Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016 18:43

Στο πλευρό της Διονυσίας Παράσχη και οι διεθνείς

Γράφτηκε από τον

Η Διονυσία Παράσχη διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών θα συνεισφέρουν οικονομικά στα έξοδα θεραπείας της σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο στις ΗΠΑ.


Mεγάλη είναι η κινητοποίηση των φορέων αλλά και του απλού κόσμου στην περιπέτεια της Διονυσία Παράσχη. Η 28χρονη από την Ζάκυνθο διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών θέλησαν με τη σειρά τους να σταθούν στο πλευρό της Διονυσίας.

Αποφάσισαν να συνεισφέρουν οικονομικά στα έξοδα θεραπείας που θα χρειαστεί μετά την διάγνωση της Διοινυσίας με πνευμονική υπέρταση λόγω ευμεγέθους όγκου στην περιοχή της πνευμονικής αρτηρίας.

Η Διονυσία Παράσχη μεταβαίνει την Τετάρτη στις ΗΠΑ, όπου θα λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας, ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του νιώθουν την ανάγκη να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία λίγη από την αγάπη που τους έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια:

"Ως ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε την ανάγκη να επιστρέψουμε στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τρόπο και μέσο, λίγη από την αγάπη που μας έχει προσφέρει απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους των συμπαικτών μου, ελπίζω να πάνε όλα κατ’ ευχήν για την Διονυσία.

Εύχομαι στην ίδια και στην οικογένειά της καλή δύναμη και να ξέρουν ότι οι ευχές όλων μας θα τους συντροφεύουν. Ελπίζω, επίσης, η δική μας πρωτοβουλία να βρει μιμητές. Όσοι και όσο μπορούν να συνεισφέρουν στον αγώνα της Διονυσίας. Οποιαδήποτε ενίσχυση μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη".
Το κοινωνικό έργο των διεθνών

Υπενθυμίζεται ότι οι διεθνείς κάθε χρόνο διαθέτουν χρήματα υπέρ ιδρυμάτων, κοινωφελών οργανισμών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων κ.α. Το φιλανθρωπικό τους έργο τα τελευταία χρόνια έχει υπερβεί τις 500.000 ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση:

-Του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

-Της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

-Του Ορφανοτροφείου και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας αρρένων Δράμας.

-Του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

-Του σπιτιού του εθελοντικού συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» στα Μελίσσια.

-Της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα».

-Του ορφανοτροφείου θηλέων Ιωάννη και Μαριγώς Χατζηκυριακού.

-Του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι».

-Των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας.

-Της Ένωσης γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Η Ηλιαχτίδα».

-Του Λύρειου παιδικού ιδρύματος «Το ορθόδοξο χωριό».

-Του Κέντρου προστασίας του παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

-Του ιδρύματος προστασίας απροσάρμοστων παιδιών «Η Θεοτόκος».

-Του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού».

-Του ιδρύματος «Άσπρες πεταλούδες».

-Του ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων «Το σπίτι της Αρσις».

-Του ορφανοτροφείο θηλέων «Η Μέλισσα».

-Του κέντρου ημερήσιας φροντίδας αυτιστικών «Η Μεγαλόχαρη».

-Του κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ο Αγιος Παντελεήμων».

-Του γηροκομείου Ληξουρίου.

Επίσης, οι διεθνείς έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, τον ξενώνα της «Φλόγας» στο Γουδή, το Παιδικό Χωριό «SOS» Βάρης, τη «Γωνιά του Παιδιού» στον Νέο Κόσμο.

Το 2010, σε συνεργασία με την ActionAid και επ’ ευκαιρία της ελληνικής συμμετοχής στο Μουντιάλ της Αφρικής, διέθεσαν χρήματα για την ανέγερση δημοτικού σχολείου στο Bendu της Σιέρα Λεόνε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας έχουν ενισχύσει οικονομικά πρώην ποδοσφαιριστές με οικονομικά προβλήματα και οικογένειες ποδοσφαιριστών που απεβίωσαν.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ