Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 13:43

"ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Εκανε νέα σύσκεψη για τον αθλητισμό

Γράφτηκε από τον
"ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Εκανε νέα σύσκεψη για τον αθλητισμό

 

Νέα ανοιχτή σύσκεψη για τον αθλητισμό έγινε την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Rex» από τη δημοτική παράταξη του Δήμου Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες».

Αυτή τη φορά η σύσκεψη αφορούσε τον στίβο, τον μαζικό αθλητισμό,  τον σχολικό αθλητισμό , τη ρυθμική γυμναστική, το  τένις,  τον αθλητισμό για  ΑμεΑ, καθώς και αθλητικά σωματεία, φορείς και καθηγητές φυσικής αγωγής. Σκοπός ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης διάβασε μια δήλωση του πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος ζητά σεβασμό στα ΑμεΑ και προσμένει να γίνουν προσβάσιμες οι εγκαταστάσεις. 

Ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού δεν έχει προγράμματα για ΑμεΑ σε αντίθεση με άλλους δήμους. Από εκεί και πέρα, ακούστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις, όπως αυτή από το ΦΟΚ το να γίνεται το μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες». εκπροσώπησαν ακόμα οι Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Γιώργος Ψυχογιάννης.

Επίσκεψη στο Στάδιο

Μετά τη σύσκεψη της Τρίτης, χθες ο κ. Μάκαρης μαζί με συνεργάτες του βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης για να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος. Σκοπός είναι να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί τον Απρίλιο τόσο στο Δήμο Καλαμάτας, όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού