Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 10:41

Στο… λαβύρινθο: Η διαρκής αμφισβήτηση και το λάθος συμπέρασμα

Γράφτηκε από τον
Στο… λαβύρινθο: Η διαρκής αμφισβήτηση και το λάθος συμπέρασμα

Εστω και αγχωτικά η «Μαύρη Θύελλα» κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κανάρη Νενήτων και με το τρίποντο που πήρε άλλαξε... βαγόνι εντός του τρένου της παραμονής.

Κομβικό σημείο η άμεση απάντηση στο γκολ της ισοφάρισης, στην οποία έφτασαν με εξόχως τυχερό τρόπο οι Χιώτες, όμως πριν προλάβουν οι παίκτες της ασπρόμαυρης ομάδας να αγχωθούν ήρθε το 2-1.

Με τη διαφορά αυτή τη στιγμή μόλις στο -1 από τη σωτηρία η ασπρόμαυρη ομάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να παίρνει τρίποντα, χωρίς να κοιτάει ποιος αντίπαλος βρίσκεται απέναντί της. Γνωστές οι δυσκολίες που θα συναντήσει αύριο στην Τρίπολη, απέναντι στο φιλόδοξο Παναρκαδικό που θεωρητικά ελπίζει ακόμα και στον τίτλο.

Εχουμε ξαναγράψει πόσο διαφορετικό πρόσωπο έχει δείξει η Καλαμάτα μέσα στο 2016, άσχετα αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει περισσότερους βαθμούς σε μία χρονική περίοδο που τους έχει ανάγκη. Εκτός έδρας η «Μαύρη Θύελλα» έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί με τον Καλογιαννίδη στον πάγκο. Καμία σχέση με τη... λιγόψυχη ομάδα του πρώτου γύρου, ακόμα και στη μοναδική ήττα της εκτός Μεσσηνίας από τον Αιολικό στη Μυτιλήνη πάλεψε το ματς και κρατούσε το μηδέν μέχρι τα τελευταία λεπτά. Δεν χρειάζεται, φανταζόμαστε, να υπενθυμίσουμε το έγινε στο Άργος σε έναν αγώνα με (θεωρητικά) μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά ούτε και στα Ψαχνά, όπου έδωσε το... τελειωτικό χτύπημα στον Ηρακλή.

Τι θα γίνει αύριο στην Τρίπολη δεν μπορεί κανείς να προβλέψει από τώρα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Καλαμάτα θα βγει στο γήπεδο με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εχοντας περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του στην Τρίπολη, την οποία επισκέπτεται αρκετά τακτικά, ο Κώστας Καλογιαννίδης είναι βέβαιο πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον αυριανό αντίπαλο της μεσσηνιακής ομάδας, στον πάγκο του οποίου έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Αντίθετα, με το δικό του... οπλοστάσιο γεμάτο είναι σε θέση να δοκιμάσει κάποιον αιφνιδιασμό, έχοντας ετοιμοπόλεμους στα χέρια του ποδοσφαιριστές που μπορούν να επωμιστούν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Με τον καιρό αισθητά βελτιωμένο δεν θα είναι λίγοι οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι που θα συνδυάσουν το αυριανό παιχνίδι με μία μικρή βόλτα στην αρκαδική πρωτεύουσα, ώστε να ενισχύσουν την ασπρόμαυρη ομάδα.  

Αν κάτι φάνηκε ξεκάθαρα την περασμένη Κυριακή είναι πως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τη «Μαύρη Θύελλα» στη μάχη της παραμονής δεν αποτελεί η εκάστοτε ομάδα που βρίσκεται απέναντί της, αλλά η έντονη και διαρκής αμφισβήτηση από την εξέδρα.

Στα δύο πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια το κλίμα μύριζε... μπαρούτι όχι για τους φιλοξενούμενους, αλλά για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας που από τα πρώτα κιόλας λεπτά αποδοκιμάζονταν σε κάθε λάθος πάσα...

Κι αν η πίεση που δημιουργεί ο κόσμος προστεθεί στο άγχος για τους βαθμούς που πρέπει υποχρεωτικά να έρθουν, λογικό είναι τα πόδια των παικτών να βαραίνουν.

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι πως μερίδα του φίλαθλου κόσμου θεωρεί ότι ενδεχόμενος υποβιβασμός θα απαλλάξει τη «Μαύρη Θύελλα» από τη σημερινή καταστροφική διοίκηση, όπως έγινε και το 2010. Μία εντελώς λανθασμένη λογική γιατί οι δύο αυτές εποχές δεν μπορούν να συγκριθούν.

Ο Γρηγορόπουλος μπορεί πράγματι και να μην εγκατέλειπε ποτέ την ασπρόμαυρη ομάδα αν δεν έπεφτε από τη Β’ Εθνική, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να φύγει. Βρέθηκε κάμποσες φορές ενώπιον πραγματικών ενδιαφερόμενων, όμως από τη στιγμή που ήταν μεγαλομέτοχος μίας Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής Εταιρίας κανείς δεν μπορούσε να τον κουνήσει από τη θέση του.

Αντίθετα, ο Ράλλης που για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε δεν βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην εξέδρα, εκλέγεται από τα μέλη του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» και οι καλοκαιρινές αρχαιρεσίες δεν είναι χρονικά και τόσο μακριά.

Αντί, λοιπόν, οι (απολύτως δικαιολογημένα) εξαγριωμένοι οπαδοί της «Μαύρης Θύελλας» να ξεσπούν κατά... αδίκων και πλαστικών καθισμάτων στο γήπεδο, μπορούν σε 3 μήνες από τώρα να επηρεάσουν ενεργά τη ροή της ιστορίας μετέχοντας μαζικά στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Οπως, άλλωστε, έχει πει κατά το παρελθόν και ο Αβραάμ Λίνκολν, «η ψήφος είναι πιο δυνατή και από σφαίρα»! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα χυθεί... σταγόνα αίμα, θα προσθέταμε εμείς...

Πέρα από το ήδη καταρρακωμένο πρεστίζ της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας που θα βρεθεί στα... τάρταρα αν η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δεν έχει ευτυχή κατάληξη, θα είναι πραγματικά τραγικό ο πιο ένδοξος σύλλογος της Μεσσηνίας να συμπληρώσει του χρόνου μισό αιώνα ζωής παίζοντας εντός των στενών ορίων του νομού.

 

Στην παρούσα φάση η αμφισβήτηση μόνο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να κάνει. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όσοι θελήσουν να εκφράσουν την ποδοσφαιρική τους οργή στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για γκρίνια τώρα που η ασπρόμαυρη ομάδα βρίσκεται πραγματικά στο χείλος του γκρεμού. Εκείνο που προέχει είναι η εξασφάλιση της παραμονής με κάθε δυνατό τρόπο και η ώρα του απολογισμού δεν είναι δα και τόσο μακρινή...