Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 16:03

Εκοψε πίτα το αθλητικό τμήμα του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Σε μια λιτή, αλλά όμορφη εκδήλωση έκοψε χθες την πίτα του το αθλητικό τμήμα του Δήμου Μεσσήνης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι σωματείων από διάφορα αθλήματα, με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη να τους συγχαίρει για τον αγώνα που κάνουν ώστε να κρατήσουν τους συλλόγους. Ο κ. Τσώνης ευχήθηκε το 2016 να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο από το 2015 και τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί για τον αθλητισμό.
Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Πετρόπουλος σημείωσε τις παρεμβάσεις που έκανε ο δήμος στους αθλητικούς χώρους τη χρονιά που έφυγε και ανέφερε τις σημαντικές διοργανώσεις που θα γίνουν στη Μεσσήνη μέσα στο 2016.
Μεταξύ άλλων είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα με τη νομιμότητα των αθλητικών χώρων και έγιναν βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, στο Κλειστό, στον Αγιο Νικόλαο, στο γήπεδο της Λογγάς, στο Πεταλίδι, στο Χατζή, στην Ανδρούσα, ενώ πρόθεση είναι να μπουν προβολείς σε Λογγά, Ανδρούσα και Βαλύρα και θα δοθεί αθλητικό υλικό σε σχολεία. Οσον αφορά τις διοργανώσεις, θα γίνει τον Απρίλιο ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης, ενώ υπάρχουν και άλλα σημαντικά γεγονότα, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης (ιδρύεται σωματείο στην πόλη), τουρνουά ποδοσφαίρου, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 (όπως υπενθύμισε και ο κ. Παναγιωτόπουλος από τον Γ.Σ. Μεσσήνης), πρωτάθλημα τάε κβον ντο και άλλα.
Ο Χρήστος Χριστόπουλος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε τη σημασία που έχει η θέσπιση κανονισμών για τους αθλητικούς χώρους. 
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης ,ο οποίος είπε ότι η Ενωση έχει καλή συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης και ευχήθηκε η μεγάλη ομάδα του Δήμου ο Πάμισος να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' εθνική.,
Το φλουρί βρήκε ο Γιάννης Τσούσης πρόεδρος ΓΑΣ Μεσσήνης και Ενωσης Ταε Κβον ντο Πελοποννήσου.