Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 14:35

Οι μαθητές της Πύλου γιόρτασαν την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Γράφτηκε από τον

Την πιο ξεχωριστή εορτή για την Πανελλήνια Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλου, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από αθλητικές δράσεις και τιμές στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, αγώνες δρόμου, ακοντισμό, άλμα εις ύψος, επιτραπέζια αντισφαίριση, ενόργανη γυμναστική και επίδειξη στα αθλήματα του γκολφ, του ταε κβοντο, της αντισφαίρισης και του παραολυμπιακού αθλήματος για τους τυφλούς, του λεγόμενου γκόλμπολ.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλου, παρουσίασαν στο κοινό τις εργασίες τους με θέμα τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες και ξεκίνησαν λαμπαδηδρομία με τερματισμό την Οικία του Κωστή Τσικλητήρα, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Πύλου.
Ο χώρος του Τσικλητηρίου γέμισε με τον ενθουσιασμό των εφήβων, οι οποίοι στο τέλος της εορτής κατέθεσαν ένα δάφνινο στεφάνι στο άγαλμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, σημείο αναφοράς στην τοπική ιστορία της Πύλου.
Για τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης μίλησε στα παιδιά ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι για την προσωπική και ομαδική επιτυχία χρειάζεται ο προσωπικός μόχθος και η συνεργασία, όχι μόνο η απολαβή των επαίνων. Κλείνοντας ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή δύναμη στη νέα σχολική χρονιά.