Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 18:21

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ωφελήσουν την οικονομία

Γράφτηκε από τον

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα ωφελήσουν ορισμένες εταιρείες και όχι την οικονομία της Βραζιλίας, αναφέρει σε έκθεση η Moody’s.

Το πρώτο εμπόδιο είναι η εξάπλωση του ιού Ζίκα, ο οποίος λειτουργεί αποτρεπτικά για την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών, γεγονός που συνεπάγεται και αισθητά λιγότερα έσοδα για τη χώρα.

Ωστόσο, ακόμα και αν η προσέλευση του κόσμου είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου, αναμένεται να επιφέρει αυξημένα έσοδα σε ορισμένες μόνο εταιρείες, και όχι στο κράτος.

Μερικοί μόνο από αυτές, είναι οι εταιρείες που ασχολούνται με διαδικτυακές πληρωμές ή πληρωμές με κάρτα, οι αεροπορικές, οι εταιρείες ενοικίασης οχημάτων αλλά και οι τουριστικές.

Επιπλέον, ήδη υπάρχουν οφέλη για τις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βραζιλία, λόγω των υποδομών που χρειάστηκαν (συνολικού κόστους 7,1 δισ. δολ.) για να είναι έτοιμη η χώρα να φιλοξενήσει το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Καταλήγοντας, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι Αγώνες δεν θα έχουν καμία επίπτωση, θετική ή αρνητική, στην βραζιλιάνικη οικονομία, υπενθυμίζοντας τις προβλέψεις για ύφεση -3,7% το τρέχον έτος.

Πηγή: sentragoal.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ