αυστριακής κατηγορίας, θ' αγωνίζεται σε γειτονικό μικρότερος χωρητικότητας στάδιο. Αν μη τι άλλο πρωτότυπη έμπνευση με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση...

 Πηγή: sport24.gr