Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 17:03

Κορονοϊός: Γερμανικό ντέρμπι έληξε 37-0 επειδή η μία ομάδα κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας!

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Γερμανικό ντέρμπι έληξε 37-0 επειδή η μία ομάδα κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας!

Τοπικό ντέρμπι του γερμανικού ποδοσφαίρου εξελίχθηκε σε... φιάσκο, με τη νικήτρια ομάδα να σκοράρει 37 γκολ και τους ηττημένους να παίζουν με επτά ποδοσφαιριστές που κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας υπό τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Το ματς της Ρίπντορφ με τη Χόλντενστεντ είναι ένα γειτονικό ντέρμπι του γερμανικού ποδοσφαίρου. Παραδοσιακά, λέγεται, πως υπάρχει ένταση σε αυτούς τους αγώνες, ωστόσο αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή θα μείνει στην ιστορία ως μαύρη σελίδα του αθλήματος στη χώρα.

Βλέπετε, η Ρίπντορφ είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα εξαιτίας της επαφής που είχαν οι ποδοσφαιριστές της Χόλντενστεντ με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε προηγούμενη αντίπαλό τους. Δεν είχαν περάσει 14 ημερες για να θεωρηθούν ασφαλείς οι συνθήκες για τη διεξαγωγή του αγώνα, όμως η Ρίπντορφ έπρεπε να παίξει για να γλιτώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Το μόνο που ένοιαζε τους ανθρώπους της ήταν να κατέβει η ομάδα, η οποία αντιμετώπισε τελικά αυτό το ντέρμπι με τον πλέον ειρωνικό τρόπο.

Μόλις επτά παίκτες (minimum όριο για τη διεξαγωγή αγώνα) βρέθηκαν στο γήπεδο, για να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλο, αλλά και από τους αντιπάλους τους σε όλο το ενενηντάλεπτο, με αποτέλεσμα η Χόλντενστεντ να σκοράρει 37 φορές και να μη δεχθεί ούτε μία επίθεση από τους γηπεδούχους.

"Δεν υπήρχε λόγος να μην παίξουμε" είπε ο προπονητής των νικητών, Φλόριαν Σβιρβάτερ, την ώρα που ο παράγοντες των ηττημένων έλεγε πως: "Οι παίκτες της Χόλντενστεντ δεν ήθελαν να καταλάβουν, εμείς όμως δεν είχαμε καμία όρεξη για να ρισκάρουμε".

Πηγή: sport24.gr