Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023 16:13

Μουκοκό: Αμφιβολίες για την ηλικία του, πιστοποιητικό γράφει ότι είναι 22 κι όχι 18

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, το όνομα του Γιουσούφα Μουκοκό εμπλέκεται στο ηλικιακό σκάνδαλο των εθνικών ομάδων του Καμερούν και μέσω νέου πιστοποιητικού που βρέθηκε το 2022, η πραγματική ηλικία του φέρεται να είναι τα 22 κι όχι τα 18 έτη.

Το πρωτοφανές ηλικιακό σκάνδαλο που ξέσπασε στις εθνικές ομάδες του Καμερούν εξαπλώνεται και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Νέοι ισχυρισμοί εμπλέκουν στην ίδια υπόθεση το όνομα του wonderkid της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκοκό! Και ίσως να μην είναι πια... παιδί, αφού γερμανικές και αυστριακές πηγές αναφέρουν πως η πραγματική ηλικία του στράικερ των Βεστφαλών δεν είναι τα 18 έτη, αλλά τα 22!

Ο Μουκοκό γεννήθηκε στη Γιαουντέ του Καμερούν και έζησε εκεί μέχρι τα 14 του πριν μετακομίσει στη Γερμανία, ωστόσο, πιστοποιητικό που βρέθηκε το 2022 με το όνομα Γιουσούφα Μοχαμαντού και αντιστοιχεί στον Μουκοκό, δείχνει ως έτος γέννησης το 2000.

Το αυστριακό «Laola1» ισχυρίζεται πως ο θετός πατέρας του Μουκοκό έστειλε το κρυφό πιστοποιητικό σε δημοσιογράφους.

Μεταξύ των στοιχείων που εντείνουν τη θεωρία απάτης από μεριάς Μουκοκό είναι ότι έκανε παρέες με αρκετά μεγαλύτερούς του στα προεφηβικά του χρόνια, λίγο πριν φύγει δηλαδή από το Καμερούν για τη Γερμανία.

Προς το παρόν, η γερμανική ομοσπονδία δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους ισχυρισμούς και δήλωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι ο Μουκοκό κατέχει το ρεκόρ τόσο του νεότερου σκόρερ όλων των εποχών στη Bundesliga (16 ετών και 28 ημερών), όσο και του νεότερου σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League (16 ετών και 18 ημερών), ρεκόρ που αν ισχύουν οι καταγγελίες προφανώς δεν ευσταθούν.

Πηγή: www.gazzetta.gr